Valokeilassa: Partajeesus

Kirjoittanut: Livegamers

21.06.2010

Terve vain, PELLEfin! Liityit Livegamersiin lähes kuusi vuotta sitten (6.8.2004) ja olet tullut palstoilla tunnetuksi erityisesti erottuvista postauksistasi. Miltä tuntuu tulla valituksi Valokeilaan?
Aika oudolta. Yleensähän tässä haastatellaan tyyppejä, jotka on pitkän linjan klaanipelureita tai muuten vaan saaneet mainetta pelitaidoillaan.


Miten löysit Livegamersiin tuona aikana, kun LG oli vielä vasta kasvava yhteisö?

Pelit-lehden avulla, kun siinä oli artikkeli Livestä ja siinä samassa pieni esittely Livegamersista.

Entä milloin aloitit livettämisen?

Samoihin aikoihin kun tännekin rekkasin. Itsellä ei tosin ollut silloin nettiä, joten raahasin boxin broidille ja livetin siellä silloin kun tämä oli duunissa.

Livegamers-nimesi on PELLEfin, mutta gamertagisi on Partajeesus. Kertoisitko taustat näiden nimimerkkien takana?

Pelle on ihan broidin keksimä lempinimi, joka tuli siitä, kun heitän aika usein jotain ihme läppää, ja pakkohan siihen oli tuo aikanaan niin trendikäs FIN-pääte laittaa. Partajeesuksen otin omakseni, kun tulee tuota pukinpartaa kasvatettua ja välillä on ihan kunnon partakin ollut.

Tuon käyttäjänimenkin saa ihan vapaasti vaihtaa Partajeesukseksi. Aina on tuo PELLEfin v*tuttanut, mutta en ole jaksanut alkaa mailia sen takia ylläpidolle kirjoittamaan.

Toiveesi täytettäköön, Partajeesus. Entäs mitä mieltä olet klaanipelaamisesta? Uuden Livegamersin tietojen mukaan et ole merkannut kuuluvasi klaaniin.

Onhan se jees, jos siitä tykkää. Meikäläisellä tulee pelattua enimmäkseen yksinpelejä ja co-op pelit tulee pelattua broidin kanssa Livessä. Perus nettimätöt sitten taas jaksaa kiinnostaa vaihtelevia määriä, niin ei ole tullut enää liityttyä mihinkään.

Milloin aloitit pelaamisen ja millä laitteilla? Kertoisitko hieman pelihistoriastasi.

Ihan eka vehje taisi olla sellainen telsuun kytkettävä Pong-peli. Sitten tuli Commodore 64 vissiin joskus 90–91-vuosina. Siitä siirryttiin aikoinaan NESsillä pelaamaan, ja sitten taisi tulla Sega Mega Drive ja Amiga 500 ja siinä vierellä kävi sitten Super Nintendokin. Lopulta tuli PlayStation ja vuonna 2001 tuli PS2 taloon ja Xbox sitten vuotta myöhemmin. PS3 ja kolme eri Nintendo DS:ää on myös tullut omistettua, mutta ne on myyty eteenpäin. Nykyään löytyy XO, Wii ja PS2 sekä ”orkkis boxi”, joka päästi savut ulos kesken musiikinkuuntelun. Sehän siis palveli 2006-vuodesta asti ”media centerinä” ja oli päällä melkein koko ajan, kun olin hereillä.

Gamerscoresi on jo ylittänyt 70 000 pisteen rajan. Keräiletkö achievement-saavutuksia vai avautuvatko ne vaivihkaa taustalla?

Kerään ne, jotka kiinnostaa ja tuntuu sellaisilta, ettei tarvitse hermoja menettää. Kyllähän nuo lisää pelin kestoa ihan kivasti. Esimerkiksi Modern Warfare 2:ta on tullut pelattua 36 tuntia ihan pelkästään kampanjaa ja spec-opsia. Ilman saavutuksia sitä olisi varmaan tullut pelattua kymmenen tuntia.

Mitä muuta Partajeesus tekee vapaa-ajallaan?

Harrastaa rc-autoja. [Toim. huom. radio-ohjattavia autoja]

Voisitko kertoa hieman koulutus- tai työtaustastasi?

Voisin, mutta siitä tulisi varmaan sata riviä tekstiä, joten sanotaan vaan, että ei mulla mitään töitä oo.

Entä millaista musiikkia mahdat kuunnella?

Laidasta laitaan. Hyllystä löytyy hc-technoa, räppiä, black metallia, trancea ja vaikka mitä popimpaakin kamaa.

Luetteloisitko viisi tällä hetkellä elämässäsi pinnalla olevaa asiaa.

Ei tule kuin kaksi asiaa mieleen:

1. Selviytyminen.
2. Tarttis varmaan uus eukko jostain löytää.

Siirrytäänpä sitten taas pelien pariin. Mitä pelejä pelaat tällä hetkellä?

En mitään. Ollut pari kuukautta kohtuu hiljaista. Viimeksi aloitin Super Paper Marion Wiillä, mutta sekin jäi kesken. Ei sen takia, että peli olisi huono, vaan jostain syystä ei näin kesällä tee mieli pelata mitään.

E3-messut ovat paraikaa käynnissä. Mitä pelejä odotat ilmestyväksi?

En odota mitään ylläreitä. Lähinnä kaipaan lisää pelikuvaa ja tietoa uudesta Metroidista (Wii), ja jos vaikka viimein saataisiin Gran Turismo 5:lle (PS3) julkaisupäivä. Kaipa silti tulee taas katsottua kaikkien kolmen tilaisuudet livenä, jos vaan tekniikka ei petä.

Ja sitten taas tämä nostalgiahenkinen lempikysymykseni! Eli voisitko nimetä seitsemän lempipeliäsi vuosien varrelta perusteluineen?

Ei taida noin montaa keksiä mutta kokeillaan.

1. Metal Gear Solid 2

Pelissä on kaikki kunnossa. Graffat on komeat vieläkin, musiikit on tunnelmalliset ja pelattavuus ei takkua missään vaiheessa. Minusta tämä on paras Metal Gear, ja peli onkin tullut pelattua yli 20 kertaa läpi.

2. Deus Ex

Peli, joka yhdisti hyvän tarinan, tunnelman ja valinnanvapauden FPS-peleissä. Tästä tuli pelattua se surkein versio eli PS2-versio, joka kyllä nyki kovemmassa menossa eikä muutenkaan graafinen puoli ollut mitään ihmeellistä, mutta juuri pelattavuus oli se juttu, miksi tämä on yksi parhaista peleistä ikinä. Tämä oli myös niitä harvoja, joita pystyi Playstationilla pelaamaan näppiksellä ja hiirellä.

3. Shenmue 2

Ensin Dreamcastille julkaistu ja myöhemmin Xboxille portattu peli, joka on minulle edelleen boxin paras peli. Tarina on loistava, vaikka se jää harmillisesti kesken, koska alun perin tästä piti tulla trilogia. Mutta koska pelit eivät myyneet tarpeeksi, niin taitaa jäädä se kolmonen kokonaan tekemättä. Pelissä oli laaja kaupunki, joka todellakin tuntui elävältä. Tappelut oli aika pitkälti toteutettu Virtua Fighterista lainatulla mekaniikalla, eli mistään napin hakkausesta ei ollut kyse. Myös minipelejä oli kivasti, ja esim. pelihallissa pystyi pelaamaan ihan sitä alkuperäistä Outrunniakin. Parasta kuitenkin oli tarina ja siellä olemisen tuntu. Kun päähahmo astuu laivasta, niin hän on ihan yhtä hukassa kuin pelaaja. Jos haluaa jotain löytää, niin reittiä pitää kysyä ja tienviittoja seurata. Missään vaiheessa peli ei kuitenkaan käy tylsäksi tai päämäärättömäksi haahuiluksi, vaan kaikki on hienosti tasapainotettu.

4. ICO

Sadunhohtoinen maailma ja erittäin yksinkerainen idea, joka kuitenkin muodostuu erääksi PS2:n helmistä. Ei tätä oikein voi kuvailla, sillä sitä tunnelmaa ei vain voi pukea sanoiksi. Harmillisesti tämäkään ei tainnut saada ansaitsemiaan myyntilukuja, mutta onneksi huhut kertoo, että sekä ICO että Shadow of Colossus olisivat tulossa myös PS3:lle kahden ensimmäisen God of Warin tapaan.

Täytyy sanoa, että Shenmue-sarja on tosiaan parhaita ikinä. Hieman on taas kerran huhuiltu, että jospa E3:lla tulisi kolmososasta jotakin tietoa… Mutta jaapa sitten kanssamme jokin mieleenpainuva tai hauska muisto Live-taipaleesi varrelta.

Niitä on niin paljon, että ei voi vain yhtä nimetä. Parhaimpia pelejä on ollut Ghost Recon 2 klaanin kanssa, Rainbow Six: Vegas Izmalin hostaamilla servuilla sekä Flatout: Ultimate Carnage, jota tuli pelattua vissiin kolmen viikonlopun aikana yli 50 tuntia Livessä.

Kysytään nyt vielä tällainen ajankohtainen kysymys, että mitä mieltä olet Livegamersin ulkoasu-uudistuksesta? Ruusuja ja risuja?

Aluksihan tämä oli aika hirveä, kun sitä punaista käytettiin niin paljon. Nyt tämä on ihan ok jo. Sitä en vielä ole tarkistanut, että onko myös sivun alareunaan lisätty vastausnappi, ettei aina tarvitse skrollata takaisin ylös. Niin ja sen plus–miinus-toiminnon olisi saanut jättää ajatuksen tasolle. Onhan se kiva ajatus, että miinustetaan jotain roskaviestejä, mutta kun se menee siihen, että jos toisen mielipide ei miellytä, niin annetaan miinusta. Itse en noihin koske ollenkaan. Antaa lasten leikkiä. 😀

Ja viimeiseksi: mitä terveisiä tahtoisit lähettää käyttäjäkunnallemme?

Pitäkää ittenne naisina!

Kiitos mielenkiintoisesta haastattelusta! Seuraava haastattelu julkaistaan noin kuukauden kuluttua!