Livegamers kaksi vuotta!

Kirjoittanut: Livegamers

01.07.2005

Kesäkuun alkupuolella Livegamers-yhteisö kokoontui Helsingin ydinkeskustaan juhlimaan kaksivuotista taivaltaan. Paikalle oli kutsuttu ylläpidon ja moderaattoreiden lisäksi yhteistyökumppaneita, onnekkaita käyttäjiä sekä tietenkin edustuskelpoisia kauniimman sukupuolen edustajia. Tällä kertaa pääkallopaikkana toimi Helsingin keskustassa sijaitseva Helsinki Club, jonka yläkerta oli varattu LG:n tarpeille.
Samalla juhlistettiin Grand Theft Auto: San Andreas -pelin Xbox-julkaisua ja paikalle olikin raahattu pari Xboxia, jotta juhlavieraat pääsisivät kokeilemaan peliä. Ensikokeilujen perusteella peliä testanneet eivät pettyneet näkemäänsä ja kokemaansa. Ohessa kolmen henkilön näkemykset siitä mitä oikeastaan tapahtui.

Behind the Scenes

Anna: Perjantaina 10.6.2005 Helsingin ydinkeskustan tanssiravintolassa hieman ennen kuutta jännitetään: bileiden pitäisi alkaa, mutta ulko-ovi on lukossa, DJ ei ole saapunut, ruoat puuttuvat ja mikä pahinta: kaljahanat ovat kiinni. Ylläpidon muuten niin rauhaisassa energiakentässä on havaittavissa selvää hermoilua ja Xoxien vihreät valot saavat pojat näyttämään kalpeilta. Lopulta paikalle pyrähtää simpseä baarineitonen, joka hämmentyy hieman nähdessään meidät. Informaatiokatkos on päässyt yllättämään: henkilökunta on saapumassa vasta seitsemäksi! Ylläpidon energiakentässä on havaittavissa selvää laamannusta. Neitonen saa kuitenkin homman pyörimään, drinkkilipuiksi kutsutut paperilaput saavat haluttua arvoa ja ulko-ovelle kertyy jono. Eteispalvelu on paikan puolesta päätetty peruuttaa, joten PingKing käskyttää minut ohjaamaan kutsuvieraat sisälle.

Nurkkamestari: Saavuimme pääkallonpaikalle hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua, ja kaikki näyttikin päällisin puolin hyvältä – mitä nyt entree juhlapaikalle suoritettiin hotellin keittiön kautta. Pieni starttipaniikki kuuluu arkeen ja juhlaan, niin nytkin – etenkin siinä vaiheessa kun bileiden alkuun oli aikaa vartti ja henkilökuntaa ei näkynyt niin missään. Luonnollisesti olin hoivannut sisälläni orastavaa jännitystilaa kolmella energiaa ja alkoholia sisältävällä juomasekoituksella, mikä osoittautui myöhemmin oikeaksi valinnaksi. Draivihan ei saa loppua (ainakaan järjestäjiltä) kesken illan. Illan teeman mukaisesti juhlatilasta löytyi kaksi Xbox-pömpeliä, joissa molemmissa pyöri samana päivänä julkaistu Grand Theft Auto: San Andreas. Peliä myös testailtiin varsin ahkerasti vieraiden toimesta, jopa kauniimman sukupuolen edustajat ottivat useasti tuntumaa CJ:n arkeen. Kun ovet LG-bakkanaaleihin avautuivat, istuin muinaisen Rooman tyyliin päätoimittajan tuolissa vieraita arvioiden. Ave, Nurkkamestari, morituri te salutant!

Killi: Tätä iltaa on odotettu pitkään ja hartaasti. Työvuorot ja muut on suunniteltu vastaamaan LG:n asettamia tarpeita, joten mikään ei voi mennä pieleen. Valitettavasti tilaisuuden järjestämisessä auttanut moderaattori-kollega, Tars Tarkas, ei pääse paikalle sotilaallisten velvoitteiden takia.

In the Hall

Anna: Iltani alkaa rattoisasti ohjaillen ihmisiä ja arvuutellen, kuka näyttää Livegamerilta ja kuka kuuluu paikan muuhun väestöön. Taitoni on melko hyvä, sattuu vain muutama harhalaukaus, jotka minulle annetaan kuitenkin anteeksi. Vietän aulassa yli kaksi tuntia, mutta nestetasapainostani huolehditaan ja yläkerran bilekansasta harvat ja valitut komennetaan viettämään aikaa kanssani. Aika tuntuu hyvin lyhyeltä, enkä ole juonut kuin kaksi tuoppia, kun huomaan kellon lähestyvän yhdeksää. Pulssi alkaa tihentyä, on pakko päästä lähemmäs yläkerran odotetusti kuumaa tunnelmaa ja jätän tukikohtani.

In da Club

Nurkkamestari: Paikalle Helsinki Clubin yläkertaan hiihteli omaan rauhalliseen tahtiinsa niin moderaattoritovereita kuin median edustajiakin. Olipa paikalle saatu houkuteltua myös muutama uusi kasvo Livegamers-sivustolta, kiitokset heille tässä vaiheessa osallistumisesta. Tapasin muun muassa mikomailin, joka voitti tikettinsä sivustollamme järjestetystä kilpailusta. Kilpailun toinen voittaja Fudgeh sen sijaan loisti poissaolollaan – pikkulinnut kertoilivat että tämä LG-keskustelupalstaa värittävä verbaaliakrobaatti ei ole vielä Suomen lain puitteissa kypsä tämänkaltaisiin aikuisten rientoihin.
Pientä alkujäykkyyttä oli havaittavissa puolin ja toisin, mutta tunnelma vapautui selvästi tarjoiltujen tuoppien määrän kasvaessa. Itse pyörin perusrauhalliseen tyyliini vähintään kahdessa paikassa yhtä aikaa enkä oikeastaan kyennyt keskittymään mihinkään oleelliseen. Poislukien valokuvaaminen.

Killi: Ehkäpä muutaman niistä valokuvista olisi voinut jättää ottamatta? Löysinpä itsekin perille tässä vaiheessa iltaa ”rankan” työpäivän jälkeen. Drinkkilippuja katosi taskuuni heti huomattava määrä, joka tietää aina puheliasta ja sekavaa loppuiltaa. Kun moderaattorien ja ylläpidon edustajat oli tavattu, päätin antaa paikan naiskaudeuden edustajille mahdollisuuden tuhlata aikaansa Arabian Sulttaanin puppeloinnille. Annan, Piritan, Trean ja Pelaaja-typyjen jälkeen käteen ei jäänyt tietenkään mitään konkreettista, mutta tämähän ei ollut yllätys kenellekään. Thomas ”Tommasi” Puha sentään jaksoi kuunnella futiskritiikkiä niin pelien kuin Suomen maajoukkueen tasosta lähes tunnin. Tosin vaihtoehtoja ei hänelläkään ollut.

The Diva’s Night

Anna: Nurkkamestarin sana on laki. Moderaattorit ja muu LG-kansa täytyy laittaa kuriin. Drinkkilippuja tulee anella, mutta mikä parasta, niitä anellaan minulta. Minulla on salaisuus: en ole niin helppo miltä näytän. Tarvitsen egobuustia ja sulosanoja toimiakseni. Pojat laittavat parastaan. He joutuvat koulun penkille, kunnes kärsimys on liian suuri ja kiltti sieluni heltyy. Liput katoavat turhankin nopeasti ja lopulta nukkuvia moderaattoreita näkyy siellä sun täällä. Shampanjan siemailun, vastaanottamani jalkahieronnan ja ylitsepursuavan huomiomäärän lomassa pyrin pitämään huolta kutsuvieraista ja heidän viihtyvyydestään. Olen kuitenkin hieman pettynyt: kukaan ei halua opettaa minua pelaamaan. Lopulta olen saanut puristettua juhlakansasta irti kaiken tarvitsemani ja mesoa ilmoittaa meidän lähtevän nyt kotiin. Molemmat omiinsa, tietenkin. Aika on kypsä, sillä tunnen selviäväni jälleen yhden vuoden eteenpäin.

Killi: Hyvä näin jälkiviisaana ajatella, että tie naisen sydämeen lähtee peleistä. Miksi kukaan ei opettanut Annaa pelaamaan?

Le Grande Finale

Nurkkamestari: Loppuillasta meininki parani entisestään, ei ehkä vähiten ylläpidon kolmen shampanjapullon ansiosta. Alakerran bileiden alkamisen jälkeen juhlahuoneistoomme alkoi virrata meille tuntematonta vierasta, joten päättelimme sen olevan eräänlainen signaali siirtyä muille metsästysmaille. Ei suinkaan kohti kotia, kuten suurin osa moderaattoreista ja muista juhlavieraista, vaan toisiin ravitsemusliikkeisiin. Poistuminen voi kuullostaa yksinkertaiselta, mutta käytäntö todisti teorian jälleen kerran virheelliseksi. Sokkeloinen yläkerta teki allekirjoittaneelle tepposet ja onnistuin eksymään matkalla takahuoneesta portaisiin, joka on paikan arkkitehtuurin huomioon ottaen melkoinen saavutus. Värikkään siirtymäetapin jälkeen tanssiravintola Bakersin parketilla viihtyivät aikaiseen aamuun asti LG-bileiden osanottajakaartista itseni lisäksi ainakin Killi, PingKing, Jykä ja naispuolista pelaajakaartia mallikkaasti edustanut Trea. Jossain vaiheessa eksytin (tahattomasti) suurimman osan jatkoseurueesta, ja loppupeleissä myös itseni. Onneksi viihdyn hyvin myös pienemmässä seurueessa.

Killi: Hesarin kuviot kävivät liian pieniksi LG:n vaativalle porukalle, joten siirryimme yön pimeydessä seuraavaan etappiimme. Juustopurilaisten kasvattaessa rasvaprosenttiamme päätimme harjoitella tanssiaskelia OBS:n kotikulmilla, hki_bakersissa. Pienen huojunnan ja parin drinkin jälkeen illan kuviot olivat selvät. Lähdin kotiin väärällä bussilla ja kävelin muutamia kilometrejä hajamielisyyteni takia. Kotiin saavuttuani sammuin alta aikayksikön, mutta ihanaksi muistoksi LG:n jokavuotisesta kekkeröinnistä jäi lauantainen krapula. Tunne sisälläni kertoi kuitenkin, että olen osa jotain isoa ja yhteistä. Livegamers.info on kasvanut vauvaiästä taaperoikään.

Kaikille osallistuneille isot kiitokset, viimeistään ensi vuonna otetaan uusiksi.