Testissä: Tritton Detonator -kuulokkeet

Kirjoittanut: Livegamers

07.02.2012

Myös monille konsolipelaajille tuttu Mad Catz on tuonut hiljattain kauppoihin Xbox-pelaajille suunnatun Trittonin kuulokeperheen. Detonatorit lukeutuvat keskihintaisiin luureihin ja tästä syystä niille on varmasti kysyntää pelaajien keskuudessa.
Heti ensimmäiseksi huomaa, että ulkonäköön on todellakin panostettu. Kiiltävä- ja mattamusta yhdessä luovat todella tyylikkään ulkoasun. Kuulokkeiden mukana tulevat kaikki tarvittavat johdot Xbox-pelaajalle
– onhan ne lisensoitu Xbox 360:lle. Luurien kytkeminen paikoilleen käy helposti: Johto laitetaan konsolin USB-paikkaan ja RCA-piuhat kiinni TV:hen. Samaisen johdon toiseen päähän laitetaankin sitten mikki ja itse kuulokkeet.

Kuulokkeista löytyvät erilliset säätimet peli- ja puheäänille, todella herkät sellaiset. Lisäksi on SVM-nappi, jonka avulla kuulee myös oman puheen. Tämän ominaisuuden osalta on tosin epäonnistuttu. Toimintoa käyttäessä oma puhe kuuluu, mutta 10 kertaa lujempana. Mikki on todella herkkä omiin kuulokkeisiin; hengitys kuuluu todella hyvin itselle, mutta toisille ei yhtään. Sama ongelma toistuu puhuessa: luulet puhuvasi todella lujaa, vaikka oikeasti melkein kuiskit. SVM-toiminnon ollessa pois päältä pelaaminen sujuukin paremmin ja irroitettava mikki toimii moitteettomasti.

Kuulokkeet ovat näyttävyyden lisäksi myös todella mukavat päässä. Tukeva, mutta samalla kevyt rakenne sekä pehmusteet takaavat mukavuuden pitkissäkin pelisessioissa. Sangan kuminen pehmuste toimii hyvin, vaikka se jääkin välillä ikävästi hiuksiin kiinni.

Äänentoisto on hyvä, pehmeä ja tarkka. Äänenvoimakkuutta voi nostaa reilustikin pelissä, eikä korvia siltikään ala särkemään aseiden äänet tai kovat räjähdykset. Uppoutuminen peliin tai elokuvaan onnistuu hyvin, sillä kuulokkeet eristävät mukavasti ulkopuoliset äänet. Detonatorit soveltuvat loistavasti myös musiikin kuunteluun. Hyvän äänenlaadun lisäksi ne on helppo napata mukaan ja liittää vaikkapa puhelimeen.

Kaiken kaikkiaan Tritton on onnistunut luomaan loistavan headsetin, joka kilpailee hintaluokkansa parhaimmistossa. Luureista saa pulittaa noin 70 euroa, mutta rahalle tarjotaan todellakin vastinetta!

Arvostelutähdet: neljä ja puolitähteä

Tekniset tiedot/ominaisuudet:

Hinta: 69 €
– Taajuusvaste: 25 Hz – 20 kHz
– Kaiutinelementin halkaisija: 50mm
– Kaiuttimen magneetin tyyppi: Neodyymi
– USB-liitäntä
– Irroitettava, joustava mikrofoni
– Erilliset peli- ja äänenvoimakkuudensäätimet
– Ergonominen ja mukava design

Lue myös Tritton Trigger – ja Tritton Primer -kuulokearvostelumme!