Päivä erikoisjoukoissa — tutustumisreissu Rainbow Six Siegeen

Kirjoittanut: Livegamers

15.10.2015

Sain kutsun Ubisoftin, Xboxin ja Jimm’s PC-Storen järjestämään yhteiseen pelipäivään. 30. syyskuuta järjestetyn tapahtuman aloituspaikkana toimi Microsoftin talo Keilalahdessa, Espoossa. Parin väärän oven ja yhden reilun ohikävelyn jälkeen pääsinkin ystävällisesti hymyilevien Microsoftin työntekijöiden vastaanottamaksi. Allekirjoitus paperiin ja kulkukortti kaulaan.
Sisään kävellessäni eteeni avautui mukava näky kahvista ja pikku purtavasta. Kahvikuppi kädessä, sekä täytetty croisantti toisessa, olikin mukava ottaa ensi vilkaisut tilasta. Tapahtumatilat olivat erittäin tyylikkäät. Tilaa oli riittävästi, eikä ainakaan ahtaudesta voinut valittaa. Paikalla oli tuotu kymmenen Xbox One -konsolia ja kymmenen PC:tä. Parin kahvikupposen jälkeen oli aika istahtaa tuoliin odottamaan tapahtuman alkamista.


Muillekin maistui

Tapahtuman aloitti Xbox Suomen Jarno ”Killi” Kallunki-Mättö. Killi kertoi meille odotetusti Windows 10 -käyttöjärjestelmästä sekä Xbox Onesta ja siihen tulevasta Windows 10:stä. Tämän lisäksi hän esitteli myös uutta Xbox Elite -ohjainta.

Seuraavaksi kuultiinkin Jimm’sin Antti Järvistä. Kuulimme käytössä olevista koneista, joita pääsemme tapahtumassa testaamaan. Jimm’s oli tuonut paikalle myös tehokkaimman koneensa, Legendary Kingin. Koneella on hintaa 27 499 €, ja se onkin jokaisen PC-nörtin unelma. Paremmat tiedot koneesta löydät täältä: Jimm’s PC-Store Legendary King.

Ubisoftilta ei valitettavasti kukaan pääsyt paikalle, joten heidän edustajinaan toimivat Visionistit Jiri Koivuniemi ja Jerry Kurunen. Nyt päästiinkin siis asiaan. Jiri kertoi Rainbow Six Siegestä ja avasi hieman pelin historiaa. Tom Clancy on kirjoittanut vuonna 1998 kirjan, johon samana vuonna ilmestynyt ensimmäinen peli perustuu. Viimeisin peli on tullut markkinoille vuonna 2008, joten tätä on saatu jo odottaa. Jiri kuvaili peliä sanoin ”aikuisten taktinen räiskintä”. Sanaa aikuinen hän perusteli pelin ikärajalla. Lopuksi hän kertoi pelin ilmestyvän 1. joulukuuta 2015. Jerry jatkoi vielä Rainbow Six -pelistä kertomalla hieman pelin ideasta. Pelin perusasetelmana on pahat vastaan hyvät, ja yhteistyöllä tiimit pärjäävät parhaiten. Hän kertoi myös, että pääsemme pelaamaan PC:llä viisi vastaan viisi -pelejä sisäverkossa. Viisi Xbox Onea on laitettu yhteen tiimiin, ja näillä päästään kokeilemaan taistelua tekoälyä vastaan. Toiset viisi Onea taas ovat vapaasti käytettävissä verkkopelaamiseen. Tämän lisäksi hän kertoi vielä loppuillan tulevasta airsoft-sisätaistelusta.

Kun puheet oli pidetty ja ohjeistus meille annettu, pääsimme testaamaan itse peliä. PC:t jätin suosiolla muille ja päädyin testaamaan peliä Onella verkossa. Ensikohtaaminen olikin kohtuullisen karu, koska painikkeista ei ollut mitään aavistusta, eikä tietysti sen enempää kartasta. Kuolema korjasikin minut hyvin nopeasti. Otin murheeseen kupin kahvia ja päädyin katsomaan toisten pelaamista. Tiimityöskentely kuului selvästi ja pelaajat keskustelivat toistensa kanssa. Pari ärräpäätä ja pieniä onnistumisen murahduksia kuuluikin pelin edetessä. Sain hypätä tyhjälle paikalle parin seuraavan kierroksen ajaksi. Edelleen omista kyvyistä oli hieman epäilevät tuntemukset, mutta pelin edetessä muistin, miksi Rainbow Six -pelisarjan viimeisimmät osat ovat olleet mielestäni niin hyviä. Tiiminä toimiminen, jatkuva keskustelu ja taktiikoiden sopiminen tekevät pelistä erittäin nautittavan. Tietysti tiiminä tulisi harjoitella hieman enemmän, mutta kyllä tuokin kokemus jo lämmitti vanhan fps-pelaajan mieltä. Odotusarvo tulevaa peliä kohtaan kasvoi huomattavasti.Loppuaika minulla menikin katsellessa pelaamista ja keskustellessa laitteista sekä pelistä. Tapahtuma kuitenkin jatkui vielä The Back Alley CQC:n Helsingin Salmisaaressa olevissa tiloissa. Meille oli järjestetty hieno mahdollisuus päästä kokemaan sisätaistelun melskettä airsoft-aseilla. Valitettavasti tähän jatkotapahtumaan en päässyt osallistumaan. Kuvia ja tunnelmia taistelusta löytyy kuitenkin täältä.


Mukaani sain vielä mukavan paketin peliin liittyvää rekvisiittaa

Kiitos vielä kaikille kyseisen päivän järjestäneille tahoille. Oli mahtavaa päästä kokeilemaan tuota peliä, ja harmittaa että airsoftaaminen jäi minulta välistä. Toivottavasti näitä samankaltaisia tapahtumia tulee vielä lisää.