Project Gotham Racing 3 -iltama

Kirjoittanut: Livegamers

22.11.2005

Noin kuukausi sitten ajetun Project Gotham Racing 2 – Road to PGR3 -turnauksen finalistit kutsuttiin viime lauantaina Helsinkiin pelaamaan uudella Xbox 360 -konsolilla sekä nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomista. Kahdeksasta finalistista paikalle saapui valitettavasti vain kolme (nakke, NCO ja Jericola) johtuen pitkistä välimatkoista, mutta sehän ei haitannut menoa. Lisäksi paikalla olivat Microsoftin ja Livegamersin edustajat.
Project Gotham Racing 3

Tilaisuuden päätapahtumana oli Suomen ensimmäinen PGR3-turnaus, jossa kohtasivat PGR2-turnauksen finalistit. Kuten aiemmin totesin, poisjääntejä oli paljon, joten turnaukseen sai tällä kertaa osallistua myös heidän avecinsa sekä pari villillä kortilla osallistunutta pelaajaa. Kilpailussa ajettiin ensin aikaa vastaan, jonka jälkeen nopeimmat kaksi kuljettajaa kohtasivat toisensa finaalissa, joka ajettiin system linkin välityksellä.

Aika-ajot

Aika-ajot ajettiin Lontoon Trafalgar Tour -radalla ja autoksi valittiin Saleen S7. Jokainen kilpailija ajoi viisi kierrosta ja paras aika kirjattiin ylös. Nopeimman kierrosajan ajoi Matti Räsänen. Toiseksi ajoi Mika Väänänen, villillä kortilla kisaan osallistunut pelaaja.

Tulokset:

1. Matti Räsänen 1:48:30
2. Mika Väänänen 1:49:22

3. Timo Haimi 1:50:01
4. Mikko Muona 1:50:14
5. Julius Pesonen 1:52:30
6. Sampsa Saloseutu 1:53:00
7. Eero Pailinna 2:01:21

Finaali

Finaaliradaksi valittiin tuttuakin tutumpi Nürburgringin Nordschleife ja autoksi Ferrari Enzo. Finalistit saivat ensin tutustua autoon sekä rataan, jonka jälkeen he ajoivat yhden kierroksen toisiaan vastaan system linkin välityksellä.

Mika johti kisaa aina puoleen väliin asti kunnes kilpailijat kolaroivat toistensa kanssa. Tämän jälkeen Matti nousi kärkeen eikä enää luovuttanut paikkaa vastustajansa uhitteluista huolimatta. Matti Räsänen on ensimmäisen PGR3-turnauksen voittaja ja hän lunasti voitollaan paikkansa ensi vuoden SM-kisoihin. Livegamers onnittelee Mattia hienosta suorituksesta!

Tulokset:

1. Matti Räsänen
2. Mika Väänänen

Jälkipelit

Illan tarkoituksena ei ollut vain ajaa ikenillä vaan myös nauttia hyvästä seurasta, ruoasta ja juomista. Lisäksi muita pelejä oli testattavana ja vieraat käyttivätkin tämän option hyväkseen – ainakin Perfect Dark Zeron luona oli välillä koviakin vääntöjä käynnissä.

Live-tapaamisien kaavan mukaisesti monet Gamertagit saivat kasvot ja juttu luisti vieraiden kesken. Valomerkin jälkeen, kymmenen aikaan, oli aika jatkaa matkaa. Kallion Pörssi valittiin seuraavaksi kohteeksi ja mukaan lähtivät lähes kaikki vieraat. Drinkkejä kumottiin kovaa tahtia ja tanssijalkaa alkoi pikkuisen kihelmöimään, joten oli aika jatkaa vaihtaa maisemaa. Helsingin yö kutsuikin juhlijoita, jotka jakautuivat lempiravintoloihinsa. Loppu onkin taas legendaa…

Livegamers kiittää osallistuneita hienosta illasta sekä Microsoftia järjestelyistä!