Valokeilassa: FinPro

Kirjoittanut: Livegamers

16.04.2007

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin pitkän linjan käyttäjiä, jotka ovat erottuneet edukseen eri tavoin, kuten turnausvoittajia ja sivuston valopilkkuja.
Ensimmäisenä haastateltavana oli GorgeousKapu, ja nyt haastattelun kohteena on kansainvälistäkin turnausmenestystä saavuttanut FinPro.

Moikka FinPro, kerro ensimmäiseksi itsestäsi ja peliharrastuksestasi. Milloin ja millä aloitit pelaamisen ja millä alustalla/alustoilla pelaat nyt?

Olen 22-vuotias tietotekniikan opiskelija Riihimäeltä. Pelaillut olen lähes koko ikäni, ja todennäköisesti aion jatkaa trendiä myös tulevaisuudessakin. Ensimmäinen kosketus pelimaailmaan oli serkkupojan Commodore, mutta ihka oman ensimmäisen pelikoneeni sain noin seitsemän vanhana, kun vanhemmat pitkän tappelun jälkeen kiikuttivat 8-bittisen Nintendon kapulan käteeni. Tämän jälkeen kapula ei ole kädestä pahemmin irtoillut. Vuosien saatossa minulla ovat vierailleet Segat, Pleikkarit sekä Nintendot. Tällä hetkellä pelivälineenä on X360, mutta toivon mukaan uusi Pleikkarikin löytäisi tiensä tähän taloon.

Mikä peli tai pelisarja on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen? Miten se vaikutti ja miksi?

EA:n lätkäpelit tekivät 90-luvun puolivälissä suurimman vaikutuksen nuoreen poikaan, ja siitä lähtien niitä on tullutkin pelattua sillä vaikutuksella, että monet kesälomat tuli vietettyä pelaten, kun muut pitivät hauskaa ulkona.

Pelialalla rummutetaan HD-aikakautta, oletko sinä satsannut HD-tekniikkaan ja minkälainen on peliluolasi?

Mitään ihmeellistä tekniikka ei peliluolastani pääse löytymään, sillä siitä huolen pitää opintotukilautakunta. Mutta täytyyhän joka mieheltä HD-televisio löytyä, joten olen turvautunut ”köyhän miehen HD:hen”, eli Sonyn 50″-taustaprojektiotelevisioon.

Käytät Xbox Live -palvelua, mitä mieltä olet siitä? Onko parannettavaa tai joitain lisäominaisuuksia, mitä kaipaisit?

Live-palvelu on konsolien yksi parhaimmista keksinnöistä. Enää ei tarvitse pelata tekoälyä vastaan vaan voi haastaa ystäviä mukaan pelaamaan, mikä ehdottomasti on lisännyt pelien ikää sekä viihdyttävyyttä. Jos vielä joskus Eurooppaan rantautuisi tv-ohjelmien sekä elokuvien lataus Live-palvelun kautta, niin voisiko enää muuta toivoa.

Olet ollut Livegamersin käyttäjänä noin 500 päivää. Miten löysit sivustollemme ja mitä LG merkitsee sinulle? Mikä on mielestäsi LG:n paras ominaisuus?

Livegamersiin eksyin Live-ystävien avustuksella ja tällä hetkellä LG:n sivuilla tulee vierailtua aktiivisesti joka päivä. LG:n parasta antia ovat ehdottomasti asiantuntevat keskustelut sekä uutiset.

Olet aktiivinen osanottaja yksilöturnauksissa, varsinkin urheilu- ja autopeleissä. Luulisitko pärjääväsi myös joukkuepohjaisissa räiskintäpeleissä, jos ne sinua kiinnostaisivat? Mistä oikeastaan autopeli-innostuksesi on alkanut?

Jonkin verran olen kokeillut räiskintäpelejä pelata Live-kavereiden kanssa ja täytyy kyllä sanoa, ettei siitä ole juuri mitään tullut. Varsinkaan taktisissa räiskinnöissä ei hermoni jaksa riittää, vaan usein olen päätynyt ramboiluni ansiosta vihollisen luotisateeseen. Vaikka kyseisissä peleissä en juuri pärjääkään, niin kyllä niitä tulee silti ajoittain pelailtua.

Olet saavuttanut suomalaisista konsolipelaajista ehkä eniten mainetta ja kunniaa. Mikä tapahtuma tai palkinto nousee ylitse muiden, ja miksi juuri se?

Luonnollisesti World Cyber Games -kisojen kolmas sija viime vuonna Italiassa oli jotain aivan uskomattoman hienoa. Kilpaileminen legendaarisen Monzan F1-radan luona sekä podiumilla palkintojen pokkaaminen oli haaveiden täyttymys, jota on mukava muistella vielä vanhemmallakin iällä.

Aiotko osallistua tämän vuoden World Cyber Games -karsintaan?

Kyllähän sitä pitää lähteä kokeilemaan, jos vielä pärjäisi uusille sekä vanhoille haastajille. Ja kyllähän Seattlen matkakin hieman houkuttelisi. Toivottavasti tänä vuonna saadaan mukaan enemmän osanottajia kuin viime vuonna, niin saataisiin kunnon kisat aikaiseksi.

Voiko mielestäsi pelaamisen rinnastaa oikeaan urheiluun? Jos voi, niin miksi?

Urheiluksi ei pelaamista mielestäni voi vielä kutsua. Onhan pelaaminen toki välillä totista puuhaa ja järjestetäänhän joistain peleistä turnauksia, joissa on jaossa arvokkaita palkintojakin. Mutta uskon silti, että useimmille pelaaminen on vain tapa rentoutua ja pitää hauskaa.

Mitä mieltä olet tulevasta Forza 2 -pelistä ennakkotietojen perusteella?

Forza 2 näyttää tällä hetkellä pelottavan hyvältä ja uskon sen yltävän vuoden suurimmaksi hitiksi. Täytyy vain toivoa, ettei pelin julkaisua lykätä eteenpäin sillä tätä peliä on jo odotettu kauan kuola valuen.

Haluatko sanoa jotain Livegamersin muille käyttäjille?

Viime aikoina en ole ystävien kanssa ehtinyt juuri pelailemaan, mutta kunhan Forza tulee toukokuussa, niin minut tavoittaa Livestä kellon ympäri 🙂