Ulti-mat Solid ja Ulti-mat Breathe arvostelussa

Kirjoittanut: Livegamers

05.03.2009

Suomalainen Ulti-mat on puskenut tasaisen tappavaan tahtiin tuotteita ulos vuoden 2004 Ulti-mat Original:in julkaisun jälkeen.
Uusimmat ovat Ulti-mat Solid ja Ulti-mat Breathe:

Ulti-mat Solid – muovinen matto jonka voi rullata

Hiirimatto on pohjaltaan luonnonkumia joka antaa matolle todella vankan pidon pöytäpintaan. Kumipohjan päälle on asetettu erittäin ohut, mutta tukeva muovipinta joka on sopivan liukas, mutta ei liian.

Arvosteluun saapunut matto on kooltaan huimat 380mm x 320mm. Koko on omiaan graafisille suunnittelijoille ja toimistokäyttöön, mutta joka Counter-Strike Einarin pöydälle tämä matto ei mahdu. Matosta on myös hieman pienempi versio myynnissä.

Maton mukana toimitettiin arvostelua varten Ulti-mat Add’n’slide ”lisätassut” hiireen, joiden kanssa matto on entistä liukkaampi. Itse luovuin lisätassuista muutamanpäivän käytön jälkeen koska mielestäni matto on juurikin sopivan liukas ilman teflontassuja.

Suosittelisin tätä mattoa himopelaajille sekä graafisille suunnittelijoille. Tämä matto soveltuu nimittäin hyvin tarkkaan ja vaativaan hiirityöskentelyyn ja on kuin tarkoitettu uusimmille laser -hiirille.

Antaisin matolle pisteet 4.5/5

Plussaa:

 • Koko (varauksin)
 • Maton pinnoitus.
 • Ei liian liukas
 • Tyylikkään musta

  Miinusta:

 • Koko
 • Pinta kerää jonkinverran pölyä itseensä

  – Syndicated

  Ulti-mat Breathe

  Vaikka yleensä sijoitan rahani konsolipuolelle PC:n kustannuksella, on makuni tietokoneen perustarvikkeista tarkentunut ja kallistunut huomattavasti viime aikoina. Perus-PC:n käyttäjä (kuten minä) harvoin edes huomaa minkälaisella alustalla hiirtä liikuttaa. Vasta kun kyse on tarkkuutta vaativien graafisten töistä tai kilpailullisesta pelaamisesta, nousee hyvä hiirimatto arvoon arvaamattomaan.

  Testaamani kankaasta valmistettu Ulti-mat Breathe X3 on yllättävän onnistunut tuote. Kooltaan matto oli varsin suuri 38 cm x 32 cm, joten ahtaalle pöydälle asettelu oli hieman hankalaa. Toisaalta matto on erittäin ohut ja pysyy erittäin hyvin paikallaan sulautuen ympäristöön. Valmistusmateriaali on kestävää ja mikä parasta helppo puhdistaa. Pelaajille tutut sokeriset virvoitusjuomat eivät siis koidu tämän hiirimaton kohtaloksi onnettomuuksien yhteydessä.

  Tärkein asia hyvässä hiirimatossa on kuitenkin käyttömukavuus ja tarkkuus. Breathen liukuvuus on erinomaista luokkaa. Kaikissa testaamissani hiirissä ohjattavuus ja tarkkuus paranivat selvästi ja eron huomasi heti. Tosin myönnettäköön että vanha mattoni oli laadullisesti vastakkaisessa ääripäässä ja se lensi roskakoriin viiden minuutin testin jälkeen. Vauhdikkaaseen tuntumaan tottui todella nopeasti ja sopi loistavasti hektiseen pelikäyttöön. Ergonomian kannalta ohut matto kaipaa kaveriksi rannetukea, mutta kaikilla muilla tavoin Ulti-mat tekee mitä lupaa. Jos lompakosta ei lennä ulos koiperhosia ja haluaa laadukkaan hiirimaton pelaamista varten, on Breathe hyvä hankinta.

  – Arthuris