Kysymyksiä ja vastauksia: Toby Allen / Virtua Tennis 3

Kirjoittanut: Livegamers

16.04.2007

Kiitokset Xbox Community Networkille haastattelun laatimisesta.
Kuinka vaikeaa on ollut toteuttaa yhtä ensimmäisistä 1080p-resoluutiota hyödyntävistä peleistä Xbox 360- ja PS3 -konsoleille?

Xbox 360 -konsolin kanssa meillä ei ollut ongelmia ja kaikki sujui varsin hyvin.

Mitkä ovat merkittävimmät erot pelin Xbox 360- ja kolikkopeliversioiden välillä?

AM3 teki pelistä PS3:lle kolikkopelin pohjalta kehittyneemmän version. Me puolestamme kehitimme peliä PS3-versiosta ja lisäsimme tähän muutamia lisäpiirteitä. Pelissä on uusittu World Tour -pelimuoto, pelihahmojen muokkaus, minipelejä sekä 1080p-grafiikat. Erityisesti Xbox 360 -versio vie Virtua Tennis -kokemuksen täysin uudelle tasolle Xbox Live -tuen kautta. Live-tuessa ovat mukana turnaukset, pelien kohokohdat, VT.TV ja katsojamoodi. Jopa 8 pelaajaa voi pelata online-tilassa ruudun päivityksen ollessa 60 ruutua sekunnissa 1080p-grafiikalla.

Julkaistaanko pelistä demo ennen kuin se tulee myyntiin?

Pelidemo on juuri julkaistu Xbox Live Kauppapaikalla.

Kuinka kauan kesti toteuttaa tuki 1080p-resoluutiolle? Miksi vain harvat pelikehittäjät tukevat tätä resoluutiota?

Pelin toteuttaminen 1080p-resoluutiolla oli melko helppoa, työtä teettivät laadun varmistaminen ja kokoruututehosteet. Peli todella loistaa tällä suurimmalla resoluutiolla.

Suunnittelitteko toteuttavanne Xbox Live Vision -kameraa tukevia ominaisuuksia, kuten kasvonpiirteiden kaappausta?

Nämä ovat loistavia ominaisuuksia, mutta niiden toteuttaminen olisi vaatinut merkittävästi työtä varsinkin Virtua Tennis 3:n muokattavien hahmojen kanssa. Nämä ovat kuitenkin asioita, joihin varmaankin palaamme tulevaisuudessa.

Mitkä pelimuodot ovat pelattavissa Xbox Livessä? Onko pelissä online-tuki myös nelinpeleille?

Virtua Tennis 3:n Live-tuessa on 4 avainominaisuutta: turnaukset, ystävyysottelut, VT.TV sekä pelikohokohdat. Myös nelinpelit ovat mahdollisia Livessä.

Tuntuuko siltä, että olette hyödyntäneet Xbox 360:n koko potentiaalin Virtua Tennis 3:ssa?

Ainakin olemme yrittäneet. Online-tuen lisääminen antaa vihdoinkin Virtua Tennis -faneille mahdollisuuden pelata toisiaan vastaan todellisessa tennisympäristössä.

Onko pelissä erikseen avattavaa, pilotettua sisältöä?

En voi kertoa! Olen varma, että Virtua Tennis -fanit selvittävät asian tuotapikaa!

Sisältääkö peli huumoria?

Koska pelin kehittäjät ovat japanilaisia, niin kaikilla on lupa odottaa myös korkeatasoista, kieli poskessa tehtyä sisältöä.

Onko pelissä mahdollista luoda useampi kuin yksi pelaajaprofiili?

World Tour -pelimuotoon pelaaja voi luoda enintään 4 erilaista profiilia.

Voiko peliä pelata kahdella Xbox Live Gold -tilillä samalla konsolilla muita pelaajia vastaan?

Kyllä. Samalta konsolilta voi pelata yhtäaikaa kaksi Gold-tilin omaavaa pelaajaa. He voivat osallistua ei-rankattuihin ja rankattuihiin otteluihin sekä turnauksiin. Turnauksissa ja rankatuissa otteluissa heidän täytyy kuitenkin pelata nelinpeliä samalla puolella.

Virtua Tennis 3 tukee lisäksi nelinpeliä, jossa pelaajat pelaavat eri konsoleilla. Pelikokemus on hyvin samanlainen kuin samalla konsolilla pelatessa. Tämä ominaisuus haluttiin sisällyttää peliin, jotta pelaajat eri konsoloilla voisivat pelata rankattuja nelinpelejä yhdessä. Nelinpelejä varten on myös omat tulostaulunsa, mm. sekanelinpelin TrueSkill, miesten nelinpelin TrueSkill, sekä naisten nelinpelin TrueSkill.

Sisältääkö Xbox 360 -versio yksinoikeudellista sisältöä?

Sen selvittääksenne teidän täytyy vain odotella, yllätyksiä saattaa olla luvassa!

Virtua Tennis 3 sisältää tuen online-turnauksille. Voitko kertoa tästä ominaisuudesta yksityiskohtaisemmin?

Online-turnauksissa pelaajat jaetaan pelin lobbyssä ensin ryhmiin. Jos turnauksessa ei ole tarpeeksi ihmispelaajia, ei-rankatuissa turnauksissa ryhmät tasoitetaan tietokonepelaajilla, kun taas rankatuissa turnauksissa osa pelaajista pääsee suoraan jatkoon. Ottelunsa jo pelanneet tai turnauksesta tippuneet pelaajat voivat odotellessaan seurata käynnissä olevia otteluita.

Turnauksessa on 2-3 kierrosta ja kultakin kierrokselta pelaaja pääsee voitolla jatkoon. Turnauksista ei ole erillistä tulostaulua, mutta kukin turnausottelu huomioidaan pelaajan rankkauksissa. Turnausta ei voi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin, vaan turnaukset on aina pelattava alusta loppuun keskeytyksettä.

Tuleeko peliin ladattavaa sisältöä, esim. minipelejä?

Ladattavan sisällön suhteen meillä ei toistaiseksi ole mitään suunnitelmia.

Virtua Tennis 3:n minipeleistä puheen ollen, mikä on niistä suosikkisi ja miksi?

Henkilökohtainen suosikkini on Drum Topple. Tynnyreiden kaataminen on uskomattoman hauskaa ja tyydyttävää.

Miten Xbox 360 -versio eroaa ”Segan koodaamasta” PS3-versiosta?

Tärkeimpänä asiana pidimme PS3:n Virtua Tennis -kokemuksen tuomista Xbox 360 -konsolille. Tekniset vaatimukset huomioiden käytämme eri fysiikkamoottoria, joka näkyy muutamassa minipelissä. Meille on kuitenkin kerrottu, että peli tuntuu juuri oikealta ja toimii sujuvasti.

Voiko omalla pelihahmolla pelata Xbox Live -otteluissa ja -turnauksissa?

Itse luoduilla pelihahmoilla voi pelata kaikissa online-muodoissa.

Kerro lisää pelin VT.TV-ominaisuudesta. Onko sen käyttö yksinkertaista tai sisältääkö se rajoituksia katselijoiden lukumäärälle? Voiko kuka tahansa isännöidä VT.TV-tuettuja otteluja?

Pelissä on 9 paikkaa, jotka voidaan täyttää pelaajilla ja katselijoilla. VT.TV-pelien isännöinnille ei ole rajoituksia. Jos näet, että ystäväsi on online tai juuri pelannut ottelun, voit pelaajakorttia painamalla nähdä hänen pelaamastaan ottelusta viimeisten 5 minuutin kohokohdat.

Kuinka aikaisessa vaiheessa pelin kehitysprosessia teitte ratkaisun tukea 1080p-resoluutiota?

Suunnilleen samoihin aikoihin, kun Microsoft julkisti tuen resoluutiolle itse konsolissa. Tässä vaiheessa kehitystyö oli jo hyvässä vauhdissa.

Onko teillä suunnitelmia ladattavalle sisällölle, kuten uusia kenttiä, pelaajia, vaatteita tms.?

Tämän asian suhteen meillä ei ole toistaiseksi suunnitelmia.