Valokeilassa: EA Sports SM-kiertueen voittajat

Kirjoittanut: Livegamers

05.02.2014

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana ovat EA Sports SM-kiertueen voittajat Hansulinho ja Koppinen.

Tervehdys ja tervetuloa Valokeilaan.

Osallistuit EA Sports SM-kiertueelle, ja voitit miltä tuntuu?

Hansulinho: No hyvältä tietenkin! Mikäs sen miellyttävämpää, kun tasoltaan Suomen kovimman turnauksen voittaminen! Plus tähän mennessä jäätävin palkinto, isot kiitokset järjestäjille vielä!

Koppinen: Erittäin hyvä fiilis, voittoa lähdin hakemaan, ja tällä kertaa pelit menivät todella hyvin ja puolustus pysyi kasassa koko turnauksen.

Osallistuit sekä Lantrekeille että Bar Buzassa järjestettyyn turnaukseen, oliko aikataulun kanssa ongelmia?

Hansulinho: No onneksi ei. Perjantai-iltana lähin ajelemaan Tampereelle suht ok kelillä. No yö siellä, lauantaina turnaus, joka kesti aina ilta 21:een saakka, koska loppuun asti mentiin ja napattiin voitto sieltäkin! Sitten lumipyryn saattelemana puolen yön aikaan kotona ja sunnuntaina Buzaan!

Koppinen: Ei ollut mitään ongelmia, kaikkia Fifan pelaajia kyllä ärsytti, että Lantrekeillä pelit olivat alusta asti paras yhdestä -formaatilla, se on todella huono systeemi kun Fifassakin sattuu olemaan välillä sitä kuuluisaa momentumia. Yritimme kyllä adminille ehdottaa ensin lohkoja ja sitten paras kolmesta -matsista pudotuspelejä, vaikka lyhyemmillä puoliajoilla, mutta se ei kuulema käynyt aikataulun takia. Onneksi saatiin sen verran joustoa, että saatiin pelata 8 minuutin puoliajoilla ja finaali paras kolmesta pelistä. Kiitokset tästä adminille.

Paljonko aikaa käytät harjoitteluun?

Hansulinho: Noooo eipä tätä voi harjotteluksi kutsua, päivittäin tulee pelattua enemmän tai vähemmän. Suurimmaksi osaksi enemmän. 😀 Kyllähän niitä tunteja kertyy, mutta niitä ei tarvitse enää laskea!

Koppinen: No eipä tuota hirveästi tarvitse enää harjoitella kun on perusasiat hyvin hallussa. Ennen turnauksia haen tuntumaa ja pelaan kovia pelaajia vastaan.

Mikä on suosikkijoukkueesi pelatessasi?

Hansulinho: Se on nyt joka vuosi vaihdellut, mutta tässä uudessa sanottakoon Vancouver Canucks, jolla tuntuu voittavan hyvin. Toistaiseksi 100% turnausvoitot!

Koppinen: Kotona pelailen vähän kaikilla eri jengeillä mutta turnauksissa yleensä Real Madridilla koska se on pelin paras joukkue. Jos pitäisi Top 3 -joukkueet laittaa järjestykseen, oma mielipiteeni on seuraava: Real Madrid, Bayern München ja Brasilia.

Suunnitteletko taktiikat etukäteen vai luetko vastustajan peliä ja muutat taktiikaasi sen mukaan?

Hansulinho: No mulla ei hirveesti taktiikoita ole, peli perustuu suurimmaksi osaksi kiekon hallitsemiseen vastustajan alueella ja vetopaikan metsästämiseen. Tätä kautta kaveri joutuu ottamaan jäähyjä tai sitten sieltä väkisin aukeaa tyhjä paikka, mistä pystyy laittamaan kiekon häkkiin. Muuten pelissä luen aika paljon vastustajaa ja vuosi vuodelta pelisilmä on kehittynyt siten, että tietää mitä ne hakevat.

Koppinen: Kyllä se 4-2-3-1 on pelin paras taktiikka, sen saatan muuttaa hyökkäävämpään 4-2-4 tai 3-4-3 -formaatioon jos olen häviöllä.

Kuulutko mihinkään organisaatioon? Eli oletko ”pro-pelaaja”?

Hansulinho: Joskus kysyttiin, mutta en sillon tajunnut liittyä, joten oon toistaiseksi oman polun kulkija, ns. free-agent.
Organisaatio olisi kyllä mielenkiintonen kokemus, joten kyselyitä tännepäin vaan, jos änäripelaajalle on tarvetta!

Koppinen: Kuulun Team Established -nimiseen suomalaiseen organisaatioon, joka on tukenut minua erittäin hyvin sen jälkeen kun 2012 syksyllä liityin. Kiitokset vain manageri Lecalle ja sponsoreilleni ESPC:lle, Pelaajan Valinnalle sekä Arkkunetille.

Mitä mieltä olet tuosta SM-kiertueesta, olivatko pelit ”helppoja” vai saiko niissä ihan tosissaan pelata?

Hansulinho: Alussa pelit olivat semihelppoja. Mutta loppua kohden tottakai meni vaikeammaksi, mikä kuuluu asiaan, koska vastustajatkin kovenivat.

Koppinen: SM-kiertue oli parhaiten järjestetty turnaus Suomessa ikinä, siitä kiitokset järjestäjille. Jotkut pelit olivat vähän helpompia, mutta mitään rumia lukemia ei tullut yhdessäkään pelissä. Varsinkin finaaleissa kaikki pelit olivat todella tasaisia.

Kuka oli pahin vastustajasi?

Hansulinho: Finaalivastus ”gendlik” oli pahin. Turnauksen ainoa tappio tuli finaalisarjassa, se varmaan selittää tämän vastauksen.

Koppinen: Tähän pitää vastata Henri Spin-o-Sama Tähkä, jonka kohtasin ensimmäisellä playoff-kierroksella. Toinen matsi meni Golden Goal -ratkaisuun asti, muita vastaan ei jatkoajalle tarvinnut mennä.

Olet voittanut Suomen mestaruuden jo kolmesti, miksi mestaruus pysyy hallussasi?

Hansulinho: Vaikea kysymys. Itsestä tuntuu, että joka vuosi vaan paranee oma peli. Maalin tekeminen on joka vuosi ollut mulle se juttu, millä voitan näitä pelejä. Nyt olen alkanut jopa oppia puolustamaan, mikä helpottaa suunnattomasti 😀 ja olen koittanut valita maalivahdinkin niin, ettei omissa soi joka veto.

Kumpi on haastavampaa, pelata Xbox Liven välityksellä kotona vai jossain turnauksessa, kuten tuo finaalitapahtuma Buzassa?

Hansulinho: Turnauksissa tietenkin on haastavampaa, koska siellä on ihan omat haasteensa. Alaspäin pelaaminen ja sitten tietenkin se pieni jännitys, mikä noissa liveturnauksissa aina on, vaikka on tässä ajan mittaan hermot kehittyneet tosi paljon!

Koppinen: Totta kai kotona on aina helpompi pelata, tuollaisessa turnauksessa pitää koittaa vain pitää pää kylmänä mahdollisimman hyvin eikä tehdä tyhmiä virheitä.

Olivatko kiertueen palkinnot mielestäsi sopivat?

Koppinen: Kiertueella oli ehdottomasti parhaat palkinnot Suomessa, innolla odotan että pääsee kaverin kanssa katsomaan kun Barcelona ja Bilbao kohtaavat. Tulee varmasti loistava reissu.

Kiitos haastattelusta. Onnea tuleviin turnauksiin, toivotaan että menevät yhtä menestyksekkäästi.

Hansulinho: Kiitos ja nimenomaan toivotaan että kultapolku vaan jatkuu!

Koppinen: Kiitoksia ja terveiset kaikille tutuille 🙂