Joanna Darkin luona kylässä

Kirjoittanut: Livegamers

17.10.2005

Tietyt ennaltavalitut tahot saivat sähköpostiinsa salaperäisen kutsun itse Joanna Darkilta*. Hän kertoi hankkineensa asunnon Helsingistä ja kutsui ystäviään tupaantuliaisiin. Aiemmin hän oli etsinyt yksinkertaisella ilmoituksella kämppistä jakamaan asuntonsa (huhujen mukaan ainakin Ciryon on lähettänyt hakemuksen). Salaperäisyys kiehtoi Livegamersin toimittajia ja he päättivät pistäytyä Joannan luona lauantaina 15. lokakuuta.
*Toimitus huomauttaa, että Joanna Dark ei ole todellinen henkilö vaan Perfect Dark -pelin tähti – kaunis ja tappavan vaarallinen.

Ensimmäinen kosketus

Paikalle tosiaan kannatti saapua, koska Joanna oli sisustanut kotinsa uusimmilla viihde-elektroniikan tuotteilla. Valitettavasti neiti itse oli suorittamassa salaista tehtävää eikä ollut paikalla, mutta lohdutukseksi hän oli jättänyt vieraille neljä Xbox 360 -pelikonsolia, suuria taulutelevisioita sekä kolme pelattavaa peliä. Perfect Dark Zero, Project Gotham Racing 3 ja Kameo: Element of Power olivat pelattavina vaikka versiot eivät olleetkaan vielä lopullisia myyntiversioita. On turhaa varmaan mainita, että pelikoneiden ympärille muodostui nopeasti tungosta riippuen minkälaisesta genrestä kukin kutsuvieras tykkäsi. Paikalta bongattiin ainakin Pelaajan Miika Huttunen sekä kilpailevien pelisivustojen edustajia.

Ensikokemusten perusteella konsoli antoi erittäin tyylikkään vaikutelman eikä kohua herättänyt virtalähdekään ollut niin suuri kuin on annettu ymmärtää. Konsoli oli debug-versio, joten pieniä puutteita sen toiminnassa oli. HD-signaalia ei esimerkiksi saatu ulos, joten pelit eivät näyttäneet aivan parhaimpia puoliaan ja Microsoftin kehumaa teräväpiirtokuvaa.

Eniten kiitosta sai ohjain, joka tuntui kädessä todella hyvältä ja laadukkaalta. Ohjain on todella pieni ja kehitystä alkuperäisestä Xbox-ohjaimesta on tapahtunut runsaasti. Musta ja valkoinen nappi ovat siirtyneet liipaisimien yläpuolelle, joka vaikuttaa loogiselta ratkaisulta ja lämmittää ainakin Pro Evolution Soccer -sarjan ystäviä. Pientä keskustelua herätti kuitenkin liipaisimien liikerata, joka tuntui hieman lyhyeltä. Tarkkuutta vaativissa peleissä (kuten autopelit) lyhyt liikerata ja herkkä liipaisin toisivat epämieluisia ongelmia. Kaikki ohjaimet olivat langallisia versioita, joten langatonta toimivuutta ei päästy käytännössä kokeilemaan.

Punahiuksinen kaunotar

Joannan koti oli sisustettu tyylikkäästi ja lukuisat aseet, käsikranaatit sekä varusteet tekivät vaikutuksen vieraisiin. Hän harjoittelee hakkaamalla nyrkkeilysäkkiä sekä ampumalla seinällä olevaan maalitauluun. Vastapainona kurinalaiselle elämäntyylille hän osaa arvostaa hyvää lukemista sekä terveellistä ruokaa ja juomaa. Tosin jääkaapista löytyi paljon myös epäterveellistä alkoholipitoista juomaa, mutta onneksi ystävälliset vieraat auttoivat häntä pääsemään eroon niistä.

Perfect Dark Zero eli tuttavallisemmin PD0 tai PDZ, on jatkoa Raren loistavalle N64-pelille, joka julkaistiin vuonna 2000. Joanna on kuin Alias-sarjan Sydney Bristow pistäessään miehiä kumoon. Peli herätti ristiriitaisia tunteita, koska odotukset sitä kohtaan ovat suuret. Tekoäly ei tehnyt vaikutusta ja viholliset vaikuttivat tekevän todella idioottimaisia ratkaisuja. Graafisesti peli näytti olevan enemmänkin hyvää Xbox-laatua kuin seuraavan sukupolven tuotos, mutta tämä johtui osin televisioiden vääristä asetuksista (kontrasti, värit) ja HD-signaalin puutteesta sekä viimeistelemättömästä versiosta. Kuitenkin tietyissä kohtauksissa peli näytti varsin hyvältä. Pelattavuus oli huippuluokkaa ja varmaa Rare-laatua, joten N64-veteraanit ovat pelin kanssa kuin kotonaan. Co-op pelimuoto toimi myös loistavasti ja sai testaajien kiistattoman hyväksynnän.

Ajelua Las Vegasissa

Project Gotham Racing 3:a pääsi kokeilemaan versiolla, joka ei vielä vaikuttanut olevan täysin valmis. Yksinpeli näytti toimivan mallikkaasti, mutta jaetun ruudun moninpelissä näki ruudunpäivityksessä selkeitä ongelmia. Graafisesti peli näytti erittäin hienolta, mutta se ei kuitenkaan räjäyttänyt tajuntaa. Todennäköisesti tämän syynä on pelin hypetys monelta eri taholta ja internetistä löytyvät laadukkaat ruutukaappaukset. Kaupungit ovat tarkasti mallinnettuja ja yleisökin tuntui reagoivan ajoon ainakin osittain (Killi nimittäin ajeli seiniä pitkin alkoholia nauttineena ja katsojat näyttivät väistävän heitä kohti ajaessa).

Aiempia PGR-sarjan pelejä pelanneet huomasivat nopeasti sarjan menestyksen kannalta tärkeimpien ominaisuuksien säilymisen. Pelattavuus on huippuluokkaa ja peliin on helppo hypätä mukaan vaikka ei olisikaan autopelien ammattilainen tai omista rattia. Jo hetken pelailun jälkeen huomaa, että autot ovat erittäin tehokkaita ja vauhdintunnetta riittää ainakin konepeltikuvakulmalla ajaessa. Luultavasti peli tulee olemaan Xbox 360:n suurimpia myyntihittejä joulumarkkinoilla.

Pelistä järjestettiin myös ensimmäinen epävirallinen turnaus, jossa ajettiin parasta kierrosaikaa. Turnauksesta tuli tiukka kahden ajajan taisto kun Livegamers otti tiukan voiton Konsolifinin edustajasta. Tästä saamme kiittää koodiwelhoamme Fireytä, joka esitti todella hyviä otteita auton ratissa.

Pyöri pallo pyöri

Joannan makuuhuoneesta löytyi Kameo: Elements of Power, joka kiinnosti eniten Pelaajan toimittajia (huoneesta löytyi myös Joannan seksikäs yöasu ja aseita, jotka kiinnostivat LG:n toimittajia). Peli toimi hyvin ja näytti toiminnaltaan aivan myyntiversiolta. Massakohtauksia (satoja vastustajia peliruudulla) emme löytäneet tai nähneet, koska kyseessä oli vain pintaraapaisu pelin ensimmäisestä tasosta, joka oli pitkä ja vaikea. Kameo muutti hahmoaan sujuvasti kuulasta kasviksi ja ties miksi pistäessään eri puolilta ryntääviä vihollisia pinoon isollä kädellä. Seikkailun ystäville pelistä irronnee monia kymmeniä tunteja kunhan se aikanaan julkaistaan.

Illan hämärtyessä ja seuraavana päivänä

Microsoftin loistava markkinointitempaus, Joannan asunto ja pelit, toimivat loistavasti ja saivat Livegamersin ylläpidon ja moderaattorien jäsenet kiinnostumaan konsolista taas enemmän ja enemmän. Kaikki ei ole täysin valmista, mutta onneksi julkaisuun on vielä hetkinen aikaa.

Illanistujaiset jatkuivat asunnolta Helsingin yöelämään ja lopulta väsyneet, mutta onnelliset vieraat löysivät kotiin Meccan ja Baker´sin kautta. Lauantai-illasta jäi hyvä mieli kaikille ja esileikit uuden konsolin kanssa on nyt hoidettu. Seuraavalla kerralla päästään itse asiaan (ehkä Joannakin on paikalla?).

Livegamers tulee lähiaikoina olemaan aktiivinen monella eri tavalla. Kuvista näette vilauksen uudesta ulkoasusta, joka on jo testauksessa. Lisäksi järjestämme erilaisia kilpailuja, joiden palkinnot ovat todellakin mainitsemisen arvoisia. Ketäpä ei kiinnostaisi päästä kokeilemaan uutta Xbox 360 -pelikonsolia Joannan kämpille huomattavasti ennen julkaisua? Entä kiinnostaako ilmainen konsoli? Sekin on pian mahdollista voittaa. PGR3-pelejä on tarjolla jo ensi viikonloppuna Project Gotham Racing 2 – Road to PGR3 -turnauksessa.

Livegamers kiittää Microsoftia kutsusta ja hyvin onnistuneesta illasta.