Pro Evolution Soccer 5 -julkkarit

Kirjoittanut: Livegamers

12.10.2005

Konami ja Toptronics järjestivät tiistai-iltana Pro Evolution Soccer 5 -julkkarit Finnair Stadiumin Aeropoli-ravintolassa ja paikalle oli muun peliväen ohella kutsuttu Livegamersin seurapiiritoimittajat. Ruokaa ja juomaa riitti, mutta myös tärkein löytyi paikalta eli itse peli. Pelattavana oli Xbox- ja PS2-versiot.
Allekirjoittanut liimautui välittömästi pelin ääreen PS2-ständillä ja alkoi opettelemaan uuden ohjaimen saloja. Viisi peliä tuli tahkottua putkeen ja vasta lupaus Xbox-versiosta sai jalat liikkumaan kun muu juhlaväki oli ehtinyt jo syömään tässä välissä. Todelliset pelimiehet jättivät ruokailemisen väliin ja käyttivät tuon ajan hyödykseen pelaamalla Pessiä (taisin olla ainoa?).

Todetaan se jo tässä ettei epäselväksi jää – PELI ON LOISTAVA. Rakastuin hidastuneeseen tempoon välittömästi ja kun selvisi, että PES4:stä tutut läpisyötöt eivät toimi enää samalla prosentilla, olin lopullisesti myyty. Keskikentän vääntöä tulee runsaasti ja maalimäärät putosivat radikaalisti totutuista numeroista. Tutulla repimisellä ei enää ”huijata” yksinläpitilanteisiin vaan vastustajan vauhdin saa pysäytettyä yksinkertaisesti juoksemalla pelaajan juoksulinjalle.

Suurimman osan peleistä pelasin tietokonetta vastaan, mutta nöyryytin myös paikalle saapunutta Mikomailia kahdesti. Arsenalin taitopelaajat näyttivät Realin pellelaumalla miten jalkapalloa pelataan. Kolmannessa haasteessa yritin voittaa Pelaajan Harri Mannisen, mutta väänsimme jatkoajankin jälkeen vielä 0-0 tilanteessa emmekä viitsineet ratkaista ottelua surullisella rangaistuslaukauskilpailulla. Paikalla järjestettiin myös turnaus pelistä, mutta juomahuollon takia en ehtinyt ilmoittautua paikalle. Joku onnekas voitti turnauksen tästä sattuneesta syystä. Mainittakoon myös, että PES-guru Thomas Puha loisti poissaolollaan. Huhujen mukaan syynä oli pelko allekirjoittaneen kohtaamisesta PES-viheriöllä…

Pelisessioiden jälkeen alkoi juomiin tutustuminen. Kaikki mahdollinen maistui hyvältä ja olo tuntui kevyemmältä jokaisen huikan jälkeen. Juuri kun bileet olivat parhaimmillaan tuli käsky siirtyä eteenpäin. Paikalle järjestetty bussikyyditys siirsi bileväen keskustaan ja On The Rocksiin. LG:n edustus oli tässä vaiheessa pienentynyt totuttuun tapaan ja paikalla olivat enää tutut naamat – Killi, BlingBling ja Nurkkis. Rocksin meininki oli kuollutta, joten suunnistimme välittömästi Stadin halvimpaan iltaan, Baarikärpäseen.

Seuraavaksi…

…heräsin aamulla kotona.

PES5 rokkaa, julkaisu tapahtuu 20.10 ja suosittelen ostamaan pelin.