Testissä: Kinect Sports Season 2 -lisäsisällöt

Kirjoittanut: Livegamers

04.04.2012

Microsoft toi syksyllä markkinoille Kinect Sports -sarjan toisen osan, joka laajensi lajivalikoimaa kuudella uudella lajilla. (Livegamers arvostelu täällä) Muutaman ilmaisen lisäsisällön lisäksi kauppapaikalle on ilmestynyt myös kaksi maksullista pakettia. Kyseessä ovat omat pakettinsa golfille sekä pujottelulle. Mutta tuovatko nämä lisäykset peliin uutta potkua? Se selviää seuraavasta.

Maple Lakes Golf Pack DLC

Ensimmäisenä kauppapaikalle saapunut lisäosa keskittyy golfin vihreään maailmaan. Alkuperäisten ratojen rinnalle saapuu yhdeksän täysin uutta rataa, jotka nostavat ratojen kokonaismäärän kahdeksaantoista. Näin ollen täysimittaisen kierroksen pelaaminen on mahdollista yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Radat ovat samalla linjalla tehtyjä kuin alkuperäiset, mutta teema on syksyisempi. Puiden lehdet kellertävät ja ratojen varsille on ripoteltu enemmän puita hankaloittamaan suoraviivaisimpia lähestymisiä. Ratojen laatu on vähintään hyvää keskitasoa riippuen siitä, mitä oma ihannerata sisältää. Korkeuseroja on mukavasti ja hiekkabunkkerit pakottavat pelaajan panostamaan lyönnin tarkkuuteen viheriötä lähestyttäessä. Muutoin väylät ovat kohtuullisen leveitä, eivätkä vaadi kovin suurta suunnitelmallisuutta. Liian usein helpoin ja ilmeisin lähestymistapa on myös tehokkain. Suurin ongelma lienee pelin itsensä asettama helppo vaikeustaso; lyönnit paukkuvat tarkasti kohdilleen tekniikasta riippumatta, joten onnistumisen tunteet jäävät vaisuiksi radoista riippumatta.

Yksi ehdoton plussa paketille on sen hinta: 400 Microsoft-pisteen hintalapulla varustettu ratapaketti on varsin kohtuullisesti hinnoiteltu, eikä ainakaan hinnan tulisi olla esteenä lisäosan ostamiselle. Kavereiden kanssa pelaillessa Maple Lakes Golf Pack tuo virkistävää vaihtelua ja lisää peliin hintaansa nähden kiitettävästi pelitunteja.

Midnight Run Ski Pack DLC

Jälkimmäinen lisäosa sisältää kolme uutta rataa pujotteluun. Alkuperäisistä radoista poiketen ympäristönä toimii öinen laskettelurinne, mutta suurin ero löytyy ratojen haastavuudessa. Midnight Run Ski Pack tarjoaa huomattavasti haastavamman kokemuksen, eikä pelkkä selkä suorassa seisominen ja kevyt kallistelu riitä tietokoneen voittamiseen. Hyppyjä on runsaasti ja portteja saattaa olla aivan hyppyjen lähellä. Tällainen ratojen rakenne nostaa haastetta siinä määrin, että radan tuntemuksen merkitys korostuu enemmän. Kokonaisuutena radat ovat hyvin suunniteltuja ja ne tuovat sopivasti haastetta alkuperäisten ratojen rinnalle. Huonona puolena voidaan mainita Kinectin ajoittainen hidas reagointi, joka aiheuttaa välillä turhautumista, kun nopeasti tulevaan tilanteeseen ei vain yksinkertaisesti voi reagoida tarpeeksi nopeasti. Esimerkiksi hypyn jälkeen tulevaan porttiin pitää joissakin tapauksissa osata varautua jo ennen hyppyä.

Hintaa paketille on lätkäisty varsin huokea 400 MSP. Lisäsisällön hankkimista voi suositella varsin turvallisin mielin kaikille, joiden Kinect Sports Season 2 -pelin lempilajeihin lukeutuu pujottelu.

Mitään ratkaisevan uutta tai ihmeellistä paketti ei sisällä, mutta öiset radat ovat riittävän erilaisia ollakseen noin viiden euron arvoiset.