LanTrek 2013

Kirjoittanut: Livegamers

05.02.2013

Road to Lantrek 2013
Lantrek 2013 oli kolmas Lantrek, jossa oli mukana myös konsolipuoli. Kahdeksan joukkuetta taisteli Call of Duty 4:ssä ja yhdeksän joukkuetta Halo 4:ssä tittelistä kutsua itseään Suomen parhaaksi. Halo 4:stä oli paljon hypeä ennen turnausta ja moni näki, että turnauksessa on kolme mahdollista voittajaa. qG.Antipathyn pre-lanit Team Rakettikikkeleitä vastaan oli luonut joukkueiden välille hieman kitkaa, ja heidän kohtaamisensa oli varmasti yksi koko tapahtuman odotetuimmista. Call of Dutyn puolella oli epävarmaa, pystyisikö PupuManShank voittamaan RvLt:n, koska heidän kokoonpanoonsa oli tullut viime hetken muutos. Aineksia oli konsolipuolelta katsoen parhaimpaan Lantrekiin ikinä, eikä kokemus jättänyt ketään kylmäksi.

Perjantai

Kuuden aikoihin konsolipuolelle oli jo tullut hyvin väkeä, ja porukka odotti innoissaan turnauksien lohkopuolen alkamista seitsemältä. Halossa ei ongelmilta vältytty, kun B-lohkon pelit olivat puolitoista tuntia myöhässä. Syy oli Turun. A-lohkossa illan kiinnostavin peli oli ehdottomasti panostusBoys vs. qG.Antipathy, jonka qG voitti lopulta hiuksenkarvalla 2–1. pB teki selvää jälkeä Minoritystä, mikä aiheutti epäilyjä siitä, pystyykö Minority antamaan kilpailua neljännestä sijasta. B-lohkossa ei tapahtunut mitään maata mullistavaa, lukuun ottamatta Team Rakettikikkeleiden ja Team Menacen viimeistä peliä, joka menikin erittäin tiukaksi, mutta päättyi lopulta 2–0 Menacen tultua takaisin 38–44 tilanteesta.

Halo 4 -lohkosijoitukset:

Lohko A

1. qG.Antipathy (4–0)
2. panostusBoys (3–1)
3. Minority (2–2)
4. PupuManShank (1–3)
5. Rebecca.DE (0–4)

Lohko B

1. Team Menace (3–0)
2. Team Rakettikikkelit (2–1)
3. Secretly We Are Gods (1–2)
4. MConMyyräCari (0–3)

Call of Dutyn puolella säästyttiin yllätyksiltä, sillä jokainen ottelu molemmissa lohkoissa päättyi 2–0.

Call of Duty 4 -lohkosijoitukset:

Lohko A

1. PupuManShank (3–0)
2. Friendly Fire (2–1)
3. Bumbon Kätyrit (1–2)
4. Team Rakettikikkelit (0–3)

Lohko B

1. RvLt (3–0)
2. Rebecca.DE (2–1)
3. KarhuKarit Lanaa (1–2)
4. The Extraterrestrials (0–3)

Lauantai
”Ne jotka heiluttaa avajaisissa, ei heiluta palkintopallilla”Seppo Räty

Lauantai toimi monelle joukkueelle uutena mahdollisuutena näyttää paremmin kyntensä turnauksissa. Päivä alkoi voittajien lohkon ensimmäiselle kierroksella Halossa ja ottelupareina olivat Team Menace vs. panostusBoys ja qG.Antipathy vs. Team Rakettikikkelit. Ensimmäisenä pelattiin alta pois Menace vs. pB. Moni halusi nähdä, pystyisikö pB pärjäämään turnauksen ennakkosuosikille eilisen suorituksensa jälkeen, mutta tuhkimotarinaa ei nähty ainakaan vielä. Peli päättyi 3–0 voittoon Menacelle.

Seuraavaksi nähtiinkin varsinainen titaanien taistelu – Beethoovenin viides peräti. Kyseessä olivat tietenkin arkkiviholliset qG.Antipathy ja Team Rakettikikkelit. Joukkueiden tukijoukot kerääntyivät nopeasti tiimiensä taakse, ja ottelu olikin valmiina alkamaan. Rakettikikkelit ottivat nopeasti 2–0 karttajohdon ja yleisö oli ihmeissään. Mutta mikään ei ole loppu ennen kuin se on loppu. QG kiri ottelutilanteen tasan lukuihin 2–2, ja solvaukset kävivät kuumina. Tätä tänne tultiin katsomaan! Viimeisenä kenttänä toimi Havenin TS, joka oli alusta loppuun niin tiukkaa kuin pystyy olemaan. 15 minuutin jälkeen se loppui tasapeliin. Kenttä jouduttiin pelaamaan uudestaan, ja qG voittikin lopulta, ja ottelu päättyi heidän 3–2 voittoonsa.

Are you not entertained?

Loser’s Bracketissa ensimmäinen varteenotettava ottelu oli Minorityn ja Secretly We Are Godsin kohtaaminen. Ottelu oli alussa Minorityn näytöstä, mutta SWAG pääsi laittamaan vastaan erittäin jännittävässä Dispatchin lipussa.

Ottelu päättyi lopulta Minorityn 3–1 voittoon, ja he etenivät LB:ssä panostusBoysia vastaan. Winner’s Bracketissa päästiin nauttimaan qG.Antipathyn ja Team Menacen tarjoamasta finaalista. Monien pettymykseksi ottelusta ei tullutkaan tiukkaa vääntöä, vaan Menacen kokemus oli liian kova pala purtavaksi qG:lle. Menace voitti WB Finaaliin 3–0, eikä antanut yhtään lippua vastustajalle.

Call of Dutyssa turnaus lähti suunnilleen aikataulussa käyntiin, ja ykkössuosikit RvLt ja PupuManShank voittivat WB1-ottelunsa 3–0. Seuraavissa LB-kierroksissa jatkui hyvin pitkälti 3–0 -linja ennen neljättä kierrosta, jossa toisensa kohtasivat Rebecca.DE ja Friendly Fire, joka päättyi FF:n voittoon 3–1. WB Finaalissa kohtasivat ennakkosuosikit PupuManShank ja RvLt. Ottelu sai hieman eloa ja ääntä CoD-puolelle. PupuManShank johti matsia 2–0, mutta RvLt nousi siitä vielä takaisin voittamaan koko ottelun 3–2.

Halossa alkoi yksi odotetuimmista LB-otteluista, kun panostusBoys ja Minority kohtasivat. Monet miettivät, että matsi tulisi olemaan pelkkää pB:n näytöstä. Siltä näyttikin, kun he ottivat 2–0 johdon, ja osa katsojista lähti pois. Käsittämätön tapahtui kun Minority taisteli tiensä tasoihin pB:n kanssa. ”Tultiinko me tänne pelaamaan vai häviämään?” voisi joku jopa kysyä. Gamlyn snipaus osoittautui pelastajaksi viimeisessä ottelussa, ja pelin voitti pB 3–2. pB eteni LB:n semifinaaleihin pelaamaan Rakettikikkeleitä vastaan. Neljännessä kentässä alkoi pahasti vaikuttaa siltä, että pB olisi tasoittamassa Rakettikikkeleitä vastaan, mutta näin ei tapahtunutkaan. Ottelu oli paljon odotetumpaa tiukempi ja pB:n uuden liiton Halo-pelaajat pääsivät turnauksessa näyttämään kyntensä oikein kunnolla.

Rakettikikkeleiden hiukan heikon esityksen jälkeen oli hieman puhetta siitä, pystyisivätkö he voittamaan LB-finaalit qG:tä vastaan. Finaalit alkoivatkin melkein heti semifinaalin jälkeen. QG pisti heti parastaan ja voitti ensimmäisen kentän. Tulos oli 4–2 qG:lle, ja Rakettikikkelit olivat selkä seinää vasten. Robban valmentaminen oli isossa roolissa, ja Rakettikikkelit alkoivatkin voittaa pelejä toisensa jälkeen. Solacen TS:n myötä alkoi melko iso comeback Rakettikikkeleiden ollessa kovassa vedossa, mutta peli jouduttiin pelaamaan uudestaan Ropsen Xboxin heitettyä RRoD. Uusinta pelimuodosta ei muuttanut tulosta, ja Rakettikikkelit voittivat yhdeksännen pelimuodon. Momemtumin ratsailla viimeinen kenttä olikin pelkkää heidän näytöstään, ja he voittivat qG:n 6–4. Ottelusta tuli mieleen vanhat Halo-ajat, ja siinä ehdottomasti nähtiin Halon ydin. Rakettikikkelit olivat ottelunsa jälkeen väsyneitä pelattuaan monta ottelua putkeen ja finaali Menacea vastaan olikin Menacen näytöstä mukaan lukien muun muassa neljän minuutin Solacen CTF. Team Menace voitti turnauksen häviämättä karttaakaan, mutta tämä ei anna oikeaa käsitystä turnauksen tasosta. Turnauksen taso oli ehdottomasti parasta mitä Lantrekissa oli koskaan nähty, ja pelit olivat sen mukaisia.

Call of Dutyssa finaali oli ehdoton trilleri, joka päättyi juuri ennen palkintojenjakoa. PupuManShank pystyi kumminkin voittamaan ottelun 6–5 ja RvLt jäi ihmettelemään punaisia tynnyreitä. Kaiken kaikkiaan turnaus oli hyvin onnistunut ja ottelut olivat erittäin jännittäviä molempien pelien osalta.

Sijoitukset

Halo 4

1. Team Menace (ZaoC, Iso J, Robba, Procis) – 600€
2. Team Rakettikikkelit (SystematiC, Backup, Zypher, Epi) – 400€
3. qG.Antipathy (SloQwer, Soleez, Mersu, Ropse) 4 x Jimm’s PC -lahjakortti
4. panostusBoys (Gamly, Antti, Stiigi, Punk)
5. Minority (Velshu, soNa, Marvies, Tyrant)
6. Secretly We Are Gods (Akke, NaZu, Muse, DiG1D1)
7./8. PupuManShank (Arsee, Pupu, Pete, Kepsudaa)
7./8. MConMyyräCari (Antro, Jursu, Ollivix, Saukko)
9. Rebecca.DE (Niccessor, abusmal, MiGe, TuskaZiikki)

Call of Duty 4

1. PupuManShank (Kepsudaa, Pete, Pupu, Arsee) – 600€
2. RvLt (Kaaos, LaiRoU, Misbeli, Tuoppi) – 400€
3. Friendly Fire (Ollivix, Anoni, Chimairan, Saukko) 4 x Jimm’s PC -lahjakortti
4. Rebecca.DE (Niccessor, abusmal, MiGe, TuskaZiikki)
5. Bumbon Kätyrit (SneakyHunter, iizi, Jokuzz, Papu, Parta-Miika)
6. KarhuKarit Lanaa (Antro, soNa, Jursu, Velshu)
7./8. Team Rakettikikkelit (SystematiC, Backup, Zypher, Epi)
7./8. The Extraterrestrials (ZaoC, Mersu, Marvies, Ropse)

Player Awards:

Halo 4:

Paras BR: Iso J
”Katoin hänen ruutuaan eniten Menacesta. Ei ampunu yhtäkää ohi.”
”No kukapa muukaan, dominoi taistelukenttää joko snipalla tai bärällä, Suomen paras slayer, hoitaa jokaisen tontin hyvin ja helvetisti ylikin.”
Muita mainintoja: Backup, Procis

Paras Snipa: Iso J / Gamly
”Iso J – osui kaikki tärkeät laukaukset.” ” Iso J pisteli menemään myös tällä alueella. Hyvä poika!”
”Toinen on Iso J, jonka snipauksia katsellessa voi vaan ihmetellä, miten aina löytyy pää.”
”Gamly, koska osui about jokasella kudilla päähän.”
Muita mainintoja: Punk, Soleez
”Punk-painajaisia Adrift noshield noscopesta.”

Paras Leader: ZaoC
”ZaoC on vähä niiku Arnold Swarzineggeri siellä Menacen sydämessä.”
”Ainoa oikea johtaja suomalaisista tiimeistä, on ottanut viitan alusta asti vastaan ja kantanut sitä kunnialla, propsit myös Velshulle.”
”Rauhallisin ottein pelit ja momentum killerit vastustajille”
Muita mainintoja: Velshu
”Vellu kans tuo siihen peliin sellasta asennetta, joka sytyttää tiimiä!”

Paras Support: Mersu
”Mersu, Likaisen duunin maestro. Tekee kaikki paskahommat ja nauttii siitä, helvetinmoista baittia, aggressiivista pelaamista, eikä kissaakaan ehdi sanoa kun hän on jo vieressä jeesaamassa.”
Muita mainintoja: SystematiC, Zypher

Unsung Hero: Soleez
”Miinuksista huolimatta tekee ihan hyvää duunia.”
”Ei saa tunnustustaan tekemästään roolista ja oli ehdottomasti tiiminsä parhaiten asennoitunut pelaaja.”
Muita mainintoja: Velshu, Antti

Rising Star: Punk
”Poika dominoi.”
”Aivan loistava, ei sanoja”
”Pikkumies”
Muita mainintoja: Marvies, Antti

MVP: Procis
”Vaikka Iso J dominoi snipa/BR -puolta, niin Procis hoitaa hommat loppuun. Dominoi poweraseillaan ja hienosti aina flänkkää vastustajien taakse.”
”Sairas mies”
”Yksinkertaisesti lanien paras pelaaja ZaoCin kanssa, ei moitittavaa, eikä herrat kiitostakaan kaipaa.”
”Hän pelasi todella varmaa peliä, kuunteli joukkuettaan ja oli koko ajan valmis auttamaan omaa pelaajaansa. ”
Muita mainintoja: Ropse, Backup
”Ropse huomasi, jos joku ei calloutannut ja heti paikkasi. Pyrki tekemään asioita, joissa oli matsissa puutteita.”

Paras matsi: qG vs. TwO
”Battle of Helms Deep. Ihan kuin LOTR:ia olisi katsonut, hiki ja veri virtaa. 3–2 ansaittu sellainen, olisi voinut päättyä kummin vaan.”
”Todella tiukkaa”
Muita mainintoja: Minority vs. pB
”qG vs TwO / Minority vs pB – Halon ytimet näissä peleissä”

Most Clutch: Backup
”Pystyi hallitsemaan tilanteita, vaikka muut joukkueensa oli kuolleena. Pystyi välillä yksinkin pistämään kunnolla kampoihin.”
Muita mainintoja: Marvies, Velshu
”Marvies korjaili tilanteita.”

Call of Duty 4:

Paras AR: iHisagi
”Kova aimi, ei kai siinä muuta tarvita.”
”Sai pidettyä hyökkääjät loitolla, kun oma tiimi oli down.”
”Suomen toiseksi paras CoD-pelaaja ikinä.”
Muita mainintoja: Misbeli

Paras SMG: Pete, Chimairan, Kepsudaa
”Pete, nopeat refleksit, hyvä aimi ja peliäly kunnossa”
”Kepsudaa, joukkueen näkyvin pelaaja, joka teki työtä molemmissa päissä.”

MVP: Kepsudaa
”Tuntui vahvimmin vetävän, mitä spectailin pelejä.”
Muita mainintoja: Ollivix, Misbeli

Most Clutch: Misbeli
”Tärkeitä tappoja oikeisiin aikoihin.”
Muita mainintoja: Kaaos, Sweepster

Rising Star:MiGez
”Pelasi ihan hyvin, vähän enemmän treeniä, niin paljon paremmin”
”Tyyppi pelannut CoD 4:ää vasta reilu kaksi kuukautta, ja veti uskomattoman kovaa settiä lanissa.”
Muita mainintoja: Ollivix, FLoa
”Floa, kaveri osoitti olevansa ajan tasalla myös liikkuvissa.”

Videoita ja kuvia tapahtumasta:
LANTrek Halo 4 Finals :: Menace vs. TwO Solace CTF Procis POV
LANTrek 2013 Halo 4 Finals :: Team Menace vs. TwO / ZaoC POV – Simplex TS
LANTrek 2013 Halo 4 WB Finals :: Team Menace vs. qG / Robba POV – Dispatch CTF
LANTrek 2013 Halo 4 WB Finals :: Team Menace vs. qG / Iso J POV – Haven TS
SWAG vs. Minority game 3 Ending
TwO vs. qG Game 10 Ending :: LANTrek 2013 Halo 4
Minority vs. SWAG :: Short clip of Simplex Flag LANTrek 2013
Momemtum :: Minority vs. pB
Lantrek’13: interview with our Halo 4 players ZaoC and Robba
Kuvia joukkueista ja pelaajista