Pan Vision Playground 2012

Kirjoittanut: Livegamers

16.09.2012

Livegamersin toimitus vieraili keskiviikkona 12.10.2012 Pan Vision Playground -pelitapahtumassa ja tutustui loppuvuoden hardware- ja pelitarjontaan.
Tilaisuus järjestettiin tänä vuonna Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Kutsuväellä oli koko päivä aikaa kierrellä avarat tilat läpi sekä testailla pelejä ja laitteita. Livegamersin väestä kiinnostavimmat pelit olivat Capcomin tulevat julkasut, joista seuraavaksi muutama sananen:

Resident Evil 6

Hyvin monen pelurin odotuslistassa komeilee tuleva kauhuseikkailu Resident Evil. Itse lukeudun samaan porukkaan – siihen fanaattiseen lohkoon. Tullessani paikan päälle janosin päästä mahdollisimman nopeasti juuri sen konsolin ääreen, jossa Resident Evil 6 pyöri. Päästessäni ohjaksiin minulle tarjottiin kolmea eri kampanjaa pelattavaksi, ja valittavana olivat seuraavat hahmot: Chris, Jake ja Leon.

Kauan ei tarvinnut miettiä – painoin nappia Leonin kohdalla. Viime treffeistä olikin aikaa jo yli 14 vuotta (Resident Evil 2, 1998 – henkilökohtaisesti se kaikista paras osa). Tarina lähtee käyntiin kampuksella, jossa Leon joutuu tekemään rikoksista suurimman – surmaamaan Yhdysvaltain presidentin. Annettakoon tämä anteeksi, sillä herra presidentti oli jo ehtinyt muuttua zombiksi ja oli juuri upottamassa mätäneviä hampaitaan Leonin tulevaan lemmittyyn. Pienen puhelinkeskustelun jälkeen kaikki tuntuivat olevan yhtä mieltä ajatuksesta, että kampukselta oli päästävä pois. Siitä alkoi piinaava 20-minuuttinen.

Kaksi muuta kampanjaa olivat sitten vähän toimintarikkaampia kokonaisuuksia, joista en nyt pienen pelailun jälkeen osaa sanoa mitään pahaa. Jaken kampanjaa pelatessa meinasi vähän hiki tulla. Episodissa juostiin vähän isompaa köntystä karkuun. Hirviö ei ollut kaunis näky. Voin sanoa, että sen hellään huomaan en haluaisi. Pelkkä ajatuskin saa niskakarvat pystyyn.

Olin iloisesti yllättynyt ratkaisusta, jonka myötä hahmolla pystyi liikkumaan tähdätessä. Tokihan tiesin tämän edistyksen tehtäneen peliin jo ennen kuin siihen pääsin koskemaan, uutisia kun seuraan, mutta siltikin se teki vaikutuksen. Tunnelma oli huipussaan ja vanhemmista osista tuttuja kauhun vivahteita oli myös tunnistettavissa. Tuntui kuin olisi pitkästä aikaa pelannut sitä oikeaa ”Ressaa”. Pelkästään jo Leonin kampanja jätti tyhjiön, joka täytyy täyttää 2. lokakuuta, kun Resident Evil vihdoin julkaistaan.

– PHombre

Lost Planet 3

Esitteillä olleessa Lost Planet 3:ssa pyöri muutama erilainen pomotaistelu. Ensimmäisessä taistelussa otettiin yhteen massiivisen ötökän kanssa. Pomon kohtaaminen vaikutti mielenkiintoiselta, tutun ”nappi pohjaan jeesus ohjaa” -mentaliteetin sijaan. Ötökän liikkeissä oli elementtejä, minkä perusteella pystyi ennalta-arvaamaan mitä pomo seuraavaksi tekee. Kovan suojakuoren omaavaa kuoriaista täytyi kurittaa onnistuneen väistön jälkeen paljastuviin heikkoihin kohtiin, jotta minkäänlaista vahinkoa saatiin aikaan. Liikkuminen hahmolla tuntui yhtä sujuvalta kuin kolmannen persoonan suojaräiskinnöissä useimmiten. Samaa ei kyllä voi sanoa toisessa pomotaistelussa ohjatusta jättiläismäisestä robotista, joka liikkuu kuin yli yhdeksän tonnia romurautaa. Robon porakäsi purikin ötökän kuoreen kuin Coca Cola kolikkoon. Eniten pätkästä jäi huolestuttamaan vihollisten monipuolisuus, molemmat pomotaistelut kun käytiin samanlaista ötökkää vastaan. Pelatuista kohtauksista on vaikeampi vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Alustavasti mekaniikka tuntuisi olevan kunnossa ja pelin menestyksen määrää lopullinen sisällön määrä.

– DSlay

DmC Devil May Cry

Devil May Cry oli ilahduttava kokemus sarjaan tutustumattomallekin pelijournalistille. Ninja Gaidenien menestyneistä osista pitäneenä odotus DMC-sarjaa kohtaan oli korkeahko. Mielenkiintoisissa kaupunkimaisemissa pyörinyt esittelyversio vakuutti, ja peli lieneekin hyvää jatkumoa Ninja Gaiden 3:een pettyneille japanifaneille.

– Darien Fawks

Yllä mainittujen nimikkeiden lisäksi esillä olivat muun muassa ensi viikon torstaina 20.9. julkaistava The Testament of Sherlock Holmes ja 11. lokakuuta kauppojen hyllyille saapuva toimintaroolipeli Of Orcs And Men, joista ensimmäiseksi mainitusta on tulossa kovaa vauhtia arvostelu.

Tutustuimme toki myös laitetarjontaan, joista monia näemme syksyn turnauspalkintoina. Mikäpä sen parempi tilaisuus kinuta turnauspalkintoja kuin tällainen tapahtuma, jossa on paikalla useita pelialan päämiehiä. Hyökkäsin oitis kuulokkeita esittelevien edustajien kimppuun ja se kannatti! NHL 13 -turnauksien voittajat saavat Bigbenin kuulokkeet ja Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen voittajajoukkuetta hemmotellaan Turtle Beachin kuulokkeilla. Myös muita yhteistyökuvioita tuli sovittua, mutta niistä lisää myöhemmin.

Loppuilta menikin sitten perinteisesti rennoissa merkeissä jutellen eri pelialan ihmisten kanssa. Kiitokset jälleen Pan Visionille kutsusta ja hienosta tapahtumasta!