Red Faction: Guerrilla – Multiplayer Pack

Kirjoittanut: Livegamers

21.09.2009

Red Faction Multiplayer DLC
Red Faction: Guerrillan toinen ladattava lisäsisältö on nimensä mukaisesti Multiplayer Pack eli se keskittyy yksinomaan moninpeliin. Kokonaisuuteen lisätään nyt kaksi uutta pelimuotoa ja kahdeksan uutta karttaa. Valitettavasti uusia kenttiä voi pelata vain uusissa pelimuodoissa eikä tarjolla ole lainkaan uusia Hidden Challengeja tai avattavia saavutuspisteitä gamerscoreen. Myöskään uusia arvomerkkejä ei ole tiedossa. Huolimatta edullisesta 560 Microsoft-pisteen hinnasta Multiplayer Pack ei tunnu rahanarvoiselta sijoitukselta.

Bagman ja Team Bagman

Uudet pelimuodot ovat Bagman ja Team Bagman, jotka ovat muunnelmia Halo 3:n Oddballista ja Gears of War 2:n Guardianista mausteenaan hyppysellinen lipunryöstön henkeä. Tarkoituksena on taistella ”laukun” hallinnasta ja pisteet kertyvät vain silloin, kun laukku on omassa hallinnassa. Kulloisenkin kantajan pään päällä näkyy kaikille pelaajille suuri symboli ja lisäksi heppu hehkuu kirkkaanvihreänä. Näin ollen laukun pitkäaikainen hallinta on erittäin haastavaa, kun luotia pukkaa perään ovista ja ikkunoista. Pelimuoto sopii erittäin hyvin tiimipeliksi ja kenttien tiiviyden vuoksi tarkka tähtäys ja innovatiivinen maastonkäyttö ovat usein avaimet voittoon.

Henkilökohtaiset kokemuspisteet karttuvat samalla tavalla kuin muissakin pelimuodoissa, mutta vaatimus pitää laukkua hallussa mahdollistaa myös niin kutsutun kill farming –ilmiön: taidollisesti ylivoimainen joukkue asettuu siilipuolustukseen laukun ympärille (sitä kuitenkaan haltuun ottamatta) ja kerää pisteitä aina aikarajan saavuttamiseen asti.

Kahdeksan uutta karttaa

DLC-paketti kattaa lisäksi kahdeksan karttaa, joissa kahta uutta pelimuotoa pelataan. Verrattuna emopelin antiin uudet mapit ovat kooltaan pienempiä, niissä on huomattavasti enemmän korkeuseroja ja tuhoutuvia rakennuksia on enemmän. Usein laukkua hallitseva joukkue pyrkii linnoittautumaan jonnekin korkealle rakennuksen suojiin, kun taas hyökkäävän joukkueen toivona on räjäyttää suojaava talo tuusan nuuskaksi ja liitää paikalle lentorepun avustuksella.

Mieti vielä kerran

Multiplayer Pack tarjoaa moninpelin ystäville uutta pelattavaa uusissa ympäristöissä, mutta kokonaisuudessa ei ole kuin yksi uusi pelimuoto sekä sen joukkuemuunnelma. Jostain mystisestä syystä uusia kenttiä ei voi kokea muissa muodoissa, kuten esimerkiksi Damage Controlissa tai Team Anarchyssa. Pelin parissa kauan pysyneille paketti ei myöskään tarjoa mitään uutta saavutettavaa, mikä on todella sääli.

Red Faction: Guerrilla – Multiplayer Packissä on paljon ainesta ja potentiaalia, mutta kummalliset suunnitteluratkaisut siirtävät mittarin lievän pettymyksen puolelle.