Katsaus Livegamersin vuoteen 2014

Kirjoittanut: Livegamers

20.12.2014

Vuosi 2014 jää Livegamersin osalta historiaan tietysti vilkkaana vuotena, mutta ennen kaikkea muutosten vuotena. Vuoden alussa sivusto siirtyi pitkään sivuston omistaneelta Dodreamsilta RBK-Medialle. Omistajatahon vaihtuminen on parhaiten näkynyt käyttäjille erilaisissa sivuston muutoksissa ja nopeissa päivittymisissä: onkin turvallista sanoa, että kuluneen vuoden ajan sivusto on jälleen ollut täysin tekijöidensä käsissä.
Omistajatahon vaihtumisen lisäksi vuoteen on mahtunut myös paljon muuta. Ehdottomasti itselleni yksi ehtoolle siirtyvän vuoden kohokohtia oli historian ensimmäinen Battle of the Baltic -turnaus kokonaisuudessaan. BotBissa Livegamers toi yhdessä Electronic Artsin, Verkkokauppa.comin ja Webhallenin kanssa legendaarisen Suomi – Ruotsi -maaottelun virtuaalijäille. Sivustomme kautta haettiin esikarsinnoin edustajat Suomen maajoukkueelle pelaamaan turnauspelit Ruotsissa sekä Suomessa. Tapahtuma oli jännittävä hyppy tuntemattomaan juonnetuin striimein ja reaaliaikaisine tulospalveluineen, mutta hyppy pimeään oli ehdottomasti riskin ottamisen arvoinen. Ja kaikkihan sen tietää, että vastaavia tapahtumia kannattaa järjestää, kun suomalaiset voittavat ne mennen tullen. Kuluneella vuodella Livegamers otti myös ison harppauksen eteenpäin eSports-skenen eteenpäin viemisessä, kun sivustostamme tuli Suomen elektronisen urheilun liiton eli SEUL ry:n jäseniä.

Kuluneen vuoden suurimpana tunnustuksena tehdystä työstä Livegamersia kunnioitettiin SEULin järjestämässä eSports-gaalassa Vuoden 2014 mediatoimija -ehdokkuudella. Kyseisen pystin nappasi lopulta Yleisradio.

Olemme järjestäneet erilaisia NHL- ja FIFA-aiheisia, monivaiheisia turnauksia pitkin Suomea ja vuonna 2015 aiomme jatkaa tätä perinnettä. Sen lisäksi, että turnauksia pelataan verkon yli, pyrimme tuomaan turnaukset fyysisesti lähelle mahdollisimman monia käyttäjiämme. Välimatkoista johtuen turnaukset pelataan pääasiassa netin välityksellä, mutta näillä kiertueilla tahdomme välittää sitä perinteistä tunnelmaa, joka pelatessa on, kun oma vastus istuu sohvan toisessa päässä.

Vuosi 2014 oli ruotsalaisten nöyryyttämisen lisäksi myös mielenkiintoista aikaa sivuston tekijöille. Vuotta voisi kuvailla lähtötelineisiin asettumiseksi: jalat lasketaan paikoilleen, mutta sitä täydellistä asentoa ja keskittymistä onnistuneeseen lähtöön haetaan. Alkuvuodesta sivuston omistajan vaihduttua JJR otti paikan hetken tyhjillään olleelta päätoimittajan penkiltä. Muun muassa Battle of the Baltic -tapahtuman jälkeen totesimme kuitenkin yhdessä, että Livegamers haluaa jatkossakin järjestää vastaavia tapahtumia ja kyseisten tapahtumien järjestäminen vaatii muun muassa aikaa ja suunnittelua. Ongelmana oli, että myöskin silloin Suomen suurimman Xbox-yhteisön päätoimittajuus haukkaa myös aikaa. Ongelmaa pyöritellessämme päädyimme jakamaan tapahtumien suunnittelut toiminnanjohtajalle, jotta päätoimittaja saisi keskittyä täydellä teholla sivuston sisällön kehitykseen. Tämän myötä JJR siirtyi päätoimittajan paikalta toiminnanjohtajaksi vastaamaan muun muassa tapahtumista ja allekirjoittanut päätyi päätoimittajaksi suunnittelemaan ja kehittämään sivuston ydinsisältöä.

Kuten jo monena vuotena aiemmin, myöskin tänä vuonna seurasimme aktiivisesti pelialan suurinta spektaakkelia, E3-messuja. Reaaliaikaisten liveseurantojen lisäksi uutisoimme kaikesta mitä kesän tapahtumassa julkistettiin. E3-messujen etäseurannan lisäksi lähetimme Euroopan suurimmille pelimessuille, Gamescomeille, iletzun tutustumaan Saksan hulinaan. Luonnollisesti Livegamers oli myös paikan päällä Digiexpoilla. Tulevina vuosina Livegamersin tavoitteena on olla entistä paremmin paikan päällä erilaisissa peleihin liittyvissä tapahtumissa ja sitä kautta luoda mielenkiintoista sisältöä käyttäjilleen.

Joulukuun alkupuoliskolla Livegamersissa koitti koko sivuston ehkä historiallisin päivä, kun koitti aika julkistaa PlayStationin saapuminen yhteisömme tuettujen pelialustojen joukkoon. Olimme ennen julkistusta pohtineet aiheen parissa päämme puhki lähes hulluuden partaalle asti. Tiedämme, että uuden pelialustan mukaan ottaminen tarkoittaa lisätöitä, mutta olemme valmiita viettämään vaaditut unettomat yöt ja pusertamaan tarvittavat hikipisarat, jotta voimme olla tyytyväisiä aluevaltaukseemme. Kuten edellä todettiin, tarkoittaa moinen kertalaajentuminen paljon lisätyötä ja olemmekin laajentaneet apinaorkesteriamme muutaman pelottoman pelaajan verran. Rekrymme on yhä päällä, joten Livegamersin hauis tulee vielä lähitulevaisuudessakin paisumaan Arnoldimaisiin mittoihin. Sen lisäksi, että tekijätiimiimme on viime aikoina saatu suuria määriä uusia tekijöitä, niin myös vanhoja tekijöitä on jättäytynyt takavasemmalle. Tahdonkin yhteisesti kiittää näitä puurtajia annetusta panoksesta sivustollemme, ilman teitä Livegamers ei olisi sellainen kuin se nyt on.

Päädyimme toteuttamaan laajentumisen monivaiheisesti ja PlayStation-puolen ominaisuuksia kehitetään vielä parhaillaankin eteenpäin ja tuodaan vaiheittain julki. Tiedotamme tapahtuvista päivityksistä ja muutoksista sitä mukaa, kun niitä otetaan käyttöön. Kärsivällisyyden lisäksi pyydämme käyttäjiltämme uudistuksista palautetta ja kehitysideoita.

Vuoden aikana aloimme lähettämään myös striimilähetyksiä Twitch-palvelun kautta. Satunnaisten pelilähetysten lisäksi aloitimme Ronen sohvalla -lähetyssarjan, jossa joku tunnettu tai tuntematon suomalainen istuu alas Ronen sohvalle pelaamaan ja puhumaan mukavia suoraan lähetykseen. Konsepti debytoi joulukalenterimme striimipäivänä, jolloin sohvalle saapuivat näyttelijä/radioääni Tero Salenius ja Idols 2011 voittaja, muusikko Martti Saarinen.

Vuosi 2014 oli Livegamersille toden totta suurien muutosten aikaa. Osa tehdyistä muutoksista on suuria ja näkyviä, osa taas näkymättömiä ja kulisseissa tehtyjä. Yhteistä näillä muutoksilla on kuitenkin yksi asia: ne pohjustavat sivustoa huikeaan vuoteen 2015.