Mass Effect 2 – Cerberus Network

Kirjoittanut: Livegamers

08.02.2010

Mass Effect 2 Cerberus Network
Mass Effect 2 päätti tehdä ”dragon aget”: peli sai heti julkaisupäivänään ladattavaa lisämateriaalia. Cerberus Networkin saa ilmaiseksi ostaessaan Mass Effect 2:n uutena, mutta paketti on ladattavissa myös Livestä 1200:n Microsoft-pisteen hintaan. Ilmaisena bonuksena Cerberus on kelvollinen lisä, mutta kalliita pisteitä siihen ei kannata sijoittaa.

Arpeutunut palkkasoturi

Lisäpaketin suurin anti on tuoda peliin kokonaan uusi matkakumppani. Omegan avaruusasemalla komentaja Shepard kohtaa Zaeed Massanin, joka on iäkäs ja arpinen palkkasoturi. Mies johdattaa pelaajan tiimeineen Zoryanin planeetalle, jossa tehtävänä on vapauttaa tehtaan työntekijät Blue Suns –palkkasoturien miehityksestä. Asia ei tietenkään ole näin yksioikoinen ja Shepard joutuukin tekemään muutamia kiperiä valintoja. Tämän lyhyen rykäisyn lisäksi Zaeedin persoonaa ei juurikaan pelissä avata. Kehitysaika on ilmeisesti loppunut kesken ja tämän vuoksi palkkasoturin hahmo on merkittävästi ohuempi muihin verrattuna.

Tuntolaattoja keräillen

Normandy Crash Packissa pelaaja pääsee tutkimaan jäätikölle pudonneen Normandy-aluksensa hylkyä. Keräilijöiden (collectors) hyökkäyksessä kentälle jäi peräti 20 miehistön jäsentä ja Shepardin tehtävänä on nyt kerätä kaikkien tuntolaatat ja toimittaa ne omaisille. Hylyn keskellä koetaan välähdyksiä ensimmäisestä pelistä, mutta muuten luvassa on vain tylsää juoksentelua pienellä hiekkalaatikolla. Onneksi menneisyyden muistelu ei kestä varttituntia kauempaa.

Fantastinen haarniska

Blood Dragon Armor on vahvasti Dragon Age –henkinen haarniska Shepardille. Asu on komean näköinen, mutta pelin kuluessa tavallisesta haarniskastaan saa kehitettyä paremman. Pään peittävä kypärä tekee myös keskusteluista tylsempiä, koska kasvot jäävät kokonaan piiloon.

Kiva bonus

DLC-pakettina Cerberus Network on ”ihan kiva”. Pelikokemuksen kannalta se ei sisällä mitään välttämätöntä, mutta ilmaisena latauksena tarjottava lisämateriaali kannattaa hyödyntää.