Pelaajan pukinkontti 2012

Kirjoittanut: Livegamers

06.12.2012

Pelit2012 on ollut loistava pelivuosi, joten siksipä alla olevaan listaan on lueteltu osa vuoden huippupelejä. Luultavasti kaikki vuoden huiput eivät mahtuneet listaan, ja jos mielestäsi jokin peli puuttuu ja olisi ansainnut olla listalla, käy ilmoittamassa se kommentteihin.

Halo 4
Master Chiefin vuonna 2007 aloittamat avaruusnokoset päättyivät tänä jouluna, kun eteen ilmestyi uusi uhka. Halo 4 sisältää edeltäjiensä tapaan hyvin tarinavetoisen yksinpelin ja loistavan moninpelin. Luvassa on varmaa viihdettä kaamosajan iltoihin.

Forza Horizon
Playground Gamesin väsäämä Forza Horizon sijoittuu valtavaan ja kauniiseen Coloradon osavaltioon, jossa jokavuotiset autofestarit vetävät huippukuskeja kilpailemaan toisiaan vastaan kanjoninreunoilta hiekkateille. Autopelifanien graalin malja saattaa olla tässä.

Dishonored
Dishonored taitaa olla vuoden ainoita uusia pelisarjoja. Peli sijoittuu steampunk-henkiseen Dunwallin kaupunkiin, joka on varmasti yksi vuoden hienoimpia peliympäristöjä. Pelissä myös yhdistetään nerokkaasti erilaisia pelitapoja hiippailusta päättömään ramboiluun, ja tehtävät voivat päättyä monella eri tavalla.

The Walking Dead (XBLA)
Telltalen väsäämä osoita ja klikkaa -seikkailu sijoittuu samannimisen TV-sarjan ja sarjakuvan ympärille. Peli on jaettu viiteen jaksoon, jotka kaikki on tätä lukiessasi jo julkaistu. Pelissä pelaajan teoilla on väliä, sillä valintojesi seuraukset voivat vaikuttaa pelin kulkuun radikaalisti.

Elokuvat
Elokuviahan on aina kiva katsoa – siksipä alla olevaan listaan on lueteltu muutamia leffoja ja pari erikoisversiotakin.

Batman-trilogia (6-disc)
Christopher Nolanin kaikki kolme loistavaa Batman-elokuvaa samassa paketissa lisämateriaalin kera. Sisältää elokuvat: Batman Begins, The Dark Knight ja The Dark Knight Rises. Saatavana myös Bly-rayna.

Bond 50 (22-disc)
Bond. James Bond. Tässä siistissä erikoisjulkaisussa on KAIKKI Bondit, siis ihan kaikki Sean Connorysta Daniel Craigiin. Loistava joululahja vaikka rakkaalle isälle tai vaikkapa itsellesi. Saatavana myös Blu-rayna.

The Raid: Redemption
Kyseessä on selvästi vuoden paras toimintaleffa. Poliisin iskuryhmä hyökkää 30-kerroksiseen kerrostaloon rikospahiksen perään, ja homma karkaa reilusti käsistä. Tässä rainassa ei paljon puhuta, vaan ainoat äänet pääsevät ”Aaarrghhh” -huutoja karjuvista karateukkeleista.

Muut
Jouluun kuuluu myös kaikenlaista pientä kuten suklaata, villasukkia ja boksereita. Jos tällaiset joululahjat ovat liian geneerisiä tai tylsiä, kannattaa kohdistaa katse alla olevaan listaan, johon on koottu osa internetin ihmemaailmasta löytyviä tuotteita piristämään joulua.

Scho-Ka-Kola
Kyseessä on kofeiinipitoista suklaata, joka maistuu hyvältä ja pitää virkeänä. Tätä voimasuklaatia on saatavina maitosuklaana ja tummana suklaana.

Kuvassa Scho-Ka-Kolan hieno peltirasia

Microsoft Points
Kuten kaikki tietävät: Microsoft-pisteet ovat Xboxin valuuttaa, joilla ostetaan pelejä, musiikkia ja vaikka elokuvia. Xbox Live Kauppapaikka sisältää paljon ladattavia pelejä kuten supisuomalaisen Redlynxin väsäämän moporälläyksen, Trials Evolutionin.

Netflix- ja Spotify-jäsenyys
Nykyäänhän musiikin kuuntelu hoituu kätevästi Spotifyn kautta, josta musiikkia voi kuunnella loputtomasti kuukausimaksua vastaan. Myös vastikään Suomeen rantautunut Netflix toimii samalla periaatteella kuin Spotify, mutta tarjoaa elokuvia ja TV-sarjoja. Valikoimasta löytyy esimerkiksi Breaking Badia, Myytinmurtajia, Top Gearia ja paljon hyviä elokuvia ja TV-sarjoja. Tätä varmempaa lahjaideaa ei taida ollakaan, mutta on huomautettava, että Netflixissä tarjonta Suomessa on tällä hetkellä vielä pieni.

Kinect
Joillekin Xboxin HC-pelaajille Kinect on tabu, mutta varsinkaan pelaaville lapsiperheille joululahja ei voisi tästä parantua. Nassikat ja myös aikuiset voivat saada tunneiksi hupia pelatessaan jalkapalloa näkymättömällä pallolla.

Dance Central 3:ssa voit tanssia Gangnam styleä vaikka mummosi kanssa.

Peliaiheinen pukeutuminen
Netistä löytyy monia sivuja, jotka tarjoavat peliaiheisia vaatteita kuten: J!NX ja ThinkGeek. Näiltä sivuilta löytyy esimerkiksi T-paitoja, joilla voit ilmaista olleesi joskus seikkailija, mutta sait nuolen polveesi (see what i did there?). Jos haluat ostaa tuttavallesi näinkin mageita vaatteita, kannattaa suunnata J!NX:n ja ThinkGeekin sivuille.

Toivottavasti tästä oli apua lahjojen hankinnassa listan lyhyydestä huolimatta. Jos sinulla on mielestäsi loistava lahjaidea, niin käy ehdottomasti jakamassa se kommentteihin. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Livegamersin käyttäjille!