Livegamers vs. KonsoliFIN FIFA09-turnaus

Kirjoittanut: Livegamers

07.10.2008

Ensimmäinen puoliaika
Saavuin rautatieasemalle 13:00, puoli tuntia ennen sovittua tapaamista. Ehdin siis hyvin käydä katsastamassa pelin ennen turnauksen alkua. Yhden matsin pelattuani, jotakuta tuikituntematonta kaduntallaajaa vastaan, tajusin, että turnaus voi mennä heikonlaisesti omalta osaltani. Ensimmäinen FIFA09-kokemukseni päättyi siis 4-1 tappioon. Ottelun jälkeen lähdin etsimään muita Livegamersin avustajia ja ylläpitäjää. Sovittu tapaamispaikka oli rautatieaseman junien puoleisen ovien edusta. Kuitenkin joillakin oli oma näkemyksensä kyseisistä ovista, joka johti siihen, että odotimme toisiamme aivan eri paikoissa. Hetken aikaa odotettuani päätin soittaa Livegamersissa avustajana toimivalle Dufdalle. Lyhyehkön ja hämmentävän puhelun jälkeen muutimme tapaamispaikan EA:n ständin edustalle. Samaisessa paikassa pidettiin myös itse turnaus. Dufdan kanssa päätimme hetkeksi jäädä tutustumaan FIFAn tarjoamiin antimiin, kunnes oli aika lähteä metsästämään muuta Lg:n henkilökuntaa. Mielestämme oikeiden ovien edessä odotettuamme tapasimme tiongin. Hetken aikaa odotimme muiden ilmestyvän paikalle, mutta turhaan. Minä, Dufda ja tiong päätimme lähteä takaisin EA:n ständille odottamaan muita Livegamers-käyttäjiä, koska oven edustalla seisominen ei tuottanut tulosta. Ehdimme hetken ottaa jälleen tuntumaa peliin, kunnes toiset Livegamersin ja KonsoliFINin turnauspelaajat saapuivat paikalle.

EA:n ständillä oli neljä kappaletta X360 ja PS3 -pelikonsoleja. Luulimme, että saisimme käyttöön kaikki konsolit turnauksen ajaksi, mutta luulomme osoittautuivat vääriksi, joten jouduimme tyytymään yksiin konsoleihin. Ennen turnauksen alkua saimme todella tyylikkäät FIFA09-t-paidat, jotka puimme päällemme. Teippasimme myös toistemme selkiin teipinpalaset, joissa luki gamertagimme ja kumman sivuston puolesta pelaamme. Pienehkön alkuhäslingin jälkeen saimme arvottua otteluparit ja pelit alkoivat.

Toinen puoliaika

Ottelut pelattiin neljän minuutin puoliajoilla ja ilman jatkoaikaa, eli 0-0 tilanteissa siirryttiin suoraan rankkareihin. Suurin osa matseista päättyi vasta rankkareiden jälkeen, tiedä sitten johtuiko se pelaajien hyvästä puolustamisesta vai huonosta hyökkäämisestä. Minun ja Dufdan osalta epäilisin jälkimmäistä.

Tässä ovat turnauksen otteluparit ja pisteytykset Livegamersin osalta:

Alkulohko:
FiQ vs Dufda – 0-1
Latexi vs Kalashnik – 0-1
VeePee vs tiong – 1-0
Jokine vs Macau – 2-1

Jatkolohko:
Dufda vs Kalashnik – 0-1
VeePee vs Jokine – 0-2

Finaali:
Kalashnik vs Jokine – 0-3

Livegamersin puolelta voittajaksi päätyi Jokine. Hän pelasi hienosti ja kylmänrauhallisesti kaikki pelinsä. KonsoliFINin puolelta voittajaksi puolestaan päätyi aleksi0. Enää oli vain jännitettävänä, että kumpi näistä taitavista fudaajista olisi taitavampi.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Xboxilla, ja heti alussa huomasi kumpi on kyseisellä konsolilla peliä pelannut. Jokine hallitsi hienosti ensimmäisen pelinsä ja matsi
päättyikin 3-0 Jokisen eduksi. Toisen finaaliottelun alkaessa pelin kulku kääntyi päälaelleen. KonsoliFINin edustajana toiminut Aleksi0 hallitsi PS3:lla pelattua finaalimatsia, mutta Jokine sinnitteli loistokkaasti läpi ottelun, antamatta pahempaa etumatkaa Aleksi0:lle. Viimeinen ottelu päätyikin 2-1 Aleksi0:n hyväksi. Tämän jälkeen Jokine julistettiin FIFA09-turnauksen voittajaksi. Ilman suurempia onnenhuutoja, Jokine tyytyi tuulettamaan voittoaan pienellä hymyllä ja käden ilmaan nostamisella. Näin saatiin EA:n järjestämä, Livegamers- ja KonsoliFIN -saittejen ensimmäinen yhteisturnaus päätökseen. Seuraavaa haastetta odotellessa pistetilanne on Livegamersin hyväksi 1-0.

Alla vielä turnauksen finaalin tulokset:

Finaalin 1. ottelu (X360):
aleksi0 vs Jokine – 0-3

Finaalin 2. ottelu (PS3)
Jokine vs aleksi0 – 1-2

Jälkipuinti

Pitkien ja hikisten turnausmatsien jälkeen Livegamersin edustajat lähtivät ottamaan miehestä mittaa biljardin merkeissä, mutta tästä jätetään suosiolla puhumatta.

Kiitoksia EA:lle hyvin järjestetystä turnauksesta, ja toivottavasti tällaisia tapahtumia tulisi lisää. Kiitokset myös turnaukseen osallistuneille pelaajille ja KonsoliFINille. Toivottavasti tapaamme pian uudestaan, ehkä jopa lätkän merkeissä?