The Walking Dead: Ep. 3 ”Long Road Ahead”

Kirjoittanut: Livegamers

09.09.2012

Telltale Gamesin suurta suosiota saavuttanut The Walking Dead -pelisarja sai vihdoin taas jatkoa, kun viisiosaisen sarjan kolmas jakso – Long Road Ahead – näki päivän valon. Pelifirman kehno tiedotus jaksojen julkaisuajankohdista on aiheuttanut sarjan varrella faneissa närkästystä, mutta julkaisujen korkea laatu on kuitenkin aina onnistunut lepyttämään suurimman osan faneista. On aika selvittää, onko Telltale Gamesin kehitystiimi kestänyt kasvavan paineen vai alkaako alati painostavat deadlinet näkyä teosten laadussa?

Don’t you get it? We ARE the walking dead!

Long Road Ahead jatkaa sarjan tarinaa, joka sijoittuu tällä kertaa noin kaksi viikkoa edellisen jakson tapahtumien jälkeen. Selviytyjien elämä on jatkunut aika paljolti samaa rataa mitä kakkososassa nähtiin; kotilinnakkeena toimii edelleen ykkösosassa löydetty motelli, ruuasta ja lääkkeistä on jatkuva pula ja selviytyjien keskuudessa vallitsee alati kiristyvä tunnelma. Tilanne kääntyy kuitenkin hyvin nopeasti ojasta allikkoon, kun riutunut selviytyjäporukka joutuu olosuhteiden pakosta hylkäämään turvapaikkansa ja lähtemään tien päälle etsimään parempaa onnea – suuntana Savannahin kaupunki. Tarinan puolesta The Long Road Ahead oli ehdottomasti tunnepitoisin jakso tähän mennessä; kaiken kaaoksen keskellä etenkin Leen ja Clementinen suhteen syvenemistä käsitellään episodin aikana taidokkaasti.

Kahden ensimmäisen osan tapaan pelaaja pakotetaan taas tekemään vaikeita valintoja, jotka määrittelevät kenen joukoissa Lee seisoo ja ketkä saavat jatkaa tarinassa mukana. Samalla kun alkuperäisten selviytyjien määrä alkaa uhkaavasti huveta, niin tarinaan tuodaan mukaan myös muutama uusi henkilö. Näistä ehdottomasti mielenkiintoisin on Chuck, joka on oppinut selviytymään vaikeissa oloissa jo ennen maailman loppua.

The plot thickens…

Toimintaosuuksiltaan Long Road Ahead oli ehdottomasti heikoin julkaisuista. Omalla kohdallani vastaan tuli pariinkin otteeseen sellaisia tilanteita, joissa kuolema korjasi pelkästään sen takia, että kursorin sijoittaminen vaadittuun kohteeseen ei vain yksinkertaisesti onnistunut vaaditussa aikarajassa. Tämän lisäksi jakson alkupäässä olevat hahmoanimaatiot ja dialogit eivät tuntuneet olevan aivan täysin samassa tahdistuksessa. Nämä voivat olla tietysti vain pelaajakohtaisia bugeja, mutta itsestäni tuntui koko jakson läpi, että kyseessä ei ole ihan täysin loppuun asti hiottu teos.

Pienistä bugeista huolimatta Telltale Games onnistuu jälleen kerran tarjoamaan erittäin viihdyttävän paketin, vaikkakin kyseessä on kolmen koplan heikoin suoritus. Long Road Aheadin tunnelma on kuin tyyntä myrskyn edellä ja jotenkin minusta alkaa tuntua, että tällä tarinalla ei ole onnellista loppua – siis juonellisesti.

Alla olevasta videosta voit katsoa Long Road Ahead -jakson trailerin:

Alla olevien linkkien kautta voit lukea myös kahden ensimmäisen jakson katsaukset:

A New Day -jakso

Starved for Help -jakso