Lanitusta konsoleilla

Kirjoittanut: Livegamers

23.01.2011

Livegamersin edustajat Tiitu ja ZaoC saivat kunnian olla tiiviisti mukana Suomen kolmanneksi suurimmassa lähiverkkotapahtumassa, LanTrekissä, konsolipuolella järjestämällä kaikki konsolipuolen turnaukset sekä peliluolan NHL 11 combon. Konsolipelaajille oli varattu 70 paikkaa ja he pelasivat rinta rinnan noin kolmensadan PC-pelaajan kanssa 14.–16.1.2011. Kyseinen tapahtuma toimi suunnannäyttäjänä muille LAN-tapahtumien järjestäjille, sillä ensimmäistä kertaa myös konsolipelaajille oli suunniteltu pelipaikkoja.
”Game on!”

LanTrekissä järjestettiin kaksi joukkuepohjaista turnausta konsoleille Halo: Reach – ja Call of Duty 4: Modern Warfare -peleistä. Lisäksi peliluolassa oteltiin muun muassa NHL 11 -, FIFA 11 -, Forza 3 – ja Tekken 6 -peleissä. Tapahtuma polkaistiin käyntiin perjantai-iltana seitsemän jälkeen valkokankaalle heijastetulla introlla, jolloin oli myös aika aloittaa CoD 4 -alkulohkot. Joukkueet oli jaettu kahteen eri lohkoon, joiden kummankin kaksi parasta jatkoivat semifinaalin single elimination -kamppailuihin. Alla alkulohkojen tulokset ja joukkueiden kokoonpanot.

Lohko A

lowbob vs Tsäks Tsaadi 3 – 0
Tsäks Tsaadi vs POLAND PRO TEAM 0 – 3
lowbob vs POLAND PRO TEAM 3 – 0

Lohko B

RvLt Gaming vs Friendly Fire 3 – 0
Friendly Fire vs WeGotUrDeagles 2 – 3
RvLt Gaming vs WeGotUrDeagles 3 – 0

Joukkueiden kokoonpanot:

lowbob
Arsee
lowbob JJni
lowbob Sarja
Mikoel

Tsäks Tsaadi
Mersu
Mozelli
Robba
ZaoC

POLAND PRO TEAM
Antipop
Jessey
Karpo
koijarit HESE

RvLt Gaming
hungryshoe
Misbeli
Tuoppii
Veepee

Friendly Fire
Chimairan
Keltavahvero
Ollivix
SUIKKIS

WeGotUrDeagles
Sonaa
SuperKurppa
totaljj
Zumzi

”Jaksatko vielä pelata?”

CoD-pelien jälkeen olikin aika suunnata kohti peliluolaa ja NHL 11 comboa. Osallistujia oli ilmoittautunut mukava määrä, mikä tiesi puuhaa koko loppuyöksi. Runsaan osanottajamäärän vuoksi kaikki pelit pelattiin alusta pitäen single elimination -tyylillä eli otteluparin voittaja jatkaa eteenpäin ja häviävän joukkueen taival päättyy tappioon. Turnauksen voittajaparilla, Iirolla ja Artulla, oli hyvin vahva ote alusta pitäen ja he myös kukistivat useamman vastustajansa murskalukemin.

Lauantaiaamuna pelattiin CoDin semifinaalit. Osalla pelaajista oli näkyvissä selvää kisaväsymystä, mutta onneksi ”pommiin nukkuminen” ei haittaa, kun on jo valmiina Xboxinsa ääressä. Olipa osaa väsähtäneistä kuulemma herätelty perinteiseen tyyliin kaatamalla kylmää vettä niskaan.

Zumzia nukuttaa

Semifinaalin tulokset

lowbob vs WeGotUrDeagles 3 – 0
RvLt Gaming vs POLAND PRO TEAM 3 – 2

Pronssiottelu pelattiin heti perään, ja POLAND PRO TEAM kukisti WeGotUrDeaglesin luvuin 3 – 0, näin ollen saavuttaen kolmannen sijan. Päivällä kisattu finaali oli tiukkaa vääntöä, ja loppuotteluparien pelatessa lähekkäin ei pieniltä, hymyssä suin tehdyiltä kuittauksilta voitu välttyä. Turnauksen vei lowbob voittamalla RvLt Gamingin 3 – 1 lukemin. Arsestajan nauhoittamia tallenteita voi katsoa hänen YouTube-kanavaltaan. Voittajat kuittasivat 600 euron potin itselleen, eikä 10 tuntia junassa matkanneen Tuopinkaan joukkue poistunut tyhjin käsin, vaan RvLt Gamingin pelaajat saivat 200 euroa jaettavakseen.

CoD-turnauksen voittajan ollessa selvillä olikin jo Halo:Reach -turnauksen vuoro. Alla alkulohkojen tulokset ja joukkueiden kokoonpanot.

Lohko A

TCM-Gaming vs lowbob 3 – 0
1NT3RN3T.D4T45T4R5 vs lowbob 3 – 0
TCM-Gaming1NT3RN3T.D4T45T4R5 3 – 0

Lohko B

spongeproof vs Moltem 3 – 0
Lan ’n’ Spam vs Moltem 3 – 0
spongeproof vs Lan ’n’ Spam 3 – 0

Joukkueiden kokoonpanot:

1NT3RN3T.D4T45T4R5
Antipop
Jessey
SuperKurppa
totaljj

Lan ’n’ Spam
FinnishN00b
Muse
NaZu
Ptonk

lowbob
Arsee
lowbob JJni
lowbob Sarja
Mikoel

Moltem
Beastrick
Ollivix
SUIKKIS
Zumzi

spongeproof
Backup
rRopse
SC7
Soleez

TCM-Gaming
Mersu
Mozelli
Robba
ZaoC

Alkulohkojen päätyttyä oli heti semifinaalien vuoro. Alla tulokset.

TCM-Gaming vs Lan ’n’ Spam 3 – 0
spongeproof vs 1NT3RN3T.D4T45T4R5 3 – 0

Tästä jatkettiin pronssi- ja finaaliotteluihin, jotka olivatkin tiukkaa taistoa.

Lan ’n’ Spam vs 1NT3RN3T.D4T45T4R5 3 – 2
TCM-Gaming vs spongeproof 2 – 3

Voiton kuittasi siis spongeproof, TCM-Gamingin sijoittuessa hopealle ja Lan ’n’ Spamin viedessä kolmannen sijan.

”Jälkipelit”

Ruulf, LanTrekin organisaattori:”Konsolialue onnistui paremmin kuin osasimme odottaa; pelkäsimme vielä joulukuussa, ettei pelaajia tulisikaan paikalle ja loppujen lopuksi porukkaa tulikin ihan mukavasti. Ainoa asia, mikä jäi hieman harmittamaan oli se, ettemme saaneet streemattua CoD 4 -finaalia. Toivon nyt, että paikalla olleet konsolipelaajat kertovat hienosta kokemuksesta ja saavat houkuteltua ensi vuonna vielä lisää pelaajia tapahtumaamme. Tarkoituksena olisi ensi vuonna laajentaa konsolitarjontaa peliluolan osalta, mikäli uudet tilat antavat siihen mahdollisuuden ja konsolialue pysyisi kuta kuinkin samankokoisena kuin tänäkin vuonna.

Näin lopuksi voisin vielä sanoa, että konsolipelaajat olivat rentoa porukkaa, mitä kerkesin heihin tutustua ja tuntuivat viihtyvän tapahtumassa. Kiitos vielä Livegamersin ylläpidolle, että mahdollistitte konsolialueen tapahtumassamme ja toivon, että jatkamme tulevaisuudessa yhteistyötä 🙂 Hyvää kevään odotusta kaikille Livegamersin käyttäjille ja kiitos kaikille tapahtumassamme käyneille!”

Pelaajilta kyseltiin muun muassa turnauksen parasta pelaajaa. Alla tulokset.

Halo: Reach

MVP-voittaja: Ropse – ”Streamistakin näkee, että paineenkin alla pystyy hulluihin suorituksiin. Onnistui viikonlopun aikana tosi hyvin muutenkin kaikessa mitä teki.”
Toinen: Robba

Rising Star -voittaja: NaZu
Toinen: Backup

Paras objektiivi -voittajat: Mersu/ZaoC

”ZaoC saattaa olla vähän miinuksilla aina välillä, mutta kapteenina olo ja objective onnistuu loistavasti. Tässä syy, miksi ZaoCin pitäisi olla paras objektiivi.”

Paras snipa -voittaja: Mozelli
Toinen: Soleez

”Finaalissa Soleez heitti aivan sairasta settiä, varsinkin Sanctuary TS:ssä oli pari tosi nättiä hedyä.”

Paras slayer -voittaja: Robba
Toinen: Mozelli

”Mozelli taisi olla joka pelissä plussilla, enkä nähnyt kertaakaan, että Mozellilla olisi out-DMR:tty. Tappoi vain kaikki edestään.”

CoD 4:

MVP-voittaja: Karpo
Toinen: JJni

Rising Star -voittaja: Jessey
Toinen: Zumzibab

”Jessey oli positiivinen yllätys turnauksessa.”

Paras SMG -voittaja: Karpo
Toinen: HESE

”HESE, aina ollut ja tulee aina olemaan.”

Paras Assault -voittajat: Misbeli/Hese

”Misbelillä hyvät frägit lähes joka pelissä AK:lla.”

Most clutch -voittajat: JJni/PetZ

”Jani Puikula tuhosi kaiken, joka liikkui.”

Smile!

Livegamers kiittää kaikkia osallistujia ja LanTrek ry:tä onnistuneesta tapahtumasta. Teidän kanssanne oli mukava viettää viikonloppu rennoissa tunnelmissa. Ensi vuonna uusiksi – ja vielä isommalla porukalla!