Testipenkissä Logitech Cordless Precision Pad + Langaton Headset

Kirjoittanut: Livegamers

08.12.2004

Headset: (Hinta n. 80 €)
Nyt ovat ensimmäiset testisessiot takanapäin. Aluksi ihmetytti, kun en saanut headseattiäni asetettua korvan taakse. Pientä säätöä on siis luvassa meille pienikorvaisille pelimiehille, osa korvalehdestä jää nimittäin helposti ulos headsetin ”pihdeistä”. Pienen säätämisen jälkeen laitos kuitenkin pysyi kiinni korvassani.

Laitettuani pelin päälle, huomasin onnekseni, että äänentoisto on loistavaa pientä suhinaa lukuunottamatta (täysi äänenvoimakkuus). Toisten puheet tulevat kuulokkeesta ulos luonnollisen selkeästi ja pehmeästi. Sain myös positiivista palautetta omasta karvaisen möreästä äänestäni. Kaiken kaikkiaan todella hyvä headset on kyseessä, äänenvoimakkuuden säätö on toteutettu plus- ja miinus-näppäimillä, mikä tekee oikean tason hakemisesta vähän hankalaa, olisin itse pitänyt perinteisestä rulla-säädöstä enemmän. Huomasin, että kuuloke alkoi pätkimään lievästi noin 6-7 metrin päässä vastaanottimesta, mutta muiden puheista sai vielä selvää.

Langattomuus tuo mukanaan muutaman selvän hyödyn: ensimmäiseksi jääkaapilla käyminen pelien lomassa helpottuu huomattavasti ja toiseksi herkkä headset ei jää lojumaan lattioille taukojen ajaksi. Mukana tulee verkkovirtaan asennettava laturi kännykän tyyliin, johon headset kiinnitetään pelaamisen loputtua ja akku lataantuu hetkessä. Itse latasin akun tyhjänä, jolloin lataus kesti hieman yli tunnin. Peliaikaa luvataan 6 tuntia per sessio. (Oikea kesto saattaa kuitenkin vaihdella, esimerkiksi puheen määrästä riippuen). Ainakin testisessiossa tuli pelattua noin 4 tuntia ja näkyviin ei ilmaantunut vielä mitään merkkejä akun loppumisesta. Pidemmille pelisessioille 6 tunnin kesto saattaa kuitenkin olla liian lyhyt.

Ohjain: (Hinta n.40 €)

Padistä voisin sanoa, että se menee jopa yli normaalin Xbox-ohjaimen toteutuksellaan. Ohjaimesta saa heti hyvän otteen ja samettisen pehmeä pinta ehkäisee ohjaimen lipsumista hikisissäkin käsissä. Logitech on mitannut paristojen kestävyydeksi n. 50 tuntia, kun ohjaimen tärinät ovat päällä.

Mukana ohjaimessa tulee kaksi Duracellin AA -paristoa, enempää ei ohjaimen toimintakuntoon saattamiseksi tarvita. Paristot aiheuttavat luonnollisesti ohjaimeen hiukan lisää massaa, mutta itse koin se juuri oikean painoiseksi. Nappien sijoittelu on aika lähellä perus S-ohjaimen tyyliä. Ehkä aavistuksen kauempana, mutta ainakaan minun pieni käteni ei pelattaessa joutunut nappeihin kurkottamaan. Minkäänlaista nykimistä/pätkimistä ei ollut kertaakaan havaittavissa ja ohjaus oli todella tarkkaa (jos nyt omia tärinöitä ei lasketa). Yhden illan kokemuksella voin sanoa, että taattua Logitech laatua on kyseessä. Ohjaimen tärinän saa myös suljettua suoraan ohjaimesta, jolloin todellinen toiminta-aika oletettavasti pitenee merkittävästi.

Ohjain:

HYVÄÄ:

  • Ihana pinta
  • Hyvä muotoilu minulle (yksilöllistä)
  • Tarkkuus
  • Hinta ei paha

Headset:

HYVÄÄ:

  • Hyvä ääni
  • Kevyt
  • Ei paina korvaa

HUONOA:

  • Sopivuus pieneen korvaan
  • 6 tunnin peliaika
  • HINTA

Testiversiosta kiitokset Toptronicsille ja Logitechille.

Lisätietoa ohjaimesta