Testissä: Tritton Primer -kuulokkeet

Kirjoittanut: Livegamers

08.02.2012

Kepeästi vajaan sadan euron paikkeille hinnoiteltu Primer-malli on markkinoiden halvimpia langattomia headsettejä. Otetaanpa selvää, näkyykö hinta laadussa.
Paketissa headset näytti hieman lelumaiselta ja ennakkoon nähtyihin kuviin verrattuna kuulokkeet näyttivät pieniltä.

Mukava olla välillä ennakkoluulojensa uhri, sillä vaikka headset näytti pieneltä ja lelumaiselta, on kyseessä kompakti ja tukevan oloinen setti. Kuulokkeiden yhdistäminen konsoliin on erittäin helppoa: langattoman lähetysasema kytketään konsolin RCA-johtoihin, ja liitin on jatkettavaa mallia eli voit liittää myös kotiteatterisarjan samaa pakettiin.

Sähkön lähetin ottaa Xboxin USB-portista, ja siihen loppuivat kaikki kytkennät. Synkronointi headsetin ja aseman välillä hoituu samalla lailla kuin Xboxissa ohjaimen synkronointi: painaa vain ”Sync”-nappia, ja voilà, headset on käyttövalmis. Ikävä kyllä mikrofonin käyttö vaatii johtoa headsetin ja ohjaimen välille, eikä chatpadin käyttö onnistu samanaikaisesti.

Headset sopii päähän kuin nyrkki silmään: korvat eivät lepata kuulokeosien ulkopuolella ja ääni pysyy kompaktissa ja suljetussa tilassa. Kuulokkeet syövät kaksi AA-paristoa, jotka laitetaan oikean kuulokkeen sisään, mikä tasapainottaa vasemmalla olevien nappien ja piirien painoa.

Vasemmasta kuulokkeesta löytyy on/off-nappi, kaksi rullaa peliäänien ja puheen äänenvoimakkuuksille, mikrofonin mykistys-nappi ja mikrofoniliitäntä. Hieman typerästi, rullissa ei ole ääripäitä, joten äänenvoimakkuuden säätäminen hankaloituu, mikäli haluaa asettaa omat standardit äänenvoimakkuuteen nopeasti.

Vaikka kuulokkeet tuntuvat hyvältä päässä, päällimmäinen tarkoitus on, että ne myös kuulostavat siltä. Kun headsetin lyö päälle, kuulee hiljaisuudessa todella vaimean suhinan, mikä voi aiheuttaa ärsytystä.

Äänenlaatu kuulostaa hyvältä niin musiikissa kuin peleissäkin. Ääni on on selkeä, ja kuulokkeet toistavat suhteellisen laajan äänialan hyvin, joskin basso on harmittavasti hiukan vaimea.

Kuten nykypäivän kuulokkeissa kuuluukin, kaksikanavainen tilanhallinta toimii hyvin. Äänten tulosuunta erottuu selkeästi ja vaikka tämä ei vastaakaan 5.1 -kuulokkeiden tasoa, ajaa tämäkin asiansa. Mikrofoni tuottaa keskustelujen perusteella ihan hyvää ääntä, mutta ikävä kyllä setistä puuttuu äänimonitorointi peli- ja puheäänien tasapainoittamiseksi.

Tritton Primerit on hintaansa nähden suhteellisen laadukas langaton headset. Laatu ei vastaa samanhintaisten langallisten tasoa, mutta kysymys kuuluukin, onko valmis vaihtamaan ripauksen laatua mukavuudentunteeseen.
Headset toimii, ja äänenlaatu on suhteellisen hyvä, mutta syvän basson puute voi joissain tilanteissa häiritä, mutta ei se pelatessa immersiota riko.

Arvostelutähdet: neljä tähteä

Tekniset tiedot/ominaisuudet:

– Kaiutinelementin halkaisija:: 40 mm
– Kaiuttimen magneetin tyypp: Neodymium
– Erilliset peli- ja äänenvoimakkuudensäätimet
– RCA- ja USB-liitäntä
– Langattoman taajuus: 5.8 GHz
– Langattoman etäisyys: 33 ft / 10 m

Lue myös Tritton Trigger – ja Tritton Detonator -kuulokearvostelumme!