Suomalaiset EGL8:ssa

Kirjoittanut: Livegamers

27.10.2012

EGL-tapahtumat alkoivat vuonna 2010 Liverpoolissa, jolloin ne olivat vielä ECL-nimen alla (European Console League). Tuolloin ainoat suomalaiset pelaajat ensimmäisessä LAN-tapahtumassaan olivat TCM Gaming (ZaoC, Procis, Iso J ja Robba), jotka onnistuivat saamaan neljännen sijan tapahtumassa. Halo: Reachissä oli hieman hiljaiseloa suomalaisten saralla ennen EGL8-tapahtumaa; pois lukien Mersun tai Backupin edustukset ruotsalaisissa ja norjalaisissa joukkueissa sekä TCM Gamingin viides sija ECL2:ssa.
Call of Dutyn puolella suomalaisia pelaajia ei ulkomailla nähty ennen EGL6:ta, jolloin joukkue nimeltä Skitlite Finland (sambyy, Juunaz, FMF ja Mofja) kävi nappaamassa voiton Tukholmasta. Voit lukea kyseisen turnauksen jälkeisen haastattelun täältä.

EGL8:ssa Skitlite Finland -joukkueessa oli Suomesta jäljellä vain sambyy ja FMF. He pelasivat tapahtumassa Infidel-nimen alla yhden ruotsalaisen ja yhden skotin kanssa (Jockjze ja STUU). Joukkue oli tapahtumassa 17.–24., mikä oli kunnioitettava sijoitus otettaessa huomioon joukkueiden määrä (84), sekä turnauksen taso. Sambyy kommentoi tapahtumaa sekä heidän pelejään näin:

”Tapahtumapaikka sijaitsi noin 15 euron taksimatkan päässä hotellistamme. Perjantaina käveltiin sinne tosin noin tunnin verran, koska jäimme ihailemaan Old Traffordia. Tapahtuma pidettiin Event Cityssa, Trafford Centren vieressä. Trafford Centre on valtava ostoskeskus, jossa oli tosi hyvät ruokailu- ja ostosmahdollisuudet. Ikävä kyllä emme kerinneet kauheasti shoppailemaan tai kiertelemään kauppoja, kun kaikki eivät siitä oikein innostuneet. Omia matseja odotellessa oli mahdollisuus pelata muita pelejä, kuten Halo 4:ää, joten ajanvietettä oli myös paikan päällä. Moitteita voisi antaa huonosta aikataulusta: lauantaina ensimmäistä peliä sai odotella noin viisi tuntia ja lopulta pelattiinkin vain kaksi matsia ensimmäisenä päivänä.

Tiimejä oli CoDin puolella lähemmäs sata ja amerikkalaisia joukkueita oli tullut Manchesteriin neljä. Kilpailu olikin kovempaa kuin missään CoD-turnauksessa tähän asti. Meidän turnaus alkoi helpolla pelillä jotain tuntematonta tiimiä vastaan, josta saimme 3–0 voiton. Seuraavana vastassa olikin yksi paikalle saapuneista amerikkalaisista tiimeistä, apeX.TKO. ApeXilla oli pelaamassa viime hetken varamies, mutta se ei heidän menoaan hidastanut. Melkein voitimme Seatown SnD:n häviten sen 3–4, mutta takkiin tuli kuitenkin muissa mapeissa 0–3.

Losers Bracketin ekassa matsissa sunnuntaina tuli vastaan joukkue, jossa olivat Riddlez ja OP2 – pari hyvin tunnettua pelaajaa. Aluksi me hävittiin CTF:t ja voitettiin SnD:t, kunnes viimeisessä CTF-mapissa, Lockdownissa, peli alkoi kulkea paremmin ja otettiin kentissä 3–2 voitto. Seuraavaksi oli vuorossa Invidia. Eka mappi oli Lockdown CTF, jossa koin pienen painajaisen ja vedin 6–22 statsit ja me hävittiin aika rumasti. Voitettiin kuitenkin SnD 4–3 ja lopuissa peleissä murskattiin ne täysin.

Ottelu Conflictia vastaan jäi meidän viimeiseksi. Alku näytti hyvältä, kun voitettiin Arkaden CTF 4–0. Seatown SnD me hävittiin 3–4 ja Dome CTF Stopwatchin jälkeen. Carbon SnD hävittiinkin sitten selvästi 4–0 ja oltiin tällöin ulkona turnauksesta. Meidän hyvin vähän harjoiteltu SnD-peli sitten lopulta petti meidät. Tappio jäi vähän harmittamaan, sillä meidän CTF oli kuitenkin niin hyvää ekassa mapissa ja sitten tuli tappio Domessa. Niissä nyt kuitenkin voi tapahtua mitä vaan ja nyt kävi näin.

Peli ei kulkenut ihan niin hyvin kuin onlinessa, mistä se sitten johtuikin. Kommunikaatio ei mitenkään erinomaisesti toiminut tiimin sisällä, vai miltä kuulostaa sekoitus: kaksi suomalaista, ruotsalainen ja skotti? Meidän sijoitus oli lopulta 17.–24., joka oli ihan hyvä suoritus mun mielestä. Joukkueita taisi olla lähemmäs sata. Yleisesti tykkäsin kyllä tosi paljon tapahtumasta, vaikka matkustaminen nyt ei niin kivaa ollutkaan. Oli kiva jutella onlinesta tuttujen jätkien kanssa ja tutustua joihinkin uusiin pelaajiin.”


Vasemmalta oikealle: Sambyy, FMF, Jockzje ja Stuu
CoD-painoitteinen video tapahtumasta

Halo: Reachissa oli Suomea edustamassa qG.Frigid (ZaoC, Procis, Robba ja Backup), jotka tulivat turnauksessa kuudenneksi häviten turnauksen voittajille apeXille 3–1(Katso ottelu kohdasta 1:24:00 eteenpäin) ja Western Wolveseille 3–0. Kyseessä oli kolmikon huonoin sijoitus sekä allekirjoittaneen mielestä melko iso pettymys.


Vasemmalta oikealle: Procis, Robba, Backup ja ZaoC

Kaikki streamatut ottelut Halosta
Halo-painotteinen video tapahtumasta

Seuraavan kerran suomalaisia nähdään ulkomailla ainakin EGL9-tapahtumassa 29.3–31.3. Tapahtumasta ei ole tällä hetkellä kerrottu ajankohdan lisäksi vielä muuta, mutta melko varmasti näemme siellä ainakin Halo 4:n sekä Black Ops 2:n. Kaikkien suomalaisten kilpapelaajien kannattaa myös pitää mielessä ensi vuoden LanTrek, joka järjestetään 11.–13.1.2013 Tampereella.