Testissä: Tritton Kunai ja Tritton Kama

Kirjoittanut: Livegamers

12.02.2015

Tritton Kunai -headset

Tritton Kunait ovat Xbox Onelle suunnatut, hieman edullisemmat stereokuulokkeet. Miltä ne tuntuvat päässä, ja ennen kaikkea, miltä ne kuulostavat?

Ääni Kunaissa on puhdas verrattaen hintaansa; ympäristön kuulee hyvin, ja erikseen säädettävä äänenvoimakkuus sekä puheessa että itse pelin äänissä mahdollistavat optimaalisen kokemuksen jokaiselle käyttäjälle. Tästä äänenlaadusta Kunaissa pitävät huolen tarkkuussäädetyt 40 mm -kaiuttimet.

Kuulokkeiden asentaminen on helppoa. Paketin mukana tulee kuulokkeille adapteri, johon laitetaan kiinni 3.5 mm aux-piuha. Se on siinä, kuulokkeet ovat valmiina käyttöön. Adapterissa on kaikkineen viisi nappia: peliäänen voimakkuuden säädin ja erikseen puheäänen voimakkuuden säädin, volume-kontrolli ja mute-nappula. Lisänä peliäänen voimakkuuden säätimeen on laitettu ominaisuutena vaimennin. Eli jos nappia painaa pitkään pohjassa, se eliminoi käytännössä party chatin tai kaverin kokonaan, jos haluaa hetkellisesti keskittyä pelisuoritukseen. Sama toimii myös toisinpäin chat-nappia painamalla.


Eipä mennyt Microsoftin miljoonien kehitystyö ohjaimessa hukkaan. Ei tarvita erillistä kaapelia tai lähetintä, jotta äänet saadaan kuulokkeista pihalle. Riittää, että kytkee kuulokkeet ohjaimeen kiinni. Tämä tuottaa Kunaille tarpeeksi virtaa, jotta ääni tulee ulos. Haittapuolena mainittakoon akun nopeampi kulutus kapulassa.

Kiitos 3.5 mm -liittimen, Kunait käyvät käytännössä kaikkiin laitteisiin, jossa on kyseinen reikä. Olipa se sitten kännykkä tai mikä muu tahansa medialaite. Tabletistakin elokuvan katseleminen kunnon kuulokkeilla on helppoa, sen kun kytkee kiinni.

Kuulokkeet ovat suhteellisen pienet. Trittonilla kun yrittävät panostaa mukavuuteen, on Kunain kanssa menty sen verran metsään, että kuulokkeet painavat juuri vääristä paikoista. Hiemankin pidemmillä pelisessioilla ne ovat epämukavat käyttää. Osittain myös kaikumista tapahtuu, johtuen todennäköisimmin syin juurikin adapterista välissä. Välillä on jopa joutunut irrottamaan mikkiä kuulokkeista, mikä on hyvä ominaisuus jos haluaa käyttää Kunaita vaikka musiikin kuunteluun.

Hintapiste kuulokkeille pyörii 60-70 € välissä.Tritton Kunai

Hyvää
+Kevyet
+Selkeä ääni
+Äärimmäisen helppo asennus
+Adapterin ominaisuudet
+Monipuoliset kuulokkeet

Huonoa
-Liian pienet aikuiselle
-Syövät ohjaimen akkua jonkin verran
-Kaikuminen aika-ajoin

Edulliset kuulokkeet vähän pelaavalle


Tritton Kama -headset

Tritton Kama -headsetin pakettiin kuuluvat itse kuulokkeiden lisäksi metrin pituinen 3,5 mm:n audiokaapeli ja Xbox One -adapteri. Kuulokkeiden korville aseteltavat kaiutinosat kääntyvät horisontaalisesti haluamaansa suuntaan ja headsetin saa aseteltua päähän jämäkästi. Pienehköt tyynyt ovat kuitenkin auttamatta liian pienet ainakin testaajan korville, jolloin pidemmät sessiot aiheuttavat väistämättä korvalehtiin pienen kivun tunteen. Tästä voinee kuitenkin vain syyttää isoja korvia, mutta tämä antaa ison miinuksen, mikäli tahtoo vähänkin pidemmän tovin istua kuulokkeet päässä. Myös nämä kuulokkeet ottavat virtansa suoraan Xboxin ohjaimesta, joten virrankulutus hieman nousee. Ei kuitenkaan mitenkään massivisesti.

Äänenlaatu on keskitasoa parempaa. Koska kyseessä eivät ole high-end 5.1 surround -kuulokkeet, esimerkiksi taistelupelissä vastustajien suunnan päättely äänistä ei onnistu kovinkaan helpolla. Isommat bassomaisesti jytisevät räjähdykset tai pamahdukset tulevat mukavasti läpi, ja ne lähes pystyy tuntemaan, mutta esimerkiksi bassolla herkuttelevat biisit saattavat alkaa hieman särähtelemään isommalla volyymilla kuunnellessa. Xbox Onen seurueessa keskustellessa toisinaan tulee tämä kaikuefekti, jonka saa ”korjattua” ottamalla audiopiuhan pois adapterista ja kytkemällä uudelleen. Kyseinen ongelma tuntuu olevan läsnä aika monella muullakin headsetilla. Mikrofonin äänenlaatu on hyvä, eikä puhe vaikuta puuroutuvan tai muutenkaan oireilevan.


Koska kyseessä ovat loppupeleissä aika peruskuulokkeet, niin ei niistä löydy itsessään äänensäätöä. Kuulokkeet on suunnattu periaatteessa ainoastaan Xbox Onelle. Peliäänet joutuu säätämään adapterin kautta, ja mikäli on samalla vielä seurueessa, on peli- ja seurueäänien säätäminen sopusuhtaan yhtä tuskaa. Ainakaan allekirjoittanut ei ole vieläkään oppinut sitä pyhää koodikieltä, jolla saa täysin erikseen peli- ja seurueääniä säädetyksi. Mikrofoni on sementoitua mallia, eli sitä ei saa nykäistyä irti kuulokkeista, toisin kuin Kunai-serkkuissaan. Mikrofonin taivuteltavuus kuitenkin toimii, ja sen saa tarpeen vaatiessa siirrettyä pois suun edestä viiksikarvoja kutittelemasta.

Tritton Kama for Xbox One -headsetin hinta huitelee noin 60 euron kieppeillä.Tritton Kama

Hyvää
+ Tukevat päässä
+ Eivät nosta ohjaimen virrankulutusta kovinkaan paljon
+ Helppokäyttöiset, eivät vaadi kasaamista tai säätämistä.

Huonoa
– Pidemmät sessiot käyvät korvien päälle
– Ei äänensäätöä
– Virta suoraan ohjaimesta.

Kamat ovat hintaansa nähden hyvät kuulokkeet