Valokeilassa: Donitsi91

Kirjoittanut: Livegamers

06.10.2012

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on Livegamers -turnauksissa loistavasti menestynyt Donitsi91.

Tervehdys Donitsi91 ja tervetuloa valokeilaan.

– Terve ja kiitos!

Kerro hieman itsestäsi ja peliharrastuksestasi. Mistä pelaamisesi on alkanut?

– Olen syntynyt Saksassa ja asuin siellä noin 9 vuotta. Vanhempani ovat kuitenkin molemmat suomalaisia. Nyt olen 21-vuotias ja opiskelen Kouvolassa liiketaloutta ammattikorkeakoulussa. Harrastuksiini kuuluu mm. raviurheilu, jalkapallo, penkkiurheilu (lähestulkoon laji ku laji) ja tietysti pelaaminen.

Ensikosketus videopeleihin tapahtui muistaakseni, kun olin 3-vuotias. Isäni osti tuolloin Game Boyn, ja sillä tuli kokeiltua mm. Tetristä, Super Marioa ja Kippari Kallea. Pari vuotta myöhemmin talouteen ilmestyi sitten Super Nintendo, jolla tuli pelattua lähinnä Mario Kartia.

Seuraava konsolini olikin sitten Playstation, ja sillä tuli pelattua pelattua lähinnä autopelejä ja NHL-pelejä. Tässä vaiheessa kuitenkin Game Boy palasi takaisin kehiin, sillä Pokemonit ilmestyivät pelattavaksi.

Playstation 2 tuli luonnollisesti ykkösen jälkeen, ja sille julkaistiinkin yksi mun All time favourite -peleistä, Final Fantasy X.

Xbox 360:n ostin sitten vuoden 2007 syksyllä. Olisin ostanut PS3:n, mutta se oli niin kallis tuolloin, että siihen ei ollut varaa ja NHL 08 oli pakko saada, kun kaverilla sitä pääsi testaamaan. Samana vuonna tuli hankittua Halo 3 ja CoD 4, jotka olivatkin ensikosketukseni konsolipuolen FPS-nettiräiskintöihin. Tuosta lähtien on oikeastaan jokainen vuosi mennyt samalla kaavalla pelien suhteen, eli ostan jonku noin 5 peliä vuodessa, ja niihin lukeutuu aina jokavuotiset änäri ja codi, ja niitä tulee myös pelattua eniten.

Kuulin että olet futismiehiä, mikä siis on suhteesi jalkapalloon? Onko Bayern Munchen SE joukkue?

– Aloitin itse jalkapallon pelaamisen 4-vuotiaana, mutta ensimmäisten reenien jälkeen lopetin, koska siellä harjoiteltiin, kun minä taas olisin halunnut vain pelata. 😀 Vuotta myöhemmin tein kuitenkin paluun, ja sen jälkeen olen enemmän tai vähemmän potkinut palloa koko ajan. Tällä hetkellä pelaan Kouvolassa puulaakia.

Fanipuolella Bayern München on ollut SE joukkue aina. Kaikki muut saman alueen pojat kannattivat tuolloin Werder Bremeniä, mutta itse hyppäsin Bayernin junaan. Oliver Kahn ja Giovane Elber olivat suuria ”syypäitä” tuohon. Viime kausi oli todellinen painajainen, kun tuli saavutettua kolme kakkossijaa, ja yhtä pahalta on tuntunut viimeksi vuonna 1999, kun Bayern pelasi Manchester Unitedia vastaan finaalissa…
Noh, parin viikon päästä alkaa uusi kausi ja mestaruutta haetaan taas joka kilpailussa.

Saksan maajoukkue on sitten toinen joukkue, jota tulee kannatettua. Saksassa kun asui, niin ei silloin tienny, että Suomesta löytyy mitään jalkapalloon liittyvää (pois lukien Kuningas Litmanen).

Futisfoorumilla tulee myös pyörittyä enemmän kuin tarpeeksi.

Ja sitten pelaamiseen. Moni tuntee sinut todella hyvänä kilpapelaajana, kertoisitko tästä hieman lisää?

– Moni ja moni. Luulen , että useimmat jotka tätäkin lukevat miettivät, että ”Kuka Donitsi?”

Olen aina ollut kilpailuhenkinen ja arvostan enemmän oman joukkueen voittoa kuin omia tilastoja. Olin voimakkaasti mukana siinä, kun nykyiset Lowbobit ajoivat Decerto/MLG –sääntöjä sisään LG:n Codi-puolelle, joten kilpailullisilla säännöillä tuli pelattua aika paljon varsinkin Cod 4- ja MW2-aikoina. Itse pystyn kyllä sopeutumaan lähestulkoon minkälaisiin sääntöihin tahansa, mutta mitä vähemmän satunnaistekijöitä on pelissä, niin sitä parempi. Uusimmissa Codeissa ei ole niin paljoa tullut pelattua kilpailullisilla säännöillä, koska satunnaistekijöiden määrä on lisääntynyt, minkä seurauksena Lowbobin jäseniä ei hirveemmin ole kiinnostanut pelata, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää. Itse en ole sitten jaksanut etsiä sen kummemmin uutta tiimiä, jonka kanssa viitsisi harjoitella.

Olet menestynyt todella hyvin Livegamersin turnauksissa, etenkin Call of Duty -pelisarjan peleissä. Mikä on menestyksesi salaisuus?

– Hyvä tiimihän on se suurin salaisuus, ja ilman hyviä kanssapelaajia on vaikea voittaa mitään. Itse olen pelaajana melko monipuolinen ja kykenen pelaamaan millä tyylillä tahansa. Lisäksi kun peliäly on kohdallaan, en oikeastaan hermostu koskaan, ja nämä kun yhdistää vielä hyvään tiimipelaamiseen (ts. omat statsit ei kiinnosta ollenkaan), niin olen vahvistus lähes mihin tahansa joukkueeseen. Pointtini on kuitenkin se, että ilman hyviä tiimikavereita saavutusosioni olisi tyhjä. Lowbobien (Core) ja Hirvilimu Gamingin + muutamien Out of Realityn (HC) pelaajien kanssa on tullut tahkottua jonkin verran, ja sen takia on muutama turnausvoittokin eksynyt profiiliin.

Miten eksyit aikoinaan Livegamersiin?

– Hyvä ystäväni TradyFin (LG:ssä tradyx) suositteli sivustoa.

Mitä mieltä olet Livegamersista ja sen kehityksestä nykyään?

– Ihan pätevä sivusto, ja päivittäin tulee käytyä. Palkintojen taso noussut selkeästi ja kilpailullisiin sääntöihin on alettu kiinnittämään enemmän huomiota. Keskustelun taso kuitenkin on laskenut, ja useimmiten päivän parhaat naurut tulevatkin typeristä kommenteista keskustelualueella (valitettavasti).

Kiitos haastattelusta. Mitä terveisiä tahtoisit lähettää käyttäjäkunnallemme?

– Kiitoksia ja terveisiä kaikille Livegamersin käyttäjille, mutta ennen kaikkea Lowbobin, Hirvilimu Gamingin ja Out of Realityn jäsenille, ja voisihan tuohon listaan lisätä vielä KFORin!