Livegamersin staffin joulu – Osa 2

Kirjoittanut: Livegamers

24.12.2014

On jälleen se aika vuodesta kun joulukalenterit on avattu, ainakin osa lahjoista hankittu ja joulukuusikin pitäisi vielä hommata. Puhumattakaan jouluaaton tarjoiluista. Miten Livegamersin staffi viettää jouluaan? Luvassa nyt toinen osa Livegamersin staffin joulutarinasta.

JJR

Miten vietät joulusi?
-Joulu tulee vietettyä perheen parissa ja varmaan ihan kotona tällä kertaa. Muutama viikko ennen joulua alkaa se jokavuotinen rumba. Joulupöydän herkkujen shoppailu, lahjojen shoppailu jne.

Aattoaamu starttaa koko perheen yhteisellä aamupalalla, jossa tarjoillaan riisipuuroa, jonka joukkoon on jemmattu yksi manteli. Se, jonka lautaselta manteli löytyy, on siunattu hyvällä onnella seuraavaan jouluun asti. Tämä on ollut perinne suvussani ainakin niin kauan kuin olen maan päällä ollut.

Mikäli mitään ei ole unohtunut kaupasta, niin seuraava etappi on joulurauhan julistamisen katsominen. Olen katsonut tämän joka vuosi niin kauan kuin muistan, ja yritän jatkaa tätäkin tapaa omille pojilleni. Tämän jälkeen koittaa joulusaunan aika. Löylyttämisen jälkeen laitetaan vähän fiinimpää vaatetta päälle ja käydään juhla-aterian kimppuun.

Onko jouluna aikaa peleille? (Vastaa, jos ei tule ylemmässä ilmi)
-Jouluna tulee pelattua ainakin kinkunvalvojaisten yhteydessä. Tämäkin on jo muodostunut perinteeksi FKF ja OGS (old gamers society) ukkojen kanssa. Ehkä tänä vuonna voisi laajentaa pitää Livegamersin omat kinkunvalvojaiset?

Aatto on aikalailla ”ei ei” pelien suhteen ellei sitten jotain party-peliä koko juhlaväen kanssa. Välipäivinä taas tuleekin pelattua jos joulupukki tuo jotain uutta kivaa.

Vuoden 2014 paras peli?
-Paha kysymys. Jonkun verran kovia pelejä tullut kyllä tänä vuonna mutta ehkä valitsen tällä kertaa pelin teeman mukaan. Sillon mennään Karibian merille ja merirosvoilun pariin, Assassin’s Creed: Black Flag!

Mieluisin jouluruoka?
-Äitin tekemä perunalaatikko, kinkku ja jouluherneet, nam.

Mikä on parasta joulussa?
-Yhdessäolo ja kaikki se vilpitön välittämisen ja rakkauden hohto, joka tulee esiin todella vahvasti silloin. Yksi, mikä saa aina silmät kostumaan on lasten todella vilpitön ilo!

Mieluisin koskaan saamasi joululahja?
-Tää on oikeasti paha kysymys. Nyt mennään omaan lapsuuteen asti. Toivoin joskus joulupukilta maalivahdin street hockey -vermeitä (patjat, räpylä ja kilpi) ja ne sain. Tällä oli iso vaikutus omaan tulevaisuuteeni sillä 6-8 vuotta sen jälkeen olin pelaamassa lätkää ammatikseni. Tämän harrastuksen myötä tapasin myös vaimoni, joten sanoisin että noi katulätkäkamat ovat olleet todella merkittävä lahja minulle.

Oletko ollut kiltti vai saatko lahjaksi risuja?
-Hahahaha… Saankohan edes risujakaan tänä vuonna

Uskotko joulupukkiin?
-Tottakai. Joulupukki on kovin jätkä maan päällä. Tämä legendaarinen hahmo jakaa niin paljon iloa ympäri maailman, ettei toista vastaavanlaista ole.

Terveiset käyttäjille
-Oikein hyvää ja pelirikasta joulua teille kaikille! Muistakaa olla kilttejä, tontut tarkkailee kaikkialla, nykyään Livessä ja Psn:ssäkin!

Iletzu

Miten vietät joulusi?
– Kuten niin monena vuotena aiemminkin, menee myös tämä joulu töiden merkeissä. Ennen Joulua käymme pohjoisessa vaimokkeen kanssa anoppilassa syömässä jouluruoat ja istuskelemassa, aattona sitten ajellaan kotiin ja joulupäivästä alkaakin jo yövuorot.
Yleensä toivonkin työvuoroja Joulun ajaksi, kun ei itselleni tuo Joulunvietto enää ole kovin tärkeä traditio, joten miksipä ei hyviä rahapäiviä tekisi alta pois. Kunhan kinkkua saa.

Onko jouluna aikaa peleille?
– Kai sitä ehtii jossain välissä hetken pelailemaankin, mutta vähiin jäänee.

Vuoden 2014 paras peli?
– Kyllä se ääni varmaankin Destinylle menee, ottaen huomioon kuinka monta tuntia sen parissa on viettänyt. Joku siinä vaan koukuttaa, joten ei se huono peli voi olla. Myös Forza Horizon 2 oli mukava.

Mieluisin jouluruoka?
– Kinkku, tottakai. Tosin pidän siitä yhdistelmästä, kun lautaselle läväyttää kaikkea kinkusta laatikoihin ja karjalanpaistiin. Ja sitten taas ähkyillään.

Mikä on parasta joulussa?
– Kinkku ja hyvä palkka töistä.

Mieluisin koskaan saamasi joululahja?
– Jaa-a, hyvä kysymys. Varmaan joku, mitä joskus pentuna saanut. En vaan osaa sanoa mikä.

Oletko ollut kiltti vai saatko lahjaksi risuja?
– Risuja.

Uskotko joulupukkiin?
– Tottakai uskon. Kukapa ei?

Terveiset käyttäjille
– Kaikille oikein rauhallista ja pelirikasta Joulua. Muistakaa syödä hyvin ja rauhoittua! Toivottavasti saatte lahjaksi rahaa tai lahjakortteja, koska ensi vuoden pelilista näyttää mahtavalta!

Bordeux

Miten vietät joulusi?
– Matkustan Pohjanmaan karuihin oloihin hakemaan turvaa ja lämpöä perheen parista.

Onko jouluna aikaa peleille?
– Hyvin vähän, sillä kotopuolessa ei ole enää mitään videopelilaitteita – joulu tarjoaakin minulle oivan hetken pitää taukoa hektisistä videopeleistä, hengähtää ja miettiä syntiä syviä. Tosin, palaan kotiin yleensä jo välipäivien aikana, joten silloin otan tietysti kaikki ”menetetyt” videopelihetket takaisin korkojen kera.

Vuoden 2014 paras peli?
– Pitkän mietinnän jälkeen päädyin Dragon Age: Inquisitioniin. Kyseessä on yksi niistä harvoista peleistä tänä vuonna, jonka maailmaan minä uppouduin aivan täydellisesti – uskomattoman tuhti pakkaus loistavaa roolipeliviihdettä! Dragon Agen lisäksi on pakko mainita myös Wolfenstein: The New Order, joka oli minulle vuoden kovin yllättäjä. En yleensä hirveästi välitä suoraviivaisesta FPS-räiskinnästä, mutta New Order sisälsi tiukkojen kontrollien ja Hollywood-luokan toiminnan lisäksi myös ihan oikean tarinan uskottavilla hahmoilla! Mucho Bueno!

Mainittakoon vielä myös, että ihan kaikkia tämän vuoden suuria julkaisuja en ole vielä ehtinyt pelaamaan, eli ainakin muutama vertailukohta tästä päätöksestä vielä puuttui (Far Cry 4, Bayonetta 2 ja Super Smash Bros.Wii U)

Mieluisin jouluruoka?
– Meinasin aluksi sanoa uunilohi haudutettuna kermaviilissä, mutta kun rupesin miettimään, että voisinko viettää joulua ilman kinkkua, niin päädyin kieltävään vastaukseen. Eli kyllä mieluisin jouluruoka on ihan perinteinen joulukinkku!

Mikä on parasta joulussa?
– Ehdottomasti ruoka. Hyvänä kakkosena tulee perinteeksi muodostunut leffahetki It’s a Wonderful Life -elokuvan parissa (kera terästetyn glögin).

Mieluisin koskaan saamasi joululahja?
– Paha kysymys… mieleen tulee vain nuorena kloppina saatu Lego sukellusvene-setti, joka oli aivan uskomattoman siisti!

Oletko ollut kiltti vai saatko lahjaksi risuja?
– Haluaisin uskoa, että olen ollut kiltti. Odotan siis saavani lahjaksi vuosittaiset villasukat.

Uskotko joulupukkiin?
– Kyseessä ei ole uskon asia, sillä olen tavannut kyseisen kuuraparran useaan otteeseen 😉

Terveiset käyttäjille
– Tässä kohtaa haluan lainata George Baileyn sanoja ja tunteita: