Livettäjät LanTrekeillä − osa 1

Kirjoittanut: Livegamers

11.03.2015

Helmikuun loppu vuonna 2015. Paikkana Tampere, tarkemmin Pirkkala. Pirkkahallin hämyinen tunnelma imaisee sisäänsä useita satoja videopeliharrastajia. Ympäriinsä ripoiteltuna on myös muutamia rohkeita konsolipelaajia. Käyntiin ovat pamahtamassa Halon– ja Call of Duty -turnaukset, joissa pääpottina on 500€ arvoinen shekki. Tärisevät kädet pitävät hikistä ohjainta tiukassa otteessa, kun eeppinen taistelu voittorahoista on alkamassa. Huolestuneet ja vakavat ilmeet tuijottavat näyttöruutuja kun kohtalonhetket ovat edessä. Tässä tilassa ja tänä ajankohtana tehdään pojista miehiä ja miehistä legendoja. Viikkoja, jopa kuukausia kestänyt harjoittelu tiivistyy juuri tähän viikonloppuun. Ei armoa, ei epäonnistumista. Häviö ei ole vaihtoehto.
Tämä voisi olla mielentila Lantrekkien aikana, mutta todellisuus on aivan erilainen. Joukko konsolipelaajia nojailee tuoliensa selkänojaan ja heittää vitsiä toistensa kanssa. Leppoisa tunnelma tuntuu heti, kun kävelee paikalle, ja nauru raikaa. Tervetuloa Lantrekeille.

Omalla kohdallani ”Trekit” olivat käytännössä takapihalla, ja osallistuminen oli todellinen no-brainer. Ensimmäinen matkani hikisiin peleihin oli edessä. Kaveripiirissä lyötiin suunnitelmia lukkoon ja varailtiin paikkoja jo hyvissä ajoin. Livegamersissa etukäteen pidetty keskustelu oli vakuuttanut monet lähtemään paikalle ottamaan toisistaan mittaa. Innostus oli todellinen. Todellisuus oli kuitenkin hieman erilainen, kun osallistujamäärä jäi loppujen lopuksi heikoksi, ja vain kuusi tiimiä pääsi lopulta paikalle. Vaikka turnaukset jäivät torsoksi, varsinkin CoD-puolella, jäi koko tapahtumasta silti hieno jälkimaku. Näki vanhoja kavereita ja tutustui aivan mahtaviin uusiin persooniin. Aikaisemmilta trekeiltä oli jäänyt Halo- ja CoD-porukoiden välille pientä jännitettä, mikä tuntui etukäteen hieman hämmentävältä. Loppujen lopuksi voisi sanoa että ne, jotka paikalle uskaltautuivat, onnistuivat hälventämään aikaisemmat jännitteet. Konsolipelaajat pitivät yhtä ja yhdistyivät jonkinlaiseksi konsoliperheeksi. Naurua ja hyviä juttuja riitti, puhumattakaan erilaisista kommelluksista, mitä pidemmälle illat etenivät. Suurin osa niistä jutuista ei ole julkaisukelvollista tavaraa, joten jätetään tämä tähän.

Kaksi päivää hyvässä seurassa jättivät minulle todella hyvän fiiliksen. Halon puolella oli paljon hälinää pelien aikana, vaikkakin voittaja oli todella ylivoimainen. Muutama pelaaja tuli paikalle tukemaan kumpaakin turnausta, vaikka eivät edes omista One-konsolia. Kummankin pelisarjan kaikki pelaajat osallistuivat kumpaankin turnaukseen vain tukeakseen palkintopottia ja pelaajia. Ei tarvitse olla paras, eikä välttämättä edes hyvä voidakseen tukea konsolipelaajia Suomessa. Itsekin kävin ottamassa erittäin hyvät naurut itselleni ja varmaan koko Halo-skenelle, kun toikkaroin ympäri Halo-kenttiä ilman mitään havaintoa siitä, missä mennään tai mitä pitäisi tehdä. Harmittaa koko skenen puolesta se, että paikalle tuli niin vähän porukkaa. Tulevaisuus koko konsolilanien puolesta on todella hämärän alla. Kummankin pelisarjan ympärillä on kuitenkin useita vannoutuneita tekijöitä, jotka ovat saaneet konsolipelaajat näkyviin myös LAN-tapahtumien puolella. Iso hatunnosto heille.

Call of Dutyn puolella finaali ratkaistiin Hannes Gamingin ja Vichy Uprisingin välillä, ja Livegamerskin onnistui striimaamaan finaalin. JJR ja Rone kävivät nopeasti pyörähtämässä Tampereella, jossa hieman ex tempore lyötiin asia lukkoon. Hienoa omistautumista heiltä kahdelta kiirehtiä takaisin pääkaupunkiseudulle, jotta saataisiin muutamille kiinnostuneille live-kuvaa siitä, mitä Tampereella tapahtui. Vichyn puolelta oli itselleni kaksi pelaajaa hieman tuntemattomampia entuudestaan, mutta ihmisten avoimuus auttoi tilannetta. Propsit heille siitä, että onnistuivat tulemaan paikalle ns. hätäkutsuna, kun Vichyn alkuperäinen kokoonpano ei onnistunut saamaan aikatauluja onnistumaan.

Haluaisin kiittää kaikkia uusia ihmisiä joihin tutustuin viikonlopun aikana, ja tietenkin vanhoja tuttavuuksia. Toivottavasti näemme vielä ensi vuonna uudestaan!

Call of Duty -finaalin pelaajat:

Hannes Gaming:
Donizi
Jasenito
RvLt Misbeli
Who Dey Wessoo

Vichy Uprising:
Alttiz
JyCce IIX
DGalbertooo
I Gehari I

Jasenito 3. sija FIFA-turnauksessa
Donizi top8 FIFA-turnauksessa