Valokeilassa: LanTrek 2013 CoD 4 -turnauksen voittajat

Kirjoittanut: Livegamers

22.01.2013

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on LanTrek 2013 CoD 4 -turnauksen voittajajoukkue PupuManShank.

Tervetuloa Valokeilaan Murmel1, Kepsudaa ja arsestaja. Onnea LanTrekin CoD 4 -voitosta.

Kiitos paljon.

Alkuun perinteinen urheilukysymys: miltä nyt tuntuu?

Kepsudaa: Ihan hyvältähän tuo tuntuu, sen kaiken säädön jälkeen.

murmel1: No ihan jees, vaikka välillä meno välillä olikin vähän sähläystä.

arsestaja: Ihan hyvältä, niin kuin tiukan voiton jälkeen varmaan kuuluukin tuntua.

Kokoonpanonne sai juuri ennen turnausta pienen muutoksen; kertoisitteko tästä hiukan enemmän?

Kepsudaa: Kokoonpano muuttui parikin kertaa, mutta siis Evo oli tarkotus ottaa, kunnes keskiviikkoiltana saatiin tietää, että Evo oli joutunut sairaalaan, luultavasti malarian takia.

murmel1: No saatiin tietää keskiviikkona, että Evolle on noussut kova kuume, mutta sanoi kuitenkin, ettei ole mitään kovin vakavaa. Sitten seuraavana päivänä kävi ilmi, että nyt hän on joutunut sairaalaan, ja tietystihän kaikille iski siinä vaiheessa vähän sellanen olo, että mitäs tässä nyt tehdään. Saatiin kuitenkin valkattua Hisagi (arsestaja) pelaamaan meille parin ehdokkaan joukosta, tästä suuri kiitos hänelle.

arsestaja: Olin ilman tiimiä, koska vanhasta tiimistäni (lowbob) minun lisäkseni kukaan ei aikonut osallistua laneille. Jossain vaiheessa oli tarkoitus osallistua RvLt:n sällien kanssa, mutta se ei sitten mennyt ihan niin kuin elokuvissa. Olin jälleen ilman tiimiä, mutta päätin siitä huolimatta lähteä laneille vaikka sitten vaan katsomaan muiden pelejä. Pari päivää ennen laneja luen keskustelualueelta, että Evo on sairastunut ja PupuManShankin osallistuminen laneille on vaakalaudalla. Tässä oli tilaisuuteni päästä joukkueeseen, jolla oli mahdollisuudet voittoon: olihan kavereilla taustalla toinen sija vuoden takaa ja voitto juuri päättyneestä online-turnauksesta. Laitoin sitten jätkille viestiä, että voin tulla tuuraamaan, jos kelpaa. Vastaus oli positiivinen. Siinä sitten sovittiin kaikki tärkeät asiat alta pois, ja seuraavana päivänä olikin jo lähtö laneille.

Kuinkas mielestänne pelit menivät turnauksen aikana?

Kepsudaa: Alkulohkot meni hyvin, ja tiedettiin jo ennen turnausta, että finaalissa ollaan. Finaalin eka peli vaikutti helpolta, mutta rapistui käsiin huomaamatta. Ei sitä kyllä edes kerennyt tajuamaan, että RvLt comebackin 0–2 tilanteesta teki.

murmel1: Kun pelaamaan lähdettiin, niin arvattiin jo, että finaalipaikka on varma. Alkupelit nyt meni aika helposti, ja tosiaan johdettiin WB:n finaalia jo 2–0 eikä meistä tainnut kukaan oikein tajuta, että miten me yhtäkkiä hävittiin se peli. Mutta siitä sitten noustiin ihmeiden ja hyvän tiimipelin avulla.

arsestaja: Aika vaihtelevasti, mikä johtui luultavasti oudosta kokoonpanosta.
Toisinaan yhteispeli sujui kuin tanssi ja jokainen pelasi parastaan, mutta sitten oli pelejä, joissa mikään ei sujunut toivotulla tavalla. Sabotageissa oli suuria vaikeuksia välillä, minkä takia pelit venyivät, mikä taas väsymyksen ohella vaikutti pelaamiseeni negatiivisesti.

Hävisitte Winner’s bracketissa RvLt:lle 2–3. Tuntuiko tuon tappion jälkeen siltä, että jäätte jälleen kerran turnauksessa toiseksi?

Kepsudaa: Ensimmäisen kerran siltä tuntui, kun oltiin Sabotagessa 0–1 häviöllä, pommi oli plänätty ja vain 20sekuntia jäljellä.

murmel1: Kyllähän se siinä mielessä kävi, mutta kyllä multa ainakin vielä se toivonkipinä löytyi, ja hoinkin siinä matsin jälkeen, että ei tässä vielä mikään hätä ole, kun ollaan vain yksi kenttä jäljessä.

arsestaja: 2–0 johdon kääntyminen 2–3 tappioksi tuntui pahalta, mutta pelasin pari viimeistä mappia todella huonosti, joten tiesin, että hyvällä pelillä pystytään vielä nousemaan voittoon finaalissa. Loser’s bracketin finaalissa koitettiin sitten saada peli kulkemaan samaan tahtiin kuin WB-finaalin parissa ekassa mapissa, mutta sekin peli osoittautui tiukaksi, ja varsinkin Sabotagessa saimme taistella oikein kunnolla voitosta. Siitä huolimatta, että peli ei kulkenut ihan halutulla tavalla lähdimme finaaliin hyvällä asenteella: eihän RvLt:llä ollut kuin yhden mapin etu, joka oli helposti kurottavissa kiinni.

Finaalissa kuitenkin otitte RvLt:n päänahan tiukan matsin jälkeen 5–6. Mikä oli fiilis pelin jälkeen ja kuinka peli teidän mielestä meni?

Kepsudaa: Tiesin, että voimme voittaa ja myös luulin, että voittaisimme helpommin, mutta Sabotaget eivät oikeen sujuneet. Emme saaneet tiimipeliämme heti kuntoon huonosti pelatun LB-finaalin jälkeen. Taisi olla meidän onnemme, ettemme joutuneet pelaamaan yhtään Sabotagea enempää. Pelin jälkeen oli todella hyvä fiilis, koska toivo meinasi loppua Strike Sabon ollessa 0–1 häviöllä, pommi plänättynä ja vain 20 sekuntia aikaa defusata se. Jollain ihmeellä vielä nousimme pohjamudista ja pelasimme niin kuin olisi pitänyt pelata koko finaali.

murmel1: Pelasimme finaalissa todella hyvin mielestäni yhteen, muttemme kuitenkaan yhtä hyvin verrattuna WB:n finaalin kahteen ekaan mappiin. Saimme kuitenkin loppua kohden tiimipelin paranemaan. Tunnelma oli aika lailla katossa varsinkin Pupun kommentin jälkeen Iirolle: ”Iiro, mähän sanoin, että näin tässä käy”.

arsestaja: Huojentunut. Olin todella väsynyt jo ennen finaalin alkua ja hetkittäin halusin pelin vain loppuvan, jotta pääsisin nukkumaan. Pitkä päivä kuitenkin palkittiin, ja voiton varmistuttua viimeisessä mapissa alkoi jo vähän hymyilyttää.
Pelit olisivat voineet mennä paremminkin ja varsinkin Striken Domination oli ihan voitettavissa: saimme siinä todella ison etumatkan ensimmäisen puolen alussa, mutta onnistuimme kuitenkin sössimään sen, ja toisen puolen lopun hektinen fullcapin yrittäminenkään ei riittänyt, vaan hävisimme kahden pisteen erolla.
Tarpeeksi hyvin kuitenkin meni, koska voitto napsahti.

Edelliset kaksi Lantrekiä voitti lowbob; olisitteko voittaneet, jos he olisivat osallistuneet?

Kepsudaa: Tänä vuonna oli eri kokoonpano, mutta en usko, että olisimme voittaneet.

murmel1: Uskon, että olisimme voineet ihan hyvin voittaa, koska veikkaan, että hekin alkavat pikku hiljaa tympiintyä peliin eikä into enää riitä. Myös tämänvuotinen kokoonpanomme oli parempi, eli uskon, että voitto olisi ollut mahdollinen vielä kun viime vuonnakin mapit olivat melko tasaisia.

arsestaja: PupuManShank olisi luultavasti joutunut pelaamaan eri kokoonpanolla, koska olisin todennäköisesti pelannut lowbobien joukkueessa, jos he olisivat osallistuneet. Vaikea sanoa, kumpi olisi voittanut; muilla lowbobeilla on kuitenkin pitkä aika siitä kun ovat viimeksi peliä pelanneet, mikä olisi varmasti vaikuttanut pelin tulokseen. Tiukkaa olisi luultavasti ollut.

Mitä mieltä olitte turnauksen tasosta?

Kepsudaa: Tasoero on suuri pienen osallistujamäärän takia. Laidasta laitaan.

murmel1: Osallistujamäärän takia taso vaihteli todella paljon. Jos ensi vuonna saataisiin eri peli tai eri säännöt, voisi osallistujamäärä nousta.

arsestaja: Vaihteleva. Oli ensi kertaa codia pelaavia Halo-tiimejä, joista ei saanut oikein vastusta. Top 2 -joukkueet olivat melko selvät jo ennen turnauksen alkua, mutta kyllä 3. ja 4. sijoille yltäneet joukkueet antoivat myös tiukkoja mappeja, varsinkin Sabotagessa.

Olisiko taso ollut kovempi, jos olisi ollut enemmän joukkueita mukana?

Kepsudaa: Varmasti.

murmel1: Varmasti olisi, koska tällöin meilläkin ja muillakin tiimeillä olisi ollut enemmän haastajia.

arsestaja: Suomesta olisi aivan varmasti löytynyt useampikin tiimi, joka olisi voinut taistella ainakin Top 3 -sijoituksista, mutta laneille osallistuminen on ollut codipelaajien keskuudessa todella heikkoa.

Listatkaas mielestänne turnauksen parhaat pelaajat?

Kepsudaa: Omat tiimiläiset, Misbeli ja IiroCOD

murmel1: RvLt Misbeli, IiroCOD, Hisagi, Kepsudaa (jossain määrin Pupu) ja iTuska.

arsestaja: Omat tiimiläiset luonnollisesti, ja heidän lisäksi Misbelille pitää nostaa hattua.

Mitä mieltä olette muuten tapahtumasta?

Kepsudaa: Rento tapahtuma täynnä sosiaalisia ihmisiä.

murmel1: Juttelu Halo-pelaajien kanssa ja heidän matsiensa katsominen oli erittäin viihdyttävää. Muutenkin porukka oli tosi sosiaalista. Järjestelyt olivat myös onnistuneet.

arsestaja: Ihan onnistunut tapahtuma. Kahteen turnaukseen osallistuminen tosin pisti aikataulut melko huonoiksi, pelit venyivät pitkälle yöhön ja jatkuivat aikaisin aamulla. Lauantai-iltana alkoi väsymys painaa oikein huolella, ja se vaikutti huomattavasti mukavuuteen. Sen lisäksi pöytämme sijaitsi aivan ”tuuletusovien” edessä, ja niitä piti pitää auki tietenkin juuri silloin, kun meillä oli pelit meneillään. Oli toisinaan sormet niin jäässä, ettei tähtäämisestä tullut mitään. Tiukkoja Halo-pelejä oli myös ilo seurata sivusta, omat pelit kun eivät olleet kovinkaan tiukkoja.

Aiotteko osallistua myös ensi vuoden Lantrekiin?

Kepsudaa: Varmasti, jos osallistujia riittää.

murmel1: Eiköhän, jos riittää tiimejä ja saa tiimin kasaan.

arsestaja: Sen näkee sitten vuoden kuluttua. Halua varmasti löytyy, mutta vielä on vaikea sanoa, mikä on tilanne tiimien kanssa ja mitä pelejä pelataan vuoden kuluttua.

Loppuun terveiset käyttäjillemme.

Kepsudaa: Terveiset kaikille Livegamersin lukijoille, etenkin Juunakzelle<3 murmel1: Terveiset Maissii420:lle, kaikille Livegamersin lukijoille, Juunakzelle ja kiitokset myös muille tiimeille, omalle tiimille, Lantrekin järjestäjille ja Tiitulle.

arsestaja: Terveiset kaikille Livegamersin käyttäjille, erityisesti lowbobeille. Kiitokset turnauksen järjestäjille, tiimilleni ja veljelleni SloQwerille, joka jaksoi odottaa finaalipelini loppuun asti, vaikka hänen tiiminsä lähti hotellille bilettämään.

Kiitos haastattelusta.