Valokeilassa: Koppinen

Kirjoittanut: Livegamers

14.09.2012

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on Assembly Summer Fifa -turnauksen voittanut Koppinen.

Tervehdys Koppinen, tervetuloa valokeilan loisteeseen.

– Kiitos

Kerro hieman peliharrastuksestasi. Mistä pelaamisesi on alkanut?

– Oma pelaamiseni alkoi 1999 Playstation 1:llä, silloin tuli pelattua Crash Bandicootia ja sen ajan Fifaa ja Änäriä. Sen jälkeen on tullut pelailtua PC:llä ja vanhallla boksilla ennen nykyistä Xboxia. Pelailen aika monipuolisesti pelejä, ja suosikkipelisarjani on ehdottomasti Grand Theft Auto. Nykyään tulee pelattua eniten Fifaa ja Track and Fieldiä.

Olet ”kilpapelaaja”, mutta hiukan eri pelissä kuin normaalisti. Nyt ei ole Call of Duty- tai Halo-pelisarjoista kyse, vaan nyt pelataan Fifa 12:ta. Miksi juuri FIFA?

– Olen aina pitänyt futiksesta erittäin paljon, joten Fifa tuntui luonnolliselta peliltä. Olisi se varmaan mukava pelata kilpailullisesti jotain FPS-peliäkin, mutta eipä riitä taidot siihen :).

Paljonko harjoittelet pelaamista vapaa-ajallasi? Entä tuntuuko harjoittelu koskaan pakkopullalta?

– Fifaa tulee pelattua joku 1–2 tuntia päivässä. En ole ikinä ottanut sitä harjoittelun kannalta, joten ei tunnu pakkopullalta.

Olet menestynyt Livegamersin turnauksissa todella hyvin ja voittanut jopa niistä kolme, mikä on menestyksesi salaisuus?

– Ihan hyvin on kyllä turnaukset menneet täällä. Menestyksen salaisuus on varmaan se, kun on tullut aika paljon seurattua oikean maailman futista, niin siinä on saanut pelisilmää samalla. Hyvät hermot auttaa myös turnauksissa.

Kuulin että voitit Assembly Summer 2012:ssa järjestetyn Fifa-turnauksen? Millainen tuo turnaus oli?

– Assembly Summerit tuli voitettua. Oli isoin tähän asti Suomessa järjestetty laniturnaus. Pelaajia oli paikan päällä arviolta 25–30. Turnaus oli hyvin järjestetty muuten, mutta aikataulut petti vähän, kun siellä ei ollut tarpeeksi konsoleita.

Suomen Fifa-pelaajien keskuudessa sinua pidetään Suomen parhaana pelaajana, miltä tuo kuulostaa?

– Mukavaltahan tuo kuulostaa, yritän aina parhaani tehdä. Onhan täällä Livegamersissakin monta kovaa pelaajaa ja kilpailu on kova.

Miten päädyit aikoinaan Livegamersiin?

– Livegamersiin tuli päädyttyä, kun etsin netistä tietoa Xbox-pelaamisesta ja on ollut kyllä loistava sivu, kun löytää helposti vastaukset kysymyksiin ja pystyy pelailemaan turnauksia yms.

Tähän loppuun vielä täytyy mestarille heittää haaste. Otatko haasteen vastaan?

– Tottahan toki haaste otetaan vastaan, kaveripyyntöä vain tulemaan.

Kiitos haastattelusta. Onnea tuleviin turnauksiin, toivotaan että menevät yhtä menestyksekkäästi.

– Kiitoksia! Seuraava turnaus onkin Ilmajoella 22. päivä tätä kuuta. Katsokaa myös suomalaista Fifa-striimaajaa: http://www.twitch.tv/tmeeee. Käykää myös tykkäämässa Facebook-sivusta Fifa Finland ja quakenetissä tsekkaamaassa Suomen Fifa-skenen kanava #fifa.fi . Terveisiä Livegamersin käyttäjille ja kaikille kavereille !