Laitteistoarvio: Sandberg Mini USB Hub

Kirjoittanut: Livegamers

19.10.2008

Sandberg oli ystävällinen, ja lähetti meille pari kappaletta uusia Mini USB Hubeja testipenkkiin.
Yleensä USB-hubit ovat isoja möhkäleitä, joissa on neljä USB-porttia. Uudet Sandbergin laitteet ihastuttavat pienellä koollaan. Laitteen molemmissa kyljissä on kaksi USB-paikkaa sekä reikä mukana tulevalle virtalähteelle.

Virtalähde on käytännössä pakollinen, ellei käytä todella pienivirtaisia laitteita. Omassa testipenkissäni toimii normaalisti kolme USB-kovalevyä, joista kukin saa virran omalta ulkoiselta virtalähteeltään. Näiden virtalähteiden toiminta kuitenkin loppui, kun porttiin lisättiin yksi Hauppaugenin digitv-tikku.

Virtalähteen liittämisen jälkeen laitteisto rupesi kuitenkin toimimaan moitteetta ja onkin ollut käytössä siitä lähtien. USB-hubin luvataan toimivan Windows 2000 -versiosta ylöspäin, mutta se toimi vallan loistavasti myös Xbox 360:llä ja Macbook Prolla.

Pientä moitteen sijaa laite saa mukana toimitettavasta USB-laitekaapelista, joka oli joko rikki tai huonosti kasattu. Kaapeli ei toiminut kuin tietyssä kulmassa, joten siinä täytyi olla jonkinlainen kosketusvika. Tilanne korjaantui kuitenkin uudella kaapelilla.

Tuotteen plussat:

+ Erittäin pienikokoinen
+ Toimivuus 100% virtalähteen kanssa lähes missä tahansa laitteessa
+ Mukana toimitettava USB-kaapeli on tarpeeksi pitkä (3m)
+ Virtalähde paketissa mukana
+ Seitsemän USB-porttia on enemmän kuin tarpeeksi
+ Viiden vuoden takuu

Tuotteen miinukset:

– Mukana toimitettu kaapeli viallinen
– Virtalähde käytännössä pakollinen

Hinta:

USB Mini Hub AluGear 4-porttinen: n. 27€
USB Mini Hub AluGear 7-porttinen: n. 33€

Loppusanat:

Tuote on erittäin helppokäyttöinen, pieni ja halpa, sekä siinä on varmasti tarpeeksi paikkoja lisälaitteiden keräilijöille. Mukana olisin vielä toivonut tulevan kaksipuoleisen teipin, jolla laitteen olisi voinut kiinnittää esimerkiksi pöydän alle.

Mikäli 4-porttinen versio ei riitä lisälaitteille, 7-porttinen versio on pienen kokonsa ansiosta varteenotettava vaihtoehto.