Testissä: Nokia Lumia 800 Xbox Live -ominaisuudet

Kirjoittanut: Livegamers

08.02.2012

Livegamers sai käsiinsä Nokian uuden Windows Phone -alustaa käyttävän Lumia 800 -älypuhelimen. Kyseinen puhelin on saanut lempinimen ”pelaajan puhelin”. Tässä artikkelissa keskitytään Lumian Xbox Live -ominaisuuksiin.

Lumia 800 toimii kuin mikä tahansa nykyajan älypuhelin. Sosiaaliset mediat saa yhdistettyä ja kauppapaikka on täynnä ilmaisia ja lähes ilmaisia ohjelmia käyttäjien iloksi.

Xbox Live on yksi valmiiksi puhelimeen integroiduista ohjelmista, ja se sisältää oman kauppapaikkansa peleille, kaverilistan sekä oman profiilin. Kauppapaikka ei käytä Microsoft-pisteitä, ja viimeisten tietojen mukaan pisteet poistuvat konsolipuoleltakin lähiaikoina.

Harmillisesti puhelinta ei pysty yhdistämään konsoliin, jolloin pelejä olisi voinut pelata Xboxilla. Kauppapaikalta löytyy myös ohjelma Xbox Companion, jossa puhelin muuttuu Xboxin kaukosäätimeksi. Tämä mahdollistaa muun muassa nopeamman kirjoittamisen, mikäli chatpadia ei kotoa löydy.

Mielenkiintoisin ominaisuus Xboxin ja Lumian välillä syntyy tällä hetkellä Halo Waypointin kanssa. Puhelimen ohjelma tunnistaa, kun pelaaja aloittaa Halon pelaamisen ja toimii ikään kuin toisena näyttönä näyttäen esimerkiksi tilastot tai reaaliaikaisen kartan pelistä.

Tällainen yhteistyö puhelimen ja konsolin välillä on vähintäänkin kutkuttavaa. Kuvitellaan tilanne, jossa pelaat Call of Dutyn yhteistyöpelitilaa Modern Warfare 2:ssa ja tehtävänä on se tuttu AC-130-suojausoperaatio. Pelaaja ohjaa konsolilla maassa juoksevaa sotilasta, kun kaveri viereisellä penkillä antaa suojaavaa pyhää tulta taivaasta puhelimella. Juoksija saa koko näytön itselleen ja koko temppu tapahtuu samalta sohvalta.

Lähdetään leikkimään ajatuksella, että samaa sovelletaan puzzle-peleihin. Konsolipelaaja yrittää päästä tasohyppelyosiota läpi ja kaveri härnää pelaajaa asettamalla eteen lisää erilaisia esteitä, jotka lisäävät konsolipelaajan pistetiliä.

Tai miltä kuulostaa pomminpurku puhelimella tai dialogivaihtoehdot puheluina? Mahdollisuuksia on rajattomasti, mutta toivoa sopii, ettei se jää päälle liimatuksi kikaksi, ja että sitä sovelletaisiin oikeanlaisissa peleissä vaihtoehtoina.

Lumia 800:n esittelytilaisuudessa kysyin, ovatko pelintekijät jo suunnittelemassa tälle konseptille jotain. Vastaukseksi sain ”En voi kommentoida” pienen virneen kera. Toivoa siis sopii, että jatkossa näemme jotain mullistavaa ja innovatiivista myös pelinkehittäjien osalta.