Livettäjät LanTrekeillä − osa 2

Kirjoittanut: Livegamers

12.03.2015

Once more, with feeling
LanTrek 2015 oli minun neljäs LanTrek-tapahtumani. Ainoa, jonka jätin väliin, oli vuoden 2012, kun armeija oli tiellä. Jokaisessa tapahtumassa olen myös ollut turnauksien ylläpitäjänä, ja nyt tänä vuonna olin myös vastuuhenkilönä konsolipuolella. Alun perin konsolipuolta ei pitänyt edes tulla tämän vuoden tapahtumaan, mutta hankin sen neuvotteluiden kautta sinne täksikin vuodeksi. Vaikka osallistujamäärä ei yltänyt tavoitteeseen, silti omasta mielestäni Suomen konsoliskene näytti järjettömän hyvää yhteisöllisyyttä ja omistautuneisuutta skeneä kohtaan. Halo-turnauksessakin nähtiin pelaajia, jotka tulivat paikan päälle kisailemaan turnauksissa, vaikka eivät omista edes uutta konsolia. Mustaa sydäntäni lämmittivät ne pelaajat, jotka näkivät vaivaa ja tulivat paikalle tänäkin vuonna.

Matkani alkoi autoretkellä pääkaupunkiseudulta päin Tampereelta muiden tältä alueelta tulevien Halo-pelaajien kanssa. Reissu meni hyvillä mielin nopeasti ohi ja olimmekin Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa ennen kuin edes huomasimme. Perjantaina pelattiin Halo 2: Anniversary 4v4- ja Call of Duty: Advanced Warfare 4v4 -turnauksien lohkopelit. Yllätyksiltä säästyttiin molemmissa turnauksissa, ja ennakkosuosikit tuppasivat voittamaan helpoin elein omat lohkonsa.

Pool Play Halo–tulokset:

Lohko A:

1. Team Menace 2-0
2. Tultiin Haloa pelaa 1-1
3. Uskomaton Halo-tiimi 0-2
Lohko B

1. Liekki Squad 2-0
2. Believe the Rats 1-1
3. HalohyppijätFIN 0-2

Pool Play CoD-tulokset:

Lohko A:

1. Vichy Uprising 2-0
2. Abattoir 1-1
3. Tultiin Codia pelaa 0-2
Lohko B:

1. Hannes Gaming 2-0
2. Liekki Squad 1-1
3. Rotat 0-2

Perjantaina pelien puolesta oli hieman hiljaista, mutta heti tapahtumaan saavutttua sai maistaa konsolipelaajien hyvähenkisyyttä. Vanhat sekä uudet naamat tulivat kättelemään ja esittelemään itsensä, jos ei oltu aikaisemmin tavattu. Halo- ja CoD-pelaajien paikat olivat melko lähellä toisiaan, joten siellä sai hyvää makua konsolipuolesta ja erittäin rennosta ja riemukkaasta ilmapiiristä.

But today is not that day

Lauantai alkoi voittajien lohkon ensimmäisillä peleillä Halon puolella. Team Menace kohtasi Believe the Ratsin ja Liekki Squad kohtasi joukkueen Tultiin Haloa pelaan. Molemmat ottelut päättyivät suvereenisti 3-0 ennakkosuosikeille. Team Menace vs. Liekki Squad oli ehkä odotetuin ottelu koko Halo-turnauksessa. Suurin kysymysmerkki oli, pystyykö harjoittelematon Liekki Squad haastamaan panostajajoukkio Team Menacen yksilötaidollaan. Lopputulos oli varsin antiklimaattinen, kun Menace pyyhkäsi vastustajansa helposti 3-0.

Häviäjien lohkossa nähtiin ehkä ainut turnauksen ”upset”, jos sitä siksi voi tituleerata, kun CoD-pelaajista koostunut joukkue HalohyppijätFIN voitti Ollivixin ankkuroiman Tultiin Haloa Pelaa hienosti 3-1. Tämä ottelu oli omasta mielestäni viihdyttävin Halo-matsi koko viikonlopulta. Codittajat näyttivät kunnioitettavaa intohimoa taistellessaan turnauksen neljännestä sijasta. Believe the Rats lopulta kohtasi Liekki Squadin häviäjien lohkon finaalissa, jossa Rotat näyttivät taistelutarmoa sekä periksiantamattomuutta kahdessa ensimmäisessä kartassa, jotka olivat osittain jo melko tiukkoja. Tulevaisuudessa olisi erittäin mielenkiintoista nähdä esimerkiksi Halo 5:n parissa hyvin harjoitellut Believe the Rats -tiimi.

Halon finaalissa kohtasivat toistamiseen Team Menace ja Liekki Squad. Ottelun jännittävyyttä voisi verrata David Hasselhofin uuteen keskusteluohjelmaan. Team Menace voitti lopulta finaalin 6-0 sekä turnauksen jo kolmatta kertaa häviämättä karttaakaan. Liekki Squad onnistui vasta viimeisessä Sanctuaryn pommissa heittämään vastaiskua, kun ottelu venyi kokonaiseen 15 minuuttiin. Lopputulos oli vain kuin kuuro yrittämässä kanjonissa synnyttää kaikua.

Viihdyttävin ottelu katsojan silmissä koko viikonlopun aikana oli ehdottomasti voittajien lohkon finaali, jossa kohtasivat legendaariset Hannes Gaming ja Vichy Uprising. Joukkueet eivät olleet pelanneet toisiaan vastaan, ja molempien tiimien taso oli jopa hieman kysymysmerkki, mikä omasta mielestäni teki ottelusta erittäin mielenkiintoisen. Ennen peliä saamani Hannes Gamingin tunnelma toi jopa hieman ristiriitaa heidän uskoonsa oman voittonsa suhteen. Ensimmäinen Hardpoint oli todellinen trilleri, ja Halo-pelaajat suhisten katselivat pelejä. Joillakin oli jopa vaikeuksia seurata nopeatempoisempaa CoDia verrattuna vanhoihin. Katselukokemus maallikolle voisi olla verrattavissa epileptikkoon kuivausrummussa.

”Trash Talk” puolilta toiseen teki ottelusta erittäin mielenkiintoisen katsoa ja toi jopa mieleen nostalgiset muistot vanhoista LanTrekeistä, kun ottelut olivat tiukkoja ja linjallakin oli enemmän. Search and Destroy sekä Uplink olivat viihdyttävää katseltavaa alusta loppuun asti. Donizin petomaiset elkeet toivat hymyn suulle, kun mies välillä yksikätisesti runteli Vichy Uprisingin raaja raajalta. Jokainen pelaaja molemmilta puolilta näytti osaamistaan eri tilanteissa, sekä ihailtavaa intohimoa kilpailemista kohtaan. Hannes Gaming voitti turnauksen finaalin lopulta 6-3 Vichy Uprisingia vastaan.

Halo 2: Anniversary 4v4 –turnauksen top 3:
1. Team Menace: ZaoC, SystematiC, Backup, Mersu
2. Liekki Squad: Soleez, Ropse, Robba, Procis
3. Believe the Rats: Velshu, SoNa, D NOV, Muse

Call of Duty: Advanced Warfare 4v4 –turnauksen top 3:
1. Hannes Gaming: Hastings, Donizi, Wessoo, Misbeli
2. Vichy Uprising: JyCce IIX, Alttiz, Gehari, DGAlberto
3. Abattoir: SWEEPSTER, Backup, SystematiC, Mersu

Your lack of faith is disturbing

Turnaukset näyttivät elonmerkkejä edes todistamalla, että Suomen konsoliskenestä vieläkin löytyy pelaajia, jotka ovat valmiita tukemaan skeneä ja joihin voi luottaa kuin kiveen. Sinänsä harmittaa, koska tämän vuoden alku oli ”do or die” -hetki molemmille puolille. Syyt jättää tämä tapahtuma väliin olivat erittäin löyhiä. ja selityksiä löytyi oikealta ja vasemmalta. Toivottavasti suurin osa paikalle tulemattomista pelaajista tietää kuinka elintärkeitä nämä tapahtumat ovat meille nyt ja tulevaisuudessa. LanTrek on aivan ainutlaatuinen tapahtuma juurikin konsolipuolen takia, jossa joka vuosi on syntynyt unohtamattomia kokemuksia. Tapahtumaan ei tarvitse tulla vain jos pystyy havittelemaan voittoa, vaan myös seurustelemaan muiden konsolipuolen pelaajien kanssa ja viettämään loistavaa aikaa. Samalla pelaajat tekisivät suuren palveluksen skenen tukemista ja kasvua ajatellen. Kädet ristissä toivon, että tällainen mahdollisuus esiintyy vielä ensi vuonna, ja että suomalaiset pelaajat vihdoin ymmärtäisivät sen mahdollisuuden tärkeyden.

Toivottavasti Halo 5:n ja uuden Call of Dutyn tultua suomalaiset kaivautuisivat koloistaan takaisin pelien pariin ja alkaisivat rakentelemaan joukkueita sekä osallistuisivat kaikkeen, mihin pystyvät. Suuri unelmani olisi joskus tulevaisuudessa Livegamersin järjestämä LAN-tapahtuma, jossa olisi mahdollisesti molemmat pelit mukana. Pelaajien pitää näyttää vain teoillaan, että sille on kysyntää Suomessa. Kyseinen aihe nostaa hyvin paljon negatiivisuutta jopa kommenteissa keskustelupalstojen puolella, ja näkisinkin, että meidän pitäisi alkaa pitää enemmän yhtä ja lopettaa turha paskanjauhanta.

Suomalaisia konsolipelaajia on enemmän kuin koskaan. ja skene on hajoamassa kuin Neuvostoliitto aikoinaan. Livegamersin lisäksi myös pelaajien pitäisi ottaa roolia nyt heti, jotta on vielä jotain, mitä voisi tulevaisuudessa nostattaa. Vanhoina aikoina viidakkorummutus olikin tärkein osa uusien pelaajien tuomisessa turnauksiin ja edesauttoi erittäin paljon turnauksien suurta osallistujamäärää. Olisi hyvä saada keskustelua ideoista, joilla voisimme lähteä parantamaan tilannetta.

Erittäin suuri kiitos kaikille, jotka tulivat LanTrekeille ja tekivät siitä vaivan arvoisen. Tästä positiivisin mielin eteenpäin. Toivo kuolee viimeisenä.