PAN Vision Playground 2010

Kirjoittanut: Livegamers

24.09.2010

tankki
Kööpenhaminassa 23.9. järjestettyyn pelitapahtumaan osallistui kaiken kaikkiaan 500 henkilöä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta sekä Baltiasta.

Heti paikalle päästyämme olimme täysin vakuuttuneita, että emme olleet ajaneet harhaan. Pihalla jökötti nimittäin tankki kuljettajineen päivineen. Muutaman kuvan napsittuamme lähdimme suunnistamaan sisätiloihin. Tapahtuma avattiin näyttävällä Playground-videoesityksellä, jonka jälkeen pelitalojen edustavat alkoivat esitellä tuotteitaan kukin vuorollaan. Jokainen esitys kesti noin puolisen tuntia.

Show time

Ensimmäisenä puheenvuoroon pääsi SEGA, joka esitteli muun muassa kolmannen persoonan shootterin, Vanquishin.

SEGAn jälkeen puheenvuorossa oli pelitarvikkeisiin keskittyvä Big Ben Interactive.

Tämän jälkeen oli Capcomin näytöksen vuoro, missä ei paljon turhia pulistu, vaan laitettiin trailerit pyörimään. Saimme nähdä useiden pelien trailereita, kuten Street Fighter Tekken, Devil May Cry, Marvel vs Capcom Faith of Two Worlds sekä Steel Battalion: Heavy Armor.

Seuraavaksi pelejään esitteli THQ, joka oli saapunut paikalle sotilaspukuihin sonnustautuneiden miesten kera. Lavalla nähtiin useita infopäläjäyksiä peleistä, kuten Homefront, Smackdown vs Raw 2011, Space Marine, Darksiders, Dawn of War, Devil’s Third sekä UFC Disputed 2010.

Tämän jälkeen vuoroon pääsi Activision, joka esitteli useita eri nimikkeitä, kuten Black Opsin, Star Wars: Force Unleashedin, DJ Hero 2:n, World of Warcraft Catalysmin sekä Tony Hawk: SHREDin. Skeittilaudan sisältävän pelin suositushinta on 85 euroa. World of Warcraft Catalysmissä tasoa on nostettu 85:een, ja siinä on kaksi pelattavaa rotua, Goblins ja Worgen.

Seuraavaksi Steelseries kertoi tuotteistaan hauskalla ja humoristisella sävyllä. Saimme tietää erinäisiä speksejä heidän kuulokkeistaan sekä sen, että he ovat kehittäneet kuulokkeita yhdessä kilpailullisen pelaamisen keskittyneiden ammattipelaajien kanssa. Esittelijä kertoi, että audio mixerissä voi mutettaa kaikki ärsyttävän servun pelaajat kerralla yhden napin painalluksella, ja että kuulokkeiden peliäänet voi vaientaa hetkellisesti.

Myös Steelseries SHIFT -näppäimistö presentoitiin havainnollistavien kuvien kera. Näppäimistö on suunniteltu siten, että viivettä ei juurikaan tulisi. Testausten perusteella päädyttiin siihen, että näppäimet ovat neljän millin päässä toisistaan.

Lounastauon jälkeen katsastin vielä Disneyn ja Microsoftin presentaatiot. Disney esitteli lähinnä Wii-pelejä. Microsoft kertoi Kinect-bundleista, Fable III:sta, Gears of War 3:sta, Dance Centralista sekä Ubisoftin Your Shape -Kinect-pelistä. Fable III esiteltiin hauskan trailerin kera. Pääosassa oli epäonninen kana.

Tämän jälkeen suuntasin kohti hotellia virkistäytymään hetkeksi ja keräämään voimia minglailua varten. Tämä peliliike kannatti, sillä ilta venyi aamun pikkutunteihin saakka.

Ständit tutuiksi

Tapahtumapaikalle päästyäni katsastin ensimmäisenä Kinect-keilailupelin. Kinectiä ensi kertaa kokeileva pelaaja pääsi nopeasti juoneen mukaan, ja kaatoja syntyi kiitettävästi.

Microsoftin pisteen vieressä oli PEGIn ständi, jossa oli kilpailu käynnissä. Kolmeen ikäräjasuosituskysymykseen vastattuaan oikein sai palkinnoksi t-paidan. Kyseiset t-paidat näkyivätkin olevan jo muutamalla käytössä seuraavana aamuna.

Erilaisia pisteitä oli vaikka millä mitalla, mutta itseäni kiinnosti eniten Activisionin ständi – olihan siellä pelattavana Call of Duty: Black Ops! Pettymys oli kova, kun peliä ei sittenkään päässyt pelaamaan, vaan video pyöri ruudulla. Onneksi pettymystä lievitti se, että pääsin juttelemaan Activisionin edustajan kanssa mahdollisista turnauspalkinnoista. Neuvottelut kannatti, sillä pian järjestettävän CoD 4 -turnauksen voittajatiimi saa jokainen oman Call of Duty: Black Ops -pelin. Myös Steelseriesin pisteellä onnisti, sillä heidän edustajansa lupasi lähettää Steelseriesin kuulokkeet turnauspalkinnoksi.

Aamun pikkutunteihin on helppo eksyä

Peliosaston suljettua oli vielä vuorossa Parkour-show sekä tanskalaisen bändin esitys. Hanat virtasivat ja musiikki soi. Kaiken kaikkiaan ilta oli erittäin onnistunut, ja suuntasin uusista kontakteista ja tuttavuuksista tyytyväisenä hotellille tervetuliaiskassin kera. Lämmin kiitos PAN Visionille tapahtuman järjestämisestä!