Valokeilassa: iletzu

Kirjoittanut: Livegamers

17.12.2013

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on Livegamersin oma Arvi Lind, iletzu

Tervehdys iletzu ja tervetuloa valokeilaan.

Kiitoksia kiitoksia. En tiedä, miksi minä ansaitsen olla Valokeilassa, mutta tässä sitä nyt ollaan. Shoot

Kerro hieman itsestäsi ja peliharrastuksestasi. Mistä pelaamisesi on alkanut?

Olen vuonna 1985 syntynyt, henkiseltä iältäni kuitenkin ikuinen lapsi. Olen orpo. Teen pääasiassa yötöitä turvallisuusalalla. Lempiväreikseni luen mustan ja sinisen. Seuraan aktiivisesti Anaheim Ducksin pelejä. Hermostun helposti. Yritän olla samanlainen niin Oikeassa Elämässä kuin esimerkiksi täällä LG:ssäkin – eli pikkutarkka ja kuittaileva, mutta kuitenkin reilu. Sitä saa mitä tilaa, sanotaan.

Pelaamisharrastukseni on alkanut perinteisesti Commodore 64:n parista. Silloin tosin olin vielä kakara, eikä velipoika päästänyt minua usein pelaamaan. Joku karatepeli on kuitenkin jäänyt mieleen.
Xboxilla pelaamisen aloittelin – jos en väärin muista – joskus vuoden 2010 tienoilla. NHL 2010 oli ensimmäinen peli, ja tuolloin tuli ostettua ensimmäinen HD-telkkarikin, kun en saanut nykyisen exäni televisiosta mitään selvää. Tällä hetkellä pelaaminen keskittyy Xbox-peleihin, satunnaista World of Warcraftin pelaamista paremman puoliskoni kanssa unohtamatta. Vapaa-aika menee hyvin pitkälti pelien parissa, mutta onpahan tuo alkoholilla läträäminen ja baareissa juoksentelu jäänyt vähemmälle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

No, tähän vastauksen voi melkeinpä poimia suoraan ylläolevasta tekstistä. Lisäksi toki yritämme jotain muutakin toisinaan keksiä avovaimon kanssa, esimerkiksi ravintolassa käymistä. Myös koira vie jonkun verran aikaa, onneksi on tuollainen terrieri-tyyppinen ratkaisu tuokin hieman vajaaälyinen nöhnöttäjä. Koira on kuin isäntänsä? Myös LG:ssä tulee käytettyä aikaa suhteellisen paljon, vaikka välillä onkin sellaisia päiviä, etten mitään kirjoittele.

Miten eksyit aikoinaan Livegamersiin?

Eräs ystäväni vinkkasi jostain kisasta, jonka perässä tietysti oli rekisteröidyttävä. En tietenkään mitään voittanut, mutta jostain syystä tuli vain käytyä jatkossakin seuraamassa foorumikeskusteluja ja uutisia. Sattumalta tulikin sitten rekrytointi-ilmoitus etusivulle, ja kun vuosia sitten kuuluin erään ulkomaisen sivuston uutis- ja foorumitiimiin, niin päätin käyttää kaikki runoilijan lahjani ”työnhakuun”, joka nähtävästi toimikin. Tässä sitä sitten ollaan, kiusaamassa ihmisiä.

Kuulut Livegamersin ylläpitoon, mitkä ovat toimenkuvasi?

Alunperin tulin tiimiin väsäilemään uutisia. Tällä hetkelläkin päätehtäväni on keskittyä uutisointiin, mutta toisinaan päässä lyö niin tyhjää, ettei ulosanti ole mitään maailman parasta, mikä taas näkyy niin sanotusti geneerisen oloisina uutisina. Tämä taas tarkoittaa, etten ole tyytyväinen omiin pieniin tuotoksiini, jolloin turhaudun ja jätän ne muille… Anyway, uutisoija olen. Olen myös tunkenut itseni foorumin puolelle, joten mikäli viestisi katoaa kesken yön pimeiden tuntien, kyseessä olen todennäköisesti minä.

Miten haluaisit Livegamersin kehittyvän?

Uuden sukupolven konsolit varmasti hälventävät entisestään raja-aitoja Xbox- ja Playstation-pelaajien välillä, ja näkisinkin positiivisena laajan sivuston, jossa kaikilla on kivaa ja voidaan pelata mitä tahansa konsolia halutaankaan. Se taas vaatii hirmuisia panostuksia henkilökunnan suuntaan – ja vaatii paljon myös käyttäjiltämme. Mikäli turnauksia, liigoja ja kisoja järjestetään, olisi mukava, että kaikki noudattaisivat sääntöjä ja pelaisivat reilusti. Katsotaan mitä tuleman pitää.
Foorumikäyttäytyminen on tällä hetkellä melko kelvollista. En tarkoita väheksyä ketään, mutta toisinaan liiallista väittelyä ja kinastelua on havaittavissa. Mielipiteitä saa olla ja niitä pitää esittää, mutta juupas-eipäs -väittelyt sekä ihan vaan toisen argumentteihin keskittyminen ja niiden väkisin kumoaminen ei palvele ketään.
Tottakai haluaisin tietää jälleen ihan käyttäjiltäkin, mikä on huonoa ja mikä hyvää, mihin pitäisi panostaa ja mihin taas ei. Ja niin edelleen. Käyttäjillehän tämä sivusto on, mutta tarkoitus ei ole kehittää tätä temmellyskentäksi, missä voi tehdä mitä huvittaa – niitä sivustoja tuntuu olevan ihan riittämiin.

Kiitos haastattelusta. Mitä terveisiä tahtoisit lähettää käyttäjäkunnallemme.

Kiitos itsellesi. Ja anteeksi.

Olkaa siivosti ja olkaa kuin olisitte face-to-face toisen kanssa. Joskus saattaa ihmiset ja asiat ärsyttää, silloin on parempi katsella toiseen suuntaan.
Ja en minäkään ole niin ärsyttävä jätkä, mitä tekstini saattavat antaa ymmärtää. Tai no olen, mutta…