Valokeilassa: Lari

Kirjoittanut: Livegamers

21.05.2009

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Klaanien lukumäärä Livegamersissa on jatkuvassa kasvussa. Tällä kertaa haastatellaan voitokkaan Kinkku Mylly -klaanin ylläpitäjää. Lari on kiistatta saanut koottua voitokkaan joukkueen ympärilleen. Kinkku Mylly -klaani on ansioitunut erityisesti Livegamersin Call of Duty: Modern Warfare -pelistä järjestetyissä turnauksissa ja liigoissa. Samalla lari on myös persoona, joka on aiheuttanut paljon vihastusta ja ehkä hieman ihastustakin.

Tervehdys lari, kysytäänpä nyt heti kärkeen, miksi sinun käyttäjämaineesi on noin alhainen?

Terve. Luulen, että kaikki lähti siitä, kun me Kinkku Myllyn kanssa liityttiin Livegamersiin ja meidän -tai ainakin minun mottona oli ”KM – #1 In Finland”. Tällä lausahduksella ei ollut sen suurempaa merkitystä, eikä se minulle merkinnyt mitään sen ihmeellisempää, vähän kuin urheilunystävä kannustaisi suosikkijoukkuettaan. Jotkut henkilöt sitten ottivat lausahduksen ikään kuin meidän päättämänä absoluuttisena totuutena ja siitä sitten soppa syntyi. Joka tapauksessa varsinkin alkuaikoina minulla oli vähän paha tapa provosoida tahallaan ja trollata keskustelufoorumilla, josta varmaan suurimmat miinukset ovat tulleet. Voin kyllä myöntää, että nautin nettiväittelyistä pieninä annoksina ja niistä yleensä on seurannut sitten kanssa miinuksia 🙂

Moni varmasti haluaa tietää, miten olet onnistunut kokoamaan erittäin voitokkaan joukkueen ympärillesi. Onko sinulla vinkkejä klaanien perustamista harkitseville pelaajille?

Kinkku Myllyhän oli alun perin pitkäaikaisista nettitutuista koostuva kaveriporukka, jolla pelasimme useita eri pelejä, mutta emme pelanneet klaanimatseja. Kun yleiset pelit alkoivat tuntua tylsiltä, päätimme kokeilla klaaniotteluita ja siitä kaikki sitten alkoi. Useasti näissä klaanihommissa se menee niin, että jos haluaa menestyä, on pelattava hieman vakavammin ja tehtävä päätöksiä, jotka eivät ole aina niin mukavia kaikille tiimin jäsenille. Mitä tulee voitokkaan joukkueen kokoamiseen, niin suurena hyötynä on minulle ollut aika pitkä kokemus klaanitoiminnasta huipputasolla PC-peli Counter Striken parissa. Hyvässä tiimissä jokaisen pelaajan pitää pystyä tekemään oma osuutensa ja tiimin pitää osata pelata hyvin yhteen. Joskus sattuu sellaistakin, että on taidokas pelaaja, mutta hän ei vaan sovi joukkueen pelityyliin. Meilläkin meni aika kauan ennen kuin löydettiin meidän tapa pelata. Vinkkinä uuden klaanin perustamista harkitseville sanoisin, että miettikää ensin mikä teidän klaanin tavoite pelaamisen suhteen on.

Jos saisit koota viidestä Livegamersin käyttäjästä muodostuvan CoD 4 -joukkueen, ketkä pelaisivat kyseisessä Dream Teamissa?

Tähän on pakko tehdä kaksi tiimiä. Toinen normiin ja toinen HC:hen.
HC-tiimi: OwNeR – TF I 0wn3R FIN, Misbeli – RvLt I Misbe1i, ToMaZ – vVv Tomas, Papa Fierce – Papa FierCe SFP ja JEPPADISH – Wilenius

Normi-tiimi: Lepadef – Lepadef, F2Y I Jyri – F2Y I Jyri, Ssoass – Vomak, Leijonankesyttaja – I oR I PeNa ja JyriB – JyriB

Keskustelupalstoilla on jo pitkään käyty kädenvääntöä, mikä pelimuoto vaatii eniten skilliä. Mitä sanottavaa sinulla on Normal vs HC -väittelyyn?

Normi vs HC -väittelyyn sanon, että vaikka samasta pelistä onkin kyse, ovat nämä pelimuodot aivan eri planeetalta. Taktiikat, jotka toimivat toisessa pelimuodossa, eivät toimi toisessa. Kummatkin pelimuodot vaativat niin erilaista taitoa.

Millaisilla laitteilla pelaat ja onko elektroniikalla väliä pelaamisen kannalta?

Minulla on 40-tuumainen telkkari ja kuulokkeet. En tiedä, onko näytöllä niin väliä, lähinnä katseluetäisyydestä se on monesti kiinni. Kuulokkeita on aivan pakko käyttää, kun aletaan pelaamaan kärkitasolla.

Mitä toivoisit peleiltä tulevaisuudessa?

Toivoisin peleiltä tulevaisuudessa panostusta co-op -pelimuotoon ja moninpeliin. Ei kukaan enää jaksa yksinpelejä pelata 🙂

Miten löysit Livegamersiin ja mikä on mielestäsi parasta sivustolla? Missä on vielä parantamisen varaa?

Kuulin Livegamersista tiimikavereilta. Parasta on monipuoliset turnaukset sekä liigat. Parantamisen varaa en juurikaan keksi. Tietenkin palkintoja olisi kiva saada menestyksestä, mutta arvostan kyllä, että porukka jaksaa ylläpitää ilmaiseksi (?) näinkin työtä vaativaa sivustoa.

Miten vertaisit ulkomaalaisia pelisivustoja Livegamersiin?

Ulkomaalaisilla pelisivustoilla voitto ja tilastot ovat käyttäjille se tärkein, muulla ei ole mitään merkitystä. Täällä porukka pelaa rehellisesti ja pelaaminen ei ole niin tulosorientoitunutta. Tietenkin kansainvälisillä sivustoilla on paljon enemmän pelaajia ja joukkueita, joten taso on paljon korkeampi.

Kiitos haastattelusta lari! Mitä terveisiä haluat lähettää käyttäjillemme?

Kiitos. Toivon, että jatkossa pelattaisiin liigoissa ja turnauksissa vähän positiivisemmassa hengessä unohtamatta kuitenkaan kunnon kilpailua 🙂