Tunnelmia Kyöpelit 2004 -gaalasta

Kirjoittanut: Livegamers

26.02.2004

kuvat:Nurkkamestari
Pelit-lehden vuosittaista Kyöpelit-gaalaa vietettiin tällä kertaa jo kuudetta kertaa tammikuun 23. päivä, paikkana toimi tällä kertaa Helsingin keskustassa sijaitseva tyylikäs Pörssi-talo.

Tilaisuuteen oli kutsuttu lähes kaikki Suomen pelialan tärkeimmät tekijät, Livegamersin edustajina toimivat Nurkkamestari ja PingKing.

Alkudrinkkien ja ruokailun jälkeen juhlaväki siirtyi salin puolelle kuuntelemaan päätoimittaja Tuija Lindénin ja kansanedustaja Jyrki.J.Kasvin puheenvuoroja. Gaalaillan juonnosta vastasivat rennolla tyylillään YleX:stä tutut Juuso ja Peltsi, joiden tehtävänä oli myös jakaa vuoden peliäänestyksen voittajille näyttävät Kyöpeli-patsaat. Äänestyksen ohella jaettiin FIGMA:n (Suomen Peli- ja Multimediayhdistys) vuosittaiset platina- ja kultalevyt vuoden eniten myyneille peleille. Platinalevyn raja on 20 000 ja kultalevyn 10 000 myytyä kappaletta, joista suurin osa jaettiin tänä vuonna PS2- ja PC-peleille.

Vuoden innovaationa palkittiin lukijoiden valitsemana Microsoftin Xbox Live -palvelu, palkinnon vastaanottajana toimi yhtiön edustaja Markku Leskinen. Vuoden Xbox-peliksi valittiin Star Wars: Knights of the Old Republic, joka sai myös vuoden parhaan pelin tittelin.

Virallisen osuuden jälkeen vuorossa oli tanssiryhmä High Heelsin vauhdikas James Bond -henkinen esitys, joka miellytti varsin miesvaltaista yleisöä. Loppuillan ohjelma jatkui hyvin vapaamuotoisena, tilaisuudessa toimivat sponsorit olivat tarjoilun ohella järjestäneet esimerkiksi karaokea ja onneaan pystyi kokeilemaan rulettipöydässä.

Sponsoreina tapahtumassa toimivat Electronic Arts, Nintendo, Xbox, Playstation, Toptronics, Panvision, Ubisoft, KE-Media, GNT-Logitech, Atari ja Vivendi.

KIITOKSET

Tilaisuus oli kaikin puolin erittäin onnistunut, juhlinta ja sosiaalinen kanssakäyminen muiden pelialan ihmisten kanssa jatkui aina pikkutunneille saakka.

Erityisesti haluamme kiittää Pelit-lehden legendaarisia toimittajia, joiden asiantuntevia kolumneja ja peliarvosteluja olemme saaneet lukea jo parin vuosikymmenen ajan. Kiitokset myös kaikille tapahtuman sponsoreille ja yhteistyökumppaneille, Kyöpelit-gaala on ehdottomasti yksi kotimaisen pelimaailman kohokohdista!