LanTrek Corner – haastattelussa Minority

Kirjoittanut: Livegamers

22.12.2012

Minority on uusi joukkue Suomen Halo-kartalla, ja päätimme haastatella heidän pelaajista Velshua ja Marviesia. Kyselemme heiltä kaiken tarvittavan tiedon Lantrekistä, heidän tiimistään ja Suomen skenestä.
Tervetuloa Lantrek Corneriin! Voisitteko esitellä itsenne ja kertoa hieman pelitaustastanne?

Marvies: Minä olen Marvies aka Martti. Olen uusi pelaaja Suomen Halo-skenessä ja pelaan Team Minorityssä. Pelaamisen aloitin jo pikkupoikana, kun Spacepigit putoili Duke Nukem 3D:n tahtiin. Xbox 360-ura alkoi Call of Duty 4:n tahdissa ja olen Codia muutenkin vääntäny lähestulkoon koko Xbox Live -urani aikana. Yhden turnauksen toinen sija on Black Opsissa tullut. Nyt kuitenkin olen aloittanut päänkatkomisen Halossa ja omasta mielestäni kehitystä on tullut. Olen semmoinen rento jätkä Espoosta, ja mielentila on aina momentum!

Velshu: Halosen Veli-Matti virallisesti, Vellu kavereille ja gamertagina vakioksi jäänyt Velshu. Pelit löysin 5-vuotiaana SNESin saatua joululahjaksi, ja siitä asti pelaillut erilaisia pelejä. Alkuun pelailin lähinnä tasohyppelyitä ja joitain räiskintöjä kavereiden luona, kun ei itselle saanut. Xbox tuli kuvioihin heti alusta alkaen ja kaverin luona pelaten Halo CE:tä, mutta oma boksi löyti tiensä vasta 2003. Ensin RTCW, sitten CS ja lopulta Halo 2 Live-peleinä. Haloon jumahdettu!

Miten joukkueenne Minority päätyi yhteen? Miten kuvailisitte Tyrantia ja Sonaa pelaajina?

Marvies: Se onkin aika hassu tarina. Sonan kanssa väännettin Halo 4:n matchmakingiä, ja heitin Sonalle puoliksi läpällä, että lähettäiskö Lantrekeille vääntämään Haloa? Sona oli ihan kympillä mukana, ja sitten ruvettiin kasaamaan tiimiä ja bongattiin vanha konkari Velshu. Kolme oli koossa ja yksi tarvittiin vielä mukaan, joten napattiin Tyrantti ja homma oli kondiksessa. Itse en ollut aiemmin Velshun tai Tyrantin kanssa pelannut, mutta nopeasti opin heidän pelikäsityksen.

Velshu: Nykyisen Minorityn aloitti Marvies ja Sona. Läpällä alkuun heittivät, että mennään Lantrekkiin. Kyselin Mamelta, että onko menossa ja oli kuulemma löytänyt jo yhden pelaajan. Kyselin onnistuuko tiimaaminen, ja sehän kävi. Tämän jälkeen mentiin istumaan Halo 4:n lobbyyn lörpöttämään, että ketä tähän hoponpoppooseen voisi vielä lisäillä ja Marvies heitti kuninkaana, että Tyrantti lähtee! Tiimin nimi sitten tulikin Tyrantin kautta, kun oli muodostanut jo Facebook-sivustot (:D) entiselle Minoritylle. Homma laitettiin pakettiin ja päätettiin pelata yhdessä!

Lantrek 2013 on noin kolmen viikon päässä, miten olette valmistautuneet turnaukseen ja mitä odotuksia teillä on tiiminä?

Marvies: Ollaan tässä kuukausi nyt treenailtu, enemmän voi aina tietenkin treenata, parissa kentässä on vielä qG:n jätkiä lainaten ketsuppipurkki avaamatta. Edistystä on tullut huimasti, koko tiimin osalta, varsinkin Tekken-miehellä Sonalla! Vaikka helvetin kovia äijiä tulee olemaan vastassa, niin ykkössija on jo povitaskussa. 😉

Velshu: Jokainen meistä on pyrkinyt pelaamaan Haloa, kun pystyy, mutta yksin pelaaminen nykyistä Matchmakingiä on pahempaa tuhlausta kuin samppanjan kaato kiveksille. Sori Mersu, varastin sinun jutun! Ollaan pyritty siihen, että pelattaisiin tiimin kanssa customeita ja koitetaan hioa yhteispeliä kuntoon. Se on toki hieman nihkeätä joskus, kun ei olla ennen pelattu yhdessä. Tyrantin kanssa muistan pelanneeni joskus Halo 3:ssa, mutta Marvies ja Sona oli uusia tuttavuuksia pelillisesti. Suurin valmistautuminen tosin tulee ensi viikolla, kun stormataan Ropsen cribsit Minorityn kanssa ja potkitaan niitä päähän! Tiimin odotuksista en osaa sanoa, mutta henkilökohtainen tavoite on saada järkevää peliä tiimiltä ulos.

Mitä mieltä olette mieltä Halo 4:stä ja sen nykyisistä kilpailullisista säännöistä? BR Only/No Ordinance/No Armor Ability vai Competitive säännöt? Miksi?

Marvies: Halo 4 on vielä rikkinäinen, sekä säännöistä on paljon riitaa ja mapit ovat tällä hetkellä vielä täyttä kuraa. Itse pidän enemmän BR Only/No Ordinance/No Armor Ability -säännöistä, koska mielestäni peli yksinkertaisesti toimii paremmin ja peliä voi lukea sujuvammin ilman Ordnance drop -yllätyksiä.

Velshu: Meikä taitaa olla muikkulohivoittoisessa järvessä, kun liputan Competitive-sääntöjen puolesta. Kuten prööt puhelee, nyt tehdään kuten tehtiin ennen vanhaan. Testataan peliä, testataan sääntöjä ja otetaan pois se, mikä huonontaa kilpailullisuutta. Monet haluaa mennä nopeata reittiä ja ottaa kaikki pois mikä on uutta, mikä varmasti syö uusia pelaajia, kun kilpailulliset pelimuodot ovat niin erilaisia alkuperäisistä. Itse näen Competitive-säännöt mahdollisuutena saada Halo-skene sille tasolle, jolla se oli Halo 2:n aikoihin. Jos se tiputtaa pois vanhoja partoja, niin minun puolesta son moro, minusta vaihtuvuus on hyvä asia. Pelille pitää antaa aikaa kehittyä. Ajan kuluminen on toki huono homma, koska mitä pidempään kilpailulliset pelaajat odottavat, sitä nopeammin porukka hälvenee. Ei pitäisi antaa valintoja, niin homma helpottuisi! Silloin se olisi vaan, että tulos tai ulos. Nyt odotellaan vain tulosta.

Veikkauksia Lantrekin Top 4 -joukkueista ja perustelunne niille?

Marvies: Tässä vaiheessa vielä vähän vaikea sanoa, koska eri tiimit ovat parempia eri säännöillä. Jos meitä ei lasketa niin Top 3 -tiimit ovat Menace, qG.Antipathy ja Total Wipeout. Vähän vaikea sanoa missä järjestyksessä joukkueet olisivat, mutta pelejä tulee varmasti menemään ristiin ja kuka tahansa voi voittaa.

Velshu: Jos Ruotsista raahautuu Mistral paikalle, niin siinä on voittaja. Pojat pelaa paljon ja pääsivät Espanjan sisäiseen turnaukseenkin mukaan online-turnauksen kautta. Jos ei tule, niin todennäköisesti Menace vie potin. Tämän kredittaisin lähinnä hurjalle lanikokemukselle, jota ei muilla suomalaisilla ole. Antipathy voi yllättää, kun pelaavat enemmän, mutta masennus voi iskeä päälle, jos säännöt ei natsaa kympillä. Toisaalta sama homma myös TwOn kanssa, joka vei Antipathya pre-LANissa. Joku offline-kausi iski pre-lanin jälkeen, eikä kavereita ole näkynyt pelaamassa. Tiimi, jossa pelaa Exelity, Auron, Akke ja se joku neljäs, niin on varmaan ainut meidän tasoinen tiimi, jos tulevat paikalle. Niitä pelejä odotan itse eniten. Toisaalta uskon, että top tiimien pelit voi mennä miten päin vaan, varsinkin kun mukana on leiväntäyteisiä clutcheja ja kunnon keulimista.

1. Mistral
2. Menace
3/4. Antipathy/TwO
Ja jos Mistralia ei niin Minority top 4!

Mitä sanoisitte pelaajille, jotka vielä miettivät Lantrekeille tuloa tai etsivät tiimiä?

Marvies: Kannattaa tulla! Paljon hauskoja kavereita, hyvää läppää ja tällä tavalla voi oppia tuntemaan pelaajia ruutujen takaa. Kuulemma mahtava meininki ja jää varmasti hyvä maku suuhun!

Velshu: Tänä vuonna ehdottomasti mukaan! Tietääkseni tänä vuonna on jo suurin osanottajamäärä tulossa, ja jos ei ole tiimikavereita niin viestiä Livegamersiin ja pikaviesteillä sekä Liven kautta sopimaan tiimiasiat kuntoon. Niin itse tein ja olen tyytyväinen. Tämä tulee olemaan ensimmäinen kunnollinen laniturnaus, johon osallistun. Ei varmasti fiilistä puutu. Mitä enemmän ihmisiä ja tiimejä, sitä paremmat palkinnot ja ennen kaikkea sitä parempi tunnelma pelatessa!

Onko teillä mitään suunnitelmia Lantrekin jälkeen joukkueenne kanssa? Tai henkilökohtaisia?

Marvies: Joukkueen kanssa ei ole vielä ollut mitään suunnitelmia, enkä omasta puolestanikaan oikeen tiedä, mitä tuleva tuo.

Velshu: Marviesin kanssa ollaan puhuttu, että olisi mukava pelailla porukassa Trekkien jälkeenkin. Voi olla tosin, että Marviesille on vientiä, kun on niin kova rising star kyseessä! Muuten sitä varmaan vaan tulee pelailtua satunnaisesti, ellei tiimiä ole. Halu pelata kovaa löytyy, ja sitä pyrin ruokkimaan!

Mikä on teidän suosikkipelimuotonne ja mistä taas tykkäätte vähiten? Mikä tekee niistä hyvän/huonon?

Marvies: Solace Slice 5 Flag tai Simplex 5 Flag ovat omasta mielestäni ainakin helposti muiden kenttä + pelimuotoyhdistelmien yläpuolella, kun taas Lockoutin pallossa on vielä helkkaristi hakemista!

Velshu: Tiimin ehdoton ykkönen on Solace Slice CTF. Se kenttä toimii meille jostain syystä aivan uskomattoman hyvin. Oma ykkönen on Lockoutin pallo, tulee mukavia Halo 2 -vivahteita. Myös Abandonin TS on mukavata hommaa!

Mitä mieltä olette nykyisestä Suomi-skenestä? Mitä parannettavaa meillä on? Tarvitsemmeko lisää sisältöä skenestä ja keskustelua Livegamersiin?

Marvies: Suomen Halo-skenessä on tiivis ilmapiiri, mutta vähän liian vähän pelaajia, mikä syö vähän miestä… Tiimit kuntoon ja bangbang! Totta kai lisäinfoa tarvitaan, kun foorumilla on liian vähän keskustelua itse skenestä. Halo 4 -keskustelu on täynnä yleistä patchi-tietoa ja muuta vastaavaa. Uuden threadinhän voisi totta kai luoda, jos vain homma toimisi.

Velshu: Halo-skene on aina ollut masentunutta lukuun ottamatta muutamaa innokasta, jotka ovat matkustaneet ECL/EGL -turnauksiin. Pelaajat pitäisi saada enemmän yhteen ja vapaiden pelaajien enemmän pelata yhdessä, jotta se oma tiimi löytyy ja kemia pelaajien välillä. Viime vuosina on ollut yleensä yksi, ehkä kaksi selvästi parasta tiimiä ja pari heikompaa. Heikommista tiimeistä selviää ehkä yksi masentumatta taitotasosta huolimatta ja yleensä se yksilö kehittyy. Näin ollen voi olla, että pelaaja napataan parempaan tiimiin, mikä hajottaa huonomman täysin ja loput tiimistä ei jaksa enää yrittää. Näin jäljelle jää samat naamat, jotka pyörittää keskenään rulettia, kenenkä kanssa pelata. Homma on sisäsiittoista. Toivoisin enemmän paneutumista uusilta pelaajilta ja paremmilta kykyä antaa mahdollisuus parantaa huonompien peliä. Uusien naamojen kanssa käy niin, että käy ehkä yhdessä customissa, jossa ottaa turpaan pahasti eikä halua sen takia enää tulla uudestaan. Varmaan pitäisi vanhojen partojen antaa enemmän ovea auki uusille eikä jumittaa aina samassa. Tämä pätee myös sääntöjen kohdalla mielestäni!

Kiitos haastattelusta! Voitte vielä toivottaa terveisiä.

Marvies: Terveisiä lopputiimille eli Sonalle ja EU Tyrantille, jotka ovat loistavia tiimikavereita! Sekä qG:n sateenkaarisankareille ja ylipäätänsä kaikille, jotka jaksavat Haloa kilpailullisesti vääntää! Free Agentit, laittakaa tiimit pystyyn ja Lantrekeille! Bärät sateenkaarille ja kivekset shamppanjalle, let’s go! Ja terveisiä Keijolle myös tietenkin!

Velshu: Kaipz, Hallana, Zaoc, Marvies, Tyrantti, Sona, Nosaholic, Grillisorsa, Apina, Shakaali, Erade ja Ninya. Tyypit, joiden kanssa oon eniten viime aikoina pelaillut (miinuksena Nosaholic, mutta se on vaan niin kova jätkä). Hyviä pelejä ollut! =)