Testissä: Razer Naga Hex -pelihiiri

Kirjoittanut: Livegamers

20.04.2012


Razer on Kalifornialainen yritys, joka keskittyy pelaamisen oheislaitteisiin: yhtiön valikoimasta löytyy tuotteita hiiristä kannettaviin tietokoneisiin ja sulkana hatussa on heillä muutama Xbox 360:lle tarkoitettu peliohjain.

Hiirirepertuaari on vahvasti pelaamiseen suuntautunut; tarjolla on hiiriä niin eri taitotasoille kuin vasenkätisille. Naga Hex on MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) ja MMO (Massive Multiplayer Online) -kategorian vähänappisin ja sisältää vain kuusi peukalonappia alkuperäisen Nagan kahdentoista napin sijaan. Suunta on selvästi MOBA-genreen päin.

Razerin Synapse-ohjelmisto on helppokäyttöinen sovellus oheislaitteiden asetusten hallinnointiin. Synapse tallentaa valmiit profiilit nettiin, joten voit käyttää omia asetuksia myös muilta koneilta. Jokaisen profiilin voi liittää osaksi ohjelmien käynnistystä, joten profiilien vaihto sujuu automaattisesti taustalla. Lähes kaikkien nappien toiminnot ovat vaihdettavissa ja Hexin peukalonappeihin pystyy luomaan makroja.


Klikkauksella suuremmat kuvat.

Hiiri yltää 5600 DPI:n (dots per inch) tarkkuuteen ja Synapsen kautta tarkkuutta voi säätää haluamakseen. Hiiren ja tietokoneen välisen informaation päivitysnopeutta voi myös muuttaa ja päivitystiheyden voi nostaa 1000 herziin asti, jolloin hiiren vasteaika on noin 1 millisekunti.

Mainion tarkkuuden lisäksi hiiri sopii käteen kuin mummo marjametsään. Muotoilu on suunniteltu niin, että käsi lepää hiiren päällä. Ensikokeilun ongelmaksi muodostuikin heksamallinen nappirykelmä hiiren kyljessä. Heksan keskellä on kuminen tassu, joka on selvästi tarkoitettu peukalon lepopaikaksi. Useimmiten hiirten kyljessä olevat napit ovat hiiren ylälaidassa, jolloin peukalo lepää hiiren alaosassa. Allekirjoittanut laski vanhasta tottumuksesta peukaloa liian alas, jolloin hiirtä liikuttaessa ja nostaessa tuli vahingossa painettua jotain sivunappia.

Naga Hexin suurin ongelma – mikä on oikeastaan aika pieni – onkin sen oppimiskynnys. Nappien sijoittelu ja määrä on perushiiristä poiketen niin erilainen, että ensikertalaista rupeaa hirvittämään – totutteluun meneekin useampi tunti. Onneksi sivunapit voi ottaa pois päältä peruskäytön ajaksi ja toimintoja voi lisäillä yksitellen kun nappien sijoitteluun alkaa tottua.

Katso myös videoartikkeli Naga Hex -pelihiirestä:

Tietoja hiirestä

Ominaisuudet:
– 6 MOBA/RPG optimoitua mekaanista peukalopainiketta
– Suorituskykyinen mekaaninen rakenne, jopa 250 klikkausta minuutissa
– Razer Synapse 2.0, pilvipohjainen tallennuspalvelu hiiren asetuksille
– Ergonominen muotoilu

Tekniset tiedot:
– 5600DPI Razer Precision 3,5G Laser sensori
– 1000Hz Ultrapolling / 1ms vasteaika
– Vähintään 10 miljoonan klikkauksen elinkaari
– Erikoisvalmisteiset kytkimet mahdollistavat jopa 250 klikkausta minuutissa
– 11 ohjelmoitavaa Hyperesponse painiketta
– Mitat: 81 x 70 x 46mm
– Paino: 134g
– Laitteistovaatimukset: PC ja USB portti, Windows® 7 / Windows Vista® / Windows® XP (32-bit), Internet-yhteys, 100MB kovalevytilaa