Testissä: Tritton Trigger -kuulokkeet

Kirjoittanut: Livegamers

06.02.2012

Jokunen vuosi takaperin konsoleille oli vaikea löytää kohtuuhintaisia pelikuulokkeita, jotka myös tukisivat konsolin omaa keskustelutoimintoa. Sittemmin markkinoille on virrannut tasaiseen tahtiin toinen toistaan hiotumpia ja lähes PC-headsettien tasolle yltäviä luureja. Mad Catz Tritton toi hiljattain markkinoille kuulokeperheen, johon sisältyy kolme toisiaan muistuttavaa headsettiä. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin Trigger Stereo Headset for Xbox 360 -malliin.

Muotoilu on tyylikäs ja rakenne tukeva. Muovi ei tunnu halvalta, ja korvakappaleita koristavat Trittonin oranssit logot. Nahkaiset korvakuppien pehmusteet hengittävät keskivertoa paremmin, eikä parin tunnin sessioiden aikana ilmennyt suurempaa rasitusta. Tämä on erityisen suuri plussa ottaen huomioon, että käytän pelatessani silmälaseja. Korvakappaleiden pieni koko tosin saattaa olla joillekkin mukavuutta haittaava tekijä. Omat korvani mahtuivat kokonaan kupin sisään, ja näin ollen kuulokkeet olivat mielestäni mukavat, mutta kolmesta vapaaehtoisesta yksi kertoi kuppien tuntuvan häiritsevän ahtailta. Päälaen yli menevä kaari on myös hyvin pehmustettu, eikä aiheuttanut pistävää kipua pitkälläkään aikavälillä.
Mikki kytketään ohjaimeen erillisellä johdolla, jonka liitin ei välttämättä tue kaikkia ohjaimia eikä chatpadia.

Kytkeminen konsoliin on helppoa, eikä se vie muutamaa minuuttia kauempaa. Mukana tulevat ohjeet ovat myös selkeät. RCA-liitäntää käyttäen johdot kiinnitetään konsolin takaosaan, ja virransaanti tapahtuu USB-liittimen kautta konsolista tai vaikkapa TV:stä. Pakkauksen mukana tulee adapteri, jolla RCA:n saa tökättyä kiinni myös HDMI-johdon ollessa kytkettynä. Halvempi hinta tulee esiin johdon laadussa. Nelimetrinen johto ylettää kiitettävästi sohvalle asti, mutta muovinen pinnoitus herättää kysymyksiä sen kestävyydestä. Säilytyksen kannalta kätevä piirre on 90 astetta kääntyvät kuulokeosat, mikä mahdollistaa kuulokkeiden helpon varastoinnin esimerkiksi TV-tason hyllyyn.

Trigger on sarjan halvin malli, mutta laatu on silti korkea. Kuppien sisällä sykkivät 40 mm:n neodyymi-elementit, jotka ajavat asiansa hyvin tehokkaasti. Stereo-äänentoisto toimii hyvin, mutta äänenlähteiden etäisyyksien ja tarkan suunnan arvioiminen on hankalaa – pelistä riippumatta. Pelien äänet toistuvat terävästi, ja erityisesti korkeat äänet saadaan ulos erittäin tarkasti. Matalat äänet puolestaan jäävät vaisuiksi. Vieressä räjähtävä kranaatti ei värisytä elementtejä kovinkaan tuntuvasti, joten tuntuu kuin jotain jäisi puuttumaan. Äänenlaatu on silti kokonaisuutena hintaansa nähden erittäin hyvä. Kuulokkeet soveltuvat hyvin myös elokuvien katsomiseen ja musiikin kuuntelemiseen. Varsinkaan elokuvaa katsoessa ei olisi uskonut, että korvilla on alle viidenkympin luurit. Myös mikki suoriutuu tehtävästää moitteetta. Ääni rekisteröityy sulavasti, ja taipuisa varsi mahdollistaa mikin taivuttelun itselle mieluisaan asentoon.

Tritton Trigger tarjoaa kirkkaan äänen ja hintaluokkaansa nähden mukavan pelikokemuksen. Arvosana koostuu terävästä äänenlaadusta, kiitettävästä mukavuudesta ja ennen kaikkea hyvästä hinta-laatusuhteesta. Jos tarkka askeleiden paikantaminen on pääprioriteetti kuulokkeita valittaessa, kannattaa nämä jättää suosiolla kaupan hyllyyn. Jos puolestaan kuulokkeiden ostoa harkitsee kanssaeläjien mielenterveyden varjelemiseksi ja oman pelikokemuksen syventämiseksi eikä halua maksaa itseään kipeäksi, antavat Tritton Triggerit rahoille mukavasti vastinetta.

Arvostelutähdet: neljä tähteä

Ominaisuudet:
Hinta: 49 €
• Erilliset peli- ja äänenvoimakkuudensäätimet
• 40 mm neodymium-elementit
• USB-liitäntä
• Headset-liitin
• Noin 4,0 m kaapeli
• RCA-liitäntä

Lue myös Tritton Detonator – ja Tritton Primer -kuulokearvostelumme!