Testissä: Xbox 360 Special Edition -ohjain

Kirjoittanut: Livegamers

17.04.2011

Ensinäkemältä uusi Special Editioniksi nimetty Aberdeen-ohjain on upea. Ohjain on alumiinin värinen; vähän niin kuin uudet MacBook Pro -koneet. Lisäksi siinä on ominaisuus, josta kaikki tarkempaa digipadia toivoneet ovat haaveilleet jo monia vuosia.
Ohjaimen mukana tulee Pelaa ja Lataa -paketti ja se maksaa noin 60 euroa. Testipeleinä toimivat muun muassa Ultimate Mortal Kombat 3, Street Fighter 4, Gears of War 3 Beta sekä muutamia muita pelejä. Tuntuma jokaisella pelillä oli kohtuullisen hyvä, mutta mitään suurta edistystä ei ole tapahtunut ainakaan tattiohjauksen osalta.

Pakkausta avatessa oli hieno huomata, että prässätystä materiaalista oli päästy eroon, ja näin ollen paketin sai auki rikkomatta käpäliään. Noin 60 euron hintaisen setin sisältä löytyy akku, ohjain, pitkä latauskaapeli, paristokotelo sekä noin 20 kappaletta manuaaleja eri kielillä. Valitettavasti paristokotelo sekä akku olivat mustia, eivätkä alumiininvärisiä.

Ohjaimen pinta on mattapintainen, joten se ei liu’u kädessä kuten aiemmat versiot. Tatista puuttuvat suuntakohoumat, joten peukalot istuvat niihin mukavasti. D-Padin saa joko koholle normaaliin tapaan tai alhaalle sitä pyöräyttämällä, jolloin saadaan tarkkuutta mm. taistelupeleihin. Tuntuma ohjaimen D-Padissa on miellyttävä, sillä se naksahtaa kaikissa suunnissa, jolloin tuntee tekevänsä liikkeen oikein.

Pieni miinus tulee kuitenkin siitä, että ristiohjain tuntuu melkoisen jäykältä. Perusnapit ovat myös harmaansävyisiä ja tuntuvat hieman naksahtavan kun niitä painaa. Tämä tuntuu oudolta alkuperäisen ohjaimen jälkeen, mutta ajan myötä siihen tottuu.

Microsoft on panostanut ohjaimen laatuun ja se näkyy. Ohjaimen viimeistely on huippuluokkaa ja materiaali on kestävän oloinen. D-Padin parannus on huomattava sekä mukana tuleva akku ja laturi ovat pelkkää plussaa. Razerin tuleva Onza-ohjain saa hyvän vastustajan. Suosittelen ohjainta eritoten niille, joiden akku rupeaa olemaan tiensä päässä ja etsivät laadukasta sekä kaunista kapulaa.