Tritton Kunai Wireless -kuulokearvio

Kirjoittanut: Livegamers

01.04.2014

Mad Catzin Tritton-kuulokemallisto on niittänyt viime vuosina mainetta ja kunniaa monessa eri hintaluokassa. Tällä kertaa testipenkissä on noin 100 euron Kunai Wireless -kuulokemalli. Nimestä voikin jo päätellä, että kuulokkeet ovat Kunai-mallin langaton versio. Stereo-äänimaailman korville tuottavat 40 millimetrin neodyymimagneettielementit. Siinä kuulokkeet pähkinänkuoressa, katsotaan miten ne toimittavat ääniaallot tositoimissa.

Myyntipakkauksen sisältä paljastuu itse kuulokkeiden lisäksi tukiasema ja erittäin paljon erilaisia johtoja. Trittonin Kunai-malli soveltuu erittäin monelle eri alustalle, joten lähestulkoon kaikki on otettu huomioon. Jokaiselle konsolille on tarvittavat johdot, ja mukana on esimerkiksi Xbox 360:lle tarvittava chat-kaapeli.

Kuulokkeet ovat pattereidenkin kanssa erittäin kevyet ja tuntuvat jopa hieman haurailta. Pienen vääntelyn ja kääntelyn jälkeen tuntuu kuitenkin siltä, etteivät kuulokkeet kepeän painonsa vuoksi kuitenkaan aivan pienestä käsiin leviä. Ulkonäöltään kuulokkeet edustavat simppeliä ja sulavalinjaista sarjaa, joka on silmälle miellyttävä. Korvakupit kääntyvät tarvittaessa myös poikittain ja säätövaraa ulkopannassakin on runsaasti. Pitäisi mahtua suurempaankin päähän helposti.

Mikrofoni on sijoitettu vasempaan kuulokkeeseen. Mikrofoni on muusta linjastosta poiketen hyvin suora tikku, joka taittuu tarvittaessa kuulokkeen sisälle. Mikrofoni poistuu automaattisesti käytöstä ollessaan yläasennossa. Tikusta saa vielä vedettyä muutaman sentin ylimääräistä, jolloin mikrofoni on hieman paremmin suun tietämillä. Kuulokkeiden säätönapit löytyvät myös vasemmalta. Tarjolla on vain kolme nappia, joista yksi on virtanappi ja kaksi muuta säätävät peliääntä ja chat-voimakkuutta.

Päähän istutettaessa tuntuma on mainio. Kuulokkeet eivät paina ja korvat mahtuvat hyvin kuppien sisään. Korvien ympärille tulevat pehmusteet pitävät ulkopuolelta tulevan äänen hyvin tehokkaasti poissa. Nopetempoisen pelin tiimellyksessä vasemman kupin takana olevat äänen säätönapit ovat hieman kömpelöt, mutta nappien säätöön ei onneksi kauan aikaa kulu.

Kunai-kuulokkeiden äänimailma on erinomainen hintaluokkaansa nähden. Varsinkin musiikkia ja elokuvia katsellessa erinomainen basso ja kirkkaat korkeat äänet takaavat erinomaisen äänenlaadun vaativammallekkin kuuntelijalle. Pelitantereellaakin oiva äänimailma antaa pelikokemukselle runsaasti lisäpotkua. Stereoäänimailmallakin pärjää hyvin vaativissa fps-pelien ”kuulokehipoissa”. Kuulokkeiden kantomatkakin on todella hyvä: valmistaja lupaa 10 metrin kantomatkaa, mutta testauksessa kantavuus ylitti tämän reilusti ilman musiikin pätkimistä. PC:llä kuulokkeet tosin turhan herkästi ilmeisesti säästävät paristojen virtaa menemällä horrostilaan, mikäli ääntä ei hetkeen ole tarjolla. Tästä johtuva viive kuulokkeiden palautumisessa on ärsyttävän pitkä.

Tritton Kunai Wireless -kuulokkeet toimittavat erittäin hyvän äänimaailman ja kevyen mukavuuden pitkissäkin pelisessioissa. Kuitenkin iso miinus tulee mikrofonin todella huonosta äänen rekisteröinnistä. Trittonin muissa malleissa on usein pitkä mikrofonin johto ja tällöin mikrofoni on suoraan suun edessä. Kunai-mallissa mikrofoni kuitenkin jää lisäpituudestaan huolimatta liian kauas suusta ja äänen rekisteröinti on kehnoa. Matalat äänet jäävät mikrofonin ulottumattomiin ja äänen kuullakseen on puhuttava hieman normaalia kovempaa.

Kunai Wireless -kuulokkeet ovat siis noin 100 euron hintalapulla varustetut ja toimivat Playstation 4-, Playstation 3-, Xbox 360-, PC/Mac-, PS Vita- sekä Nintendo Wii U- ja 3DS-pelikonsolien kanssa. Myyntipakkaus sisältää kaikki tarvittavat johdot kaikille alustoille. Mukana tulee Xbox 360:lle chat-kaapeli sekä analoginen audioadapteri.

Tuotteen tekniset tiedot täältä.Hyvää
+ Kevyet kuulokkeet, eivät paina päässä
+ Hyvä kantomatka
+ Erinomainen äänenlaatu
+ Sopii monelle alustalle
+ Simppelit käyttää

Huonoa
– Mikrofonin kehno äänen rekisteröinti
– Horrostilan liikakäyttö ja viive PC:llä
– Xboxilla joutuu näissäkin pitämään mikinjohtoa

Erinomainen äänenlaatu, mikrofonista miinusta