Päätoimittajan mutina, osa 1

Kirjoittanut: Livegamers

04.09.2016

Päätoimittajan mutina, osa 1
Olemme kasvottomia, äidin kellarissa kasvaneita, yksinäisiä poloisia, jotka yrittävät leikkiä tärkeää. Pidämme kaikki ne joka viikko saapuvat sponsorituotteet itsellämme, ja myymme tarpeettomat netin huutokaupoissa. Naureskelemme klikkituloista saatujen dollarikasojen jälkeen matkalla pankkiin, ja juomme kaljaa kalsareillamme aamuun asti, kunnes joskus jaksamme herätä. Arvosteluita kirjoittaessamme muistamme PR-toimiston vaatimukset ylistävistä sanoista ja turnauspalkintoja saamme aina tuplamäärin, jotta olisi meilläkin jotain tekemistä. Kiitämme kaikkia jumaliamme ja sponsoreitamme, kun istumme Kašmirvillaviltin alla lentokoneen ykkösluokassa ja siemailemme kalleinta viskiä.
Ah, pelimedian edustajana on ihanaa.

Ja sitten heräämme. Joku menee töihin, joku tuskailee laskujen kanssa. Vauva itkee jälleen ja naapuri hakkaa ulkona mattoja. Ulkona on aina joko liian kuuma tai sitten sataa vettä. Auton pakoputkessa on jälleen liikaa reikiä ja pomo tiuskii puhelimessa. Vaimo haluaisi Kanarialle, mutta toisaalta pitäisi korjauttaa vessan lavuaarikin. Olisi kivaa mennä sohvalle ja surauttaa konsoli päälle.

Kamalasti klikkejä

Livegamersin staffissa oleminen on pääasiassa aivan kauheaa. Päätoimittaja käskee ja ulisee, pitäisi tehdä sitä ja tätä. Pelimaailmassa tapahtuu jatkuvasti ja tapahtumista olisi myös uutisoitava. Pelejä tulee markkinoille liukuhihnalta ja olisi mukavaa tarjota näkemys muille pelaajille, mitä peli tarjoaa. Pelaajat tahtovat pelata ja olisi mukavaa tarjota pelattavaa turnausten muodossa. Vaan kun se elämä. Se rajoittaa. Meillä Livegamersissa kaikki – siis ihan kaikki – tapahtuu vapaaehtoisuuteen perustuvasti. Me emme maksa kenellekään palkkaa, emmekä maksa kenellekään tuotetusta materiaalista. Omistajammekaan ei saa oikeastaan mitään LG:stä. Paitsi hyvän mielen. Ja pahan olon. Yhtäaikaa.
Meitä on moneen junaan; on opiskelijaa, työtöntä, vuorotyöläisiä ja yrittäjiä. On perheellisiä ja perheettömiä, on nuoria ja vanhoja. Olemme kuitenkin perhettä. LG:n perhettä. Moni on mennyt paremmille markkinoille ja moni on jäänyt odottamaan. Odottamaan sitä päivää, jota me niin hartaasti odotamme. Tuleeko sitä päivää, aika näyttää.

Emme ole lähteneet, emmekä lähde klikkiotsikointilinjalle. Helppoja klikkejä kalastelemalla ja pelifirmoja mielistelemällä varmasti voisimme kattaa helposti kulut ja voisimme vaikka maksaakin jotain materiaalimme tuottajille. Vaan ei. Kunnianhimo ja itsekunnioitus ovat avainsanoja Livegamersin toiminnassa. Kyllä, joudumme tukeutumaan pääasiassa ulkomaisiin sivustoihin esimerkiksi uutisia tuottaessamme. Meillä ei ole aikaa tai resursseja tuottaa täysin omaa materiaalia, mutta suomennamme ne sentään. Ja mikä ihaninta, emme käytä aiemminkin mainittua säälittävää klikkiotsikointia. Saatamme menettää siinä useita rahantekomahdollisuuksia, mutta mieluummin katson rumaa naamaani peilistä toimimalla rehellisesti lukijoitamme kohtaan. Emme myöskään tukeudu teennäisiin ylistyssanoihin vain saadaksemme nimemme sitaatin kera pelin julkaisutrailerin kylkeen.

Teemme, kun oikea elämä suo

Teemme uutisia, arvosteluita, artikkeleita ja turnauksia silloin, kun me voimme. Loppujen lopuksi se Oikea Elämä ™ menee kaiken edelle. Uutisideoita keräämme foorumille ja teemme uutisia kun ehdimme. Joskus ehdimme ensimmäisenä, joskus olemme monta päivää jälkijunassa. Siitäkin huolimatta teemme sen lukijat edellä ja itseämme tai muita huijaamatta. Arvosteluita tekevät ne aivan tavalliset pelaajat, jotka purkavat omia ajatuksiaan. Joskus ne poikkeavat valtavirrasta, joskus mukailevat suurimman osan ajatuksia. Ne eivät kuitenkaan sisällä PR-toimistojen tai pelin julkaisijan sitaatteja. Ei, vaikka saamme arvostelukappaleemme tekstiä vastaan. Mikäli pelin toimittaja sanelisi mitä tekstiä toivoisi näkevänsä, olisi varmaan parempi kääntyä muiden sivustojen puoleen. Ja ne turnaukset. Uskokaa tai älkää, tahtoisimme kovasti tarjota vaikka mitä voittajille. Se ei vaan aina ole niin simppeliä. Turnaukset tarvitsevat käyttäjiä ja käyttäjät haluavat turnauksia. Jos käyttäjät eivät pelaa pelaamisen ilosta, emme voi tyhjille osallistujapaikoille tarjota palkintojakaan. Myös palkinnon tarjoajat tahtovat osallistujia, mutta ilman osallistujia emme voi vaatia palkintojakaan. Melkoinen noidankehä, joka odottaa vain pientä säröä.

Myyntipuhe pidetty, tuletko mukaan?

Loppujen lopuksi sivusto on kuitenkin teitä käyttäjiä varten. Sen vuoksi tarvitsemme sekä tukea, että samalla myös apua sivustomme kehittymiseen ja tasoittumiseen. Aiemmin kesällä käynnistimme laajan käyttäjäkyselyn, jonka myötä olemme jo nyt saaneet hyvin paljon arvokasta tietoa ja palautetta, minkä perusteella voimme tehdä muutoksia ja parannuksia. Siitäkin huolimatta matka on vielä pitkä, eikä vähiten sen vuoksi, että – kuten aiemmin jo totesin – kaikki me teemme tätä omalla ajallamme. Aina sitä ei ole, eikä aina edes jaksa tehdä mitään. Miksen siis käyttäisi tätä mutinaa samalla myös avunhuutoon? Haluatko auttaa Livegamersia nousemaan Suureksi ja Mahtavaksi? Jos osaat kirjoittaa, pähkäillä, tuumia, arvostella, koodata tai mitä tahansa muuta, minkä voisit kuvitella olevan avuksi, niin heitä ihmeessä mailia osoitteeseen jobs (at) livegamers.fi.

Aina ei ole helppoa, emmekä voi tarjota mammonaa. Tarjoamme kuitenkin itseään kunnioittavan, kunnianhimoisen ja tiiviin Livegamersin poppoon. Ja se, kuulkaas, on aika kivaa.