Kuukauden Julkkis – Aleksi Laiho

Kirjoittanut: Livegamers

08.03.2007

Livegamers kuukauden julkkis -osion tarkoituksena on tuoda kansan tietoisuuteen luurangot julkkisten kaapeista, eli mitä pelejä he pelaavat ja miksi, vai pelaavatko ollenkaan? Heti ensimmäisen haastattelun jälkeen rupesi käyttäjiltä tulemaan ehdotuksia haastateltavista, ja muutaman käyttäjän ehdotuksesta otin yhteyttä Aleksi Laihoon.
Tämän kuukauden julkkiksena on siis maailman parhaisiin kitaristeihin kuuluvaksi suitsutettu Aleksi Laiho. Tämä Children Of Bodom -orkesterin nokkamies on ainoa suomalainen, jonka nimellä valmistetaan käsin tehtyjä ESP-kitaroita massamyyntiin. ESP Laiho Scythe ja ESP Laiho Sawtooth ovat käsin tehtyjä Aleksin ohjeiden mukaan, ja maksavat 3 999 €/kpl. Orkesteri on maailmalla kovassa suosiossa ja saimme hetken Aleksin vähäisestä ajasta täällä Suomi-neidon syleilyssä.

Aleksi Laiho FactFile

Lempinimet: Allu, Wildchild, Alexi
Ammatti: Rokkistara
Ikä: 27
Horoskooppi: Oinas
Pelikoneet joilla pelaan: Playstation 2
Esikuvat: Steve Vai, Randy Rhoads, Ozzyn kitaristit…
Motto: Vittu et on paska päivä.

Tervehdys Alexi. Kiitoksia, että suostuit haastatteluun. Mitä miehelle kuuluu?

Nukkunu huonosti viime aikoina, muuten ihan jees. Käsi paskana ollu niin ei oo juuri pystyny soittaan.

Children of Bodom on saanut valtavaa suosiota maailmalla. Miten erottelisit suomalaisen ja ulkomaisen yleisön, millaisia eroja yleisöissä on?

Ei sinänsä älyttömän isoja eroja, ihan maakohtaista. Joissain maissa tulee jengi avoimemmin heittämään läppää. Japanissa hieman etäisempiä, semmosta idolipalvontameininkiä. Ei kummosempia eroja.

Sitten pelikysymyksiin. Mitä pelejä pelaat?

Autopelejä, Tony Hawkit tullu vedettyä läpi. GTA:t, San Andreas jääny vähän kesken, kun meni siihen yhteen lentokonetehtävään hermot. Splinter Celliä jonkin verran. Drivereita, jotain pelejä mitä voi hakata frendien kanssa, esimerkiksi Gran Turismo.

Kuinka paljon pelaat keskimäärin viikossa?

Aika vähän oikeestaan, tietysti vähän riippuu mikä on elämäntilanne sillä hetkellä. Ei sitä kummiskaan kerkee paljon pelaamaan, mut jos sattuu olee vapaapäiviä niin saattaa vierähtää helvetin monta tuntia pelatessa. Silent Hillit on just parhaita pelejä, kun tullu tykitettyä 10 tuntia putkeen huomaamatta ajan kulkua.

Mitä pelikoneita itseltäsi löytyy?

PlayStation 2

Onko bändin bussissa pelikoneita, ja jos on niin mitä siellä pelataan?

Pleikkaria siellä miltei poikkeuksetta pelataan. Wormsia on kiva pelata kännissä ja naureskella paskasesti päälle. Metal Gear Solidia ja Splinter Celliä pelannu basistin kanssa puoliks läpi. Ennen keikkaa, jos ei oo mitää haastatteluja niin on niin perkeleesti aikaa, et kerkee miltein pelaa enempi kuin himassa.

Nimeä kaikkien aikojen Top 3 -pelit

Silent Hill 3, GTA Vice City, Tony Hawk’s Underground 1

Mitä peliä odotat tällä hetkellä eniten?

Uutta GTA:ta odottaa aina, Silent Hilliä tietenkin.

Mitä mieltä olet pelaamisesta ylipäänsä, esim. onko mielestäsi pelaaminen rinnastettavissa oikeaan urheiluun?

Ei tietenkään, paitsi no ite teloin olkapääni keilatessa ja pidin itteeni maailman suurimpana idioottina, mutta sit kaveri meni ja telo polvensa pelatessaan Wiillä baseballia.

Missä näet pelaamisen tulevaisuuden?

Kyllä mä jotenkin veikkaan, et se tulee aina kehittymään. Mieleen tulee, et mihin toi tosta voi enää kehittyä mut veikkaan, et pelaaminen tulee aina olemaan läsnä pakokeinona oikeesta elämästä.

Missä pelissä on mielestäsi kaikista hauskinta skabailla kavereita vastaan?

Mulla ainakin noi autopelit, ei sillei et pelaa sääntöjen mukaa vaa työntää kaveria pusikkoo. En oo pitkään aikaan ostanu mitään tappelupelejä mutta niit on ollu hauska pelata.

Oletko tutustunut Livegamers- tai PCgamers -palveluun?

En

Kerro vielä terveiset Livegamers-palvelun käyttäjille.

Suurkiitos kaikille, jotka ovat ostaneet levyjä tai jollain tavalla supportannu meidän toimintaa ja muistakaa juoda bissee kanssa välillä siinä pelaamisen lomassa!

Haastattelun päätteeksi ojensin Alexille Livegamers-paidan, toivottavasti paita tulee näkymään joskus jopa keikoilla! Ja toivottavasti mies näkee valon konsoliensa suhteen piakkoin.

Edelleen minulle voitte lähetellä toiveita julkkishaastattelun kohteista.
Ensi kuussa saamme lukea YleX-radiokanavan juontajan, Tuomas Rajalan, mietteitä. Mieshän on radiossakin sanonut olevansa kovan luokan Xbox-miehiä. Katsotaan pitääkö paikkansa, kun mies joutuu Suomen johtavan Xbox-sivuston piinapenkkiin.