Valokeilassa: JukkisP

Kirjoittanut: Livegamers

17.01.2010

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa yleisön edessä esittäytyy JukkisP.

Morjesta pöytään, JukkisP! Sinut on nyt valittu Livegamersin Valokeilaan useiden ehdotusten joukosta. Mikäs on fiilis?

Pelkoa ja inhoa pikaviesti-ikkunassa.

Öö, jaa… Rekisteröidyit sivustolle 1.11.2003. Siitä on varsin pitkä aika! Mikä on pitänyt sinut sivustolla jo yli kuusi vuotta?

Kypsän ja asiallisen käyttäjäkunnan, loogisen ja reilun moderoinnin sekä mahtavien turnauspalkintojen ansiosta olen ollut hyvin aktiivinen vaikuttaja tällä sivustolla jo vuosien ajan!

Ja sitten taustojasi kartoittaviin kysymyksiin. Eli minkä ikäisenä aloitit pelaamisen ja mitä laitteita olet omistanut?

Kuusikesäisenä Segan kautta Sonyn konsoleihin, sitten jouluna 2002 Microsoftin leiriin. Tietokonekin toki löytyy, mutta oon aina ollut enemmänkin konsolisti.

Mitä harrastuksia sinulla on?

En harrasta koskaan.

Ahaa. Entä millainen koulutus?

Minkä nyt pubissa pätemiseltä (tän vois kai laskea harrastukseksi) ehdin, opiskelen englantilaista filologiaa Tampereen yliopistossa. Kortistoon valmistuva humanistipelle siis.

Millaista musiikkia kuuntelet? Hip hop? Metallit? 😉

Ainoastaan blood metal on todellista.

Jokerikysymyksen aika! Mikä on maailman paras biisi?

Voi Dartsan, olet sä kanssa melkoinen jokeri! Vakavasti puhuen kyllä se on Kelly Clarksonin ”Because of You”, joka on koskettanut syvimmältä mun herkkää sieluain.

Jep, jokerihan minä. Kerro kolme sinulle tällä hetkellä tärkeää asiaa.

Koulu, ystävät, plääh.

Ja sitten takaisin pelien pariin. Siinä missä monet haastattelemistamme pelaajista ovat tulleet tunnetuiksi hyvyydestään, sinä olet – Livegamers-turnaus- ja -liigamenestyksestä huolimatta – tullut tunnetuksi huonoudestasi. Mikä on tarina foorumilla vilisseen ”JukkisP on huono” -letkautuksen takana?

Tätä ei muuten enää kukaan tarkalleen muista. Voi olla, että aloitin itse tän ehkä maailman väsyneimmän meemin [Internet-ilmiö, Darien huomauttaa!]… tai sit se oli Jchn. No, suurella todennäköisyydellä toinen meistä. Miksi ihmeessä, se on täysi arvoitus. Olis kyllä saanu jäädä keksimättä.

Saamani pikaviestin mukaan olet ollut viemässä Halo-skeneä ja suomalaista kilpailullista pelaamista eteenpäin jo ensimmäisestä Halosta lähtien. Kerro tästä enemmän.

Mä ja Maito seurattiin tota kansainvälistä ”skeneä” ensimmäisinä Suomessa ja levitettiin MLG-evankeliumia Matchmaking-rölleille sun muille harhaoppisille pakanoille, mutta en mielestäni ole juurikaan ollut ”viemässä Halo-skeneä ja suomalaista kilpailullista pelaamista eteenpäin”, ainakaan sitten Halo 2:n alkuaikojen.

Mitä pelejä pelaat tällä hetkellä?

MW2:ta. Pari kertaa viikossa hiljennyn Xboxini ääreen todistamaan kilpailullisesti tyydyttävän pelisuunnittelun peruuttamatonta rappiota. Kiitos, Infinity Ward! Propsit Bungielle vakuuttavasta pioneerityöstä tällä saralla.

Entä mitä pelejä odotat ja miksi?

Jaa-a. Mafia 2 vois olla kova? GTA:t maistuu, miksei tääkin. Ja kyllä mä sen verran tekopyhä olen, että uus Halo tulee joka tapauksessa ostettua.

Nimeä viisi lempipeliäsi perustellen.

Halo: Combat Evolvedin (HUOM! OBS! Siis nimenomaan sarjan ensimmäisen osan!) moninpeli: lähes täydellisesti tasapainotettu älypeli.

Final Fantasy VII: Se Suuri Seikkailu.

Deus Ex: valinnanvapaus (tai illuusio siitä) oli aika muikeeta sillon joskus, plus salaliitot on aina siistei.

GTA IV lisäosineen: Rockstarin tyylitaju ja kaupungin toteutus omaa luokkaansa. GTA: Hervantaa odotellessa…

Vikaks vaikka Fallout 2, Shenmue 2 tai, öö, Morrowind. No ei ainakaan Oblivion, hyi helvetti.

Mikäs on ollut hulluin kommelluksesi pitkäkestoisen Live-urasi aikana?

”Hulluin kommellukseni”? Mikä toi oli? Ethän sä nyt oikeesti tollasta kirjota. Tota noin. Aikana jolloin pelit olivat vielä rautaa ja diiba daaba lässynlää, kämpittiin jossain klaanimatsissa Jchn:n kanssa viitisenkymmentä minuuttia liikkumatta senttiäkään. Kuoltiin, hävittiin, harmitti. Pelihän oli Rainbow Six 3, kuinkas muutenkaan. Jostain syystä noita makkaranpaistofestejä – joita siis tapahtui ihan joka matsissa – on jääny kaipaamaan.

Tahtoisitko lähettää terveisiä jollekulle?

Jonille Björneborgiin. Joni on internetin Aleksander Karelin.

Ja vielä näin lopuksi, mitä haluaisit sanoa koko Livegamersin väelle?

Musta tuntuu, että jos tää meininki ei lopu, se saa luvan jatkua.

Kiitos hauskasta haastattelusta!