Luksusohjaimia eliittipelureille

Kirjoittanut: Livegamers

30.09.2015

Oletko kyllästynyt vanhaan, kuppaiseen perusohjaimeesi? Haluatko räjäyttää kavereidesi tajunnan heidän kuolatessaan kustomoidun ohjaimesi perään? Tarvitsetko uuden ohjaimen liittyäksesi eliittipelaajien joukkoon ja nostaaksesi pelaamisesi uudelle tasolle?
Livegamers esittelee viisi kustomoituja ohjaimia valmistavaa yritystä, joista et välttämättä koskaan ollut kuullutkaan, mutta joiden ohjaimien perään tulet kuolaamaan vielä pitkään.

The Controller Shop

Yhdysvaltojen Illinoisin osavaltiossa operoiva The Controller Shop tarjoaa hyvin pitkälle menevän muokkausohjelman, jolla allaoleva Livegamersin kustomoitu ohjain on tehty. Vihreän hiilikuituviimeistelyn päälle on lisätty valkoiset grafiikat ja pimeässä hohtava maali. Napit ja tapit näyttävät hylsynperiltä, nuolinäppäimet ovat mustaa metallia, ja kuin viimeisenä silauksena, kämmenien alle saa maalattua vapaavalintaiset grafiikat järkyttävän laajasta valikoimasta.

Kuvassa oleva ohjain kustantaa karvan alle 300 dollaria ilman toimituskuluja. Hintaan ei kuulu takapedaaleja, joita firma tarjoaa asennettavaksi ohjaimen takaosaan mahdollisimman optimaalista pelikokemusta haluaville.

Miksi joku tarvitsisi takapedaaleja? Esimerkiksi NHL-peleissä pelaaja voi vaihtaa kentällisiä ilman, että pelaajan tarvitsee keskeyttää kikkailuaan, sillä peukaloa ei tarvitse nostaa ohjaintapilta. Samaa tarkoitusta varten The Controller Shop tarjoaa myös erillisiä jalkapedaaleja. Jos pedaalit tuntuvat epäkäytännöllisiltä, voit myös pyytää ohjaimeesi yksinkertaisia takanappeja.

The Controller Shop valmistaa käsintehtyjä, kustomoituja ohjaimia Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Xbox 360:lle.

SCUF Gaming

Brittein saaristossa operoiva SCUF Gaming tarjoaa eliittipelaajille mahdollisuuden rakentaa ohjaimen alusta alkaen. Tämä Livegamers-ohjain kustantaisi 180 puntaa, mukana muun muassa valkoiset napit, nuolinäppäinlevy, neljä uudelleenohjelmoitavaa takalipsukkaa ja vaihdettavat ohjaintapit.

Eräs SCUF-ohjainten erikoisuuksista on ohjaimen takana olevat lisäpainikkeet, jotka toimivat samalla tavalla kuin Controller Shopin ohjaimet. SCUF-ohjaimeen tosin on mahdollista tilata kahden takanapin sijasta neljän takalipsukan versio. Takalipsukoiden toimintoja on mahdollista tarvittaessa vaihtaa lennosta.

Jos pelaaja on vaikka tottunut PlayStationin pallomaisiin tappeihin, on muutos kuopallaoleviin Xbox Onen tappeihin merkittävä, mutta SCUF-ohjaimiin on mahdollista asentaa juuri itselle sopivat tapit, pituudesta lähtien. Näissä ohjaimissa käyttäjän on mahdollista myös vaihtaa tapit helposti. SCUF tarjoaa myös mahdollisuuden asentaa nuolinäppäinten päälle erillisen ohjainlevyn, jota firma markkinoi erityisesti tappelu- ja urheilupelaajille.

Controller Chaos

Controller Chaos ponnistaa Missourista, Yhdysvalloista. Firma on erikoistunut räiskintäpeleihin liittyviin ohjainmodeihin. Kauppa tarjoaa mahdollisuuden kustomoida ohjainta, mutta työkalu ei ole laajimmasta päästä. Tämä Livegamers-ohjain vihreällä kromauksella, krominäppäimillä ja tapeilla kustantaisi hieman alle 170 dollaria, ennen toimituskuluja.

Tee-se-itse -pelurit voivat tilata ohjaimiinsa erikoisosia Controller Chaosilta, erikoisvärjätyistä napeista ja tapeista lähtien. Controller Chaos rakentaa ohjaimensa konsolien alkuperäisohjainten pohjalle.

Tämä firma tarjoaa erikoisohjaimiaan Xbox Onelle ja 360:lle, PlayStation 4:lle ja 3:lle sekä Nintendon Wii U -konsolille ja vanhalle 8-bittiselle Nintendon matolaatikolle.

Evil Controllers

Yhdysvaltain Phoenixin osavaltiossa operoiva Evil Controllers mainostaa olevansa paikka, joka kehitti ensimmäiset ohjainmodit. Esittelyssä olleista erikoisohjainten liikkeistä Evil Controllersilla on helpoin ohjainmuokkain, joka samalla tarjoaa yllättävän paljon syvyyttä erilaisten ohjainten tekemiseen.

Kuvan Livegamers-ohjain kustantaisi noin 315 dollaria ennen toimituskuluja. Kupariset napit, kirkkaat tapit ja nuolinäppäimet ja valkoisen kromatut bumperit ja liipaisimet, jotka kaikki on ohjelmoitu eliittipelaajille sopivasti maksimaalisen herkiksi. Nämä ominaisuudet tekevät tästä ohjaimesta namipalan kenelle tahansa konsolisoturille.

Hauskana yksityiskohtana Evil Controllersin verkkosivuilla on jopa ohjeet pelaajien vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan uuden ohjaimen pelaaville muksuille, mutta eivät itse välttämättä alasta tiedä juuri mitään. Tee-se-itse -veijareille tarjotaan lukuisia osia oman Xbox 360 -ohjaimen tekemiseen.

Evil Controller -ohjaimia saa Xbox Onelle ja -360:lle ja PlayStation 4- ja 3 -konsoleille. Firma valmistaa myös joitain erikoisohjaimia Nintendo Wii U:lle.

Skinit

Kuulen jo valitusten vyöryn: ”Ei meillä ole laittaa satoja ja satoja euroja yhteen himputin ohjaimeen! Sitä paitsi, nykyinen ohjaimeni toimii hyvin! Eikö markkinoilta löydy mitään edullista tapaa tehdä omasta ohjaimestani uniikkia?”

Tähän markkinarakoon iskee kalifornialainen Skinit, joka tekee nimensä mukaisesti skinejä kaikille nykyaikaisille konsoleille, lähtien PlayStation 4:stä ja Xbox Oneista aina käsikonsoleihin kuten PS Vitaan tai Nintendon DS-laitteisiin. Täältä voi myös tilata kustomoidun skinin konsolilleen – enää ei tarvitse katsella kateellisena naapurin Elite Bundlesta saatua Halo-grafiikoin somistettua Xbox Onea, vaan itselleen voi luoda syntisen hienon konsolin, joka yhdistää parhaat osat vaikkapa Batmanista ja Spidermanista.

Yksinkertaisella työkalulla voi viedä haluamansa kuvan vaikka Facebookista heidän palvelimelleen, josta Skinit sitten pyöräyttää sinulle juuri omanlaisesi kuoren ohjaimellesi. Ylläoleva Livegamers-skini kustantaa 20 dollaria ennen toimituskuluja.

Mutta, jos luovuus ei ole ominta alaasi, mutta silti haluat päräyttävän hienon ohjaimen itsellesi, tarjoaa Skinit myös mittavan valikoiman erilaisia metallipinnotteita pelivempaimillesi. Haluaisitko ohjaimeesi vaikka hiilikuituvaipan? Miltä kuulostaisi kullattu ohjain? Entäpä teräksinen konsoli? Nämä ovat täysin käypiä vaihtoehtoja Skinitillä.