Valokeilassa: RenZo

Kirjoittanut: Livegamers

16.09.2009

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Nyt haastatellaan moderaattoria ja kysytään, miten pelata kilpailullisesti suututtamatta vaimoa ja vastustajia. RenZo on yksi harvoista, jonka käyttäjämaineen väri on ollut kultainen.

Terve RenZo! Ennen kuin sinusta tuli moderaattori ja käyttäjämaineesi oli vielä esillä, maineesi oli kultaisella pykälällä. Koko Livegamersin historiassa on ollut vain muutama henkilö, jonka käyttäjämaine on ollut kultainen. Miten ihmeessä olet saanut haalittua itsellesi niin paljon kavereita ja onnistunut olla suututtamatta ketään?

Tuolloin olin UT:ssa ja se varmaan vaikutti paljon asiaan. Silloin pelattiin rennoissa merkeissä GRAWia ja Vegasia jonka kautta tuli paljon uusia tuttuja. Servuilla oli aina hyvä meininki eikä ketään syrjitty ja haukuttu.
Olen aina pyrkinyt olemaan mahdollisimman rennolla asenteella liikenteessä, enkä lähde haukkumaan ketään. Yleensä pyrin vääntämään vitsiä omien klaanilaisten/kavereiden ja itseni kustannuksella. Siitähän se paras huumori saadaan, jos pystyy itselleen nauramaan ja tekemään itsestään vitsejä.

Ja sehän on totuus, että kaikkia ei pysty aina miellyttämään ja varmasti jonkun olen joskus suututtanutkin, mutta eiköhän nuokin ole saatu sovittua ja tämä vaikuttanut positiivisesti käyttäjämaineeseen.

Mitä pelejä suosit ja mitä pelejä odotat ilmestyväksi?

Olen aina pitänyt Tom Clancy -sarjan peleistä. Ghost Reconit ja Rainbow Six -pelit ovat ne pelit, jotka sopivat itselle parhaiten. Sopivan taktisia ja hidastempoisia räiskintöjä, jotka vaativat taitoa ja tiimipeliä.
CoDit ovat nyt sellaista auto–aim-arcade-räiskintää jota viitsii pelata publikeilla viikonloppuisin, mutta ei niitä oikein pitkään jaksa pelata juuri tuon arcademaisuuden vuoksi.
Halot ovat myös olleet mukavia ja toimivia pelejä, mutta itselläni ne eivät oikein sovi omaan pelityyliin nopeutensa vuoksi. Ehkä alan olla vain liian vanha siihen ”hypi, pompi, tee näppäincombo, kuole, respaa, juokse” -tyyliseen peliin. 😉

Seuraavana odotuslistalla ovat uudet GR- ja RS-pelit. Ja varmasti hyllystä löytyvät myös pian ilmestyvät Halo: ODST ja CoD: MW2.

Klaanisi on kilpailullinen ”2eAsY”, ja tähtäätte voittoon. Silti klaanianne pidetään mukavana vastustajana. Miten suhtaudutte vastustajiin?

”2eAsY” pelaa aina tosissaan klaanimatseissa, turnauksissa sekä liigoissa, ja näihin peleihin lähdetään aina vain ”voitto kelpaa” -asenteella mukaan.
Mutta emme lähde mihinkään huuteluun ja vastustajan haukkumiseen mukaan, vaan vastustajaa pitää aina muistaa kunnioittaa ja olla asiallinen heitä kohtaan.
Publikeillahan meidän servuille yleensä on löytynyt hyvin porukkaa ja siellä sitten mennään ihan läppäasenteella ja hauskanpitoahan se vaan on. Tästä varmaan tulee se, että ollaan mukavia vastustajia.
Yleisin läppähän nykyään on ollut Codin puolella, että: ”Esco pelaa tosissaan. Kohta tulee kikkiä klaanista. Ei publalla saa pelata tosissaan”. 😉

Onko teillä käynyt tilanteita, joissa vastustaja on soittanut suutaan? Miten olette suhtautuneet ja välttäneet ongelmatilanteet?

Tähän pätee se, että ei lähdetä huutelemaan takaisin ja aleta haukkumaan vastustajaa. Kyllähän se hermon päälle käy jos toinen puoli huutaa ja soittaa suutaan, mutta se taas ei auta jos lähdetään samaan leikkiin mukaan.
Eihän sellaisella servulla ketään pysty olemaan ja molemmille jää varmasti pahaa mieltä asiasta, mikä voi johtaa myös sotaan LG:n foorumeilla.

Vielä ei ole tullut onneksi turnausmatseissa vastaan pahempia huuteluita, vaan ne on pystytty ohittamaan ihan asenteella: ilmoittamalla, että rauhoitutaanpas nyt ja pelataan ottelu alta pois.
Mutta olen kuullut muutaman kerran, että ”teitä vastaan on mukava pelata toisin kuin edellisiä vastustajia, jotka vain huutivat ja vittuilivat”. Näin ei asian kuuluisi mennä, vaan vaikka tosissaan pelataan, sen pitäisi kuitenkin olla hauskaa molemmin puolin.

Olet sormustettu mies. Miten saat suostuteltua vaimosi pois saippuasarjojen parista ja täten itsellesi peliaikaa?

Onneksi vaimo on ymmärtänyt tämän harrastuksen ja aika hyvin olen saanut aikaa peleille. Nauhoittava digiboksi tietysti auttaa asiaa ja hemmottelu, kuten kukat ja illalliset viinipullon kanssa. 😉
Joskus jos vaimo haluaa katsoa TV:tä, niin meikäläinen laittaa kakkos boksin tulille makkarissa ja pelaa naama kiinni postimerkin kokoisessa 19″ tietokoneen näytössä.

Mitä vinkkejä sinulla on kilpailulliseen pelaamiseen tähtääville klaaneille?

Mitä meikäkään tuosta kilpailullisesta pelaamisesta tietää…? Pitää pelata samalla porukalla ja harjoitella paljon yhdessä pelaamista. Hyvin yhteen pelaava tiimi voittaa varmasti hyvistä yksilöistä koostuvan sooloilijoiden porukan.
Se kannattaa muistaa, että ei sitä menestystä välttämättä heti tule, vaan pitää jaksaa yrittää ja harjoitella, niin varmasti joskus jotain on luvassa.

Miten löysit Livegamersiin ja mikä on mielestäsi parasta sivustolla? Missä on vielä parantamisen varaa?

En kyllä tarkalleen enää muista mistä löysin tieni LG:seen, mutta se taisi olla joskus Halo 2:n aikoihin. Tuohon aikoihin tuli pelattua paljon jenkkien kanssa, mutta kun sitten muutimme Dubliniin, niin silloin tuli liityttyä UT:hen ja tätä kautta aktivoiduttua näillä sivuilla jokapäiväiseksi kävijäksi.

Itse pidän LG:ssä hyvistä klaanisivuista ja turnauksista, joita löytyy laidasta laitaan.

Odottaisin LG:n omistajataholta aktiivisempaa otetta LG:n parantamiseksi. Sivustosta löytyy parannettavaa ja ehdotuksia tehdään paljon, mutta pitäisi omistajat saada nyt jollain konstilla toteuttamaan ehdotuksia pikaisesti.

Kiitos haastattelusta! Mitä terveisiä haluat lähettää käyttäjillemme?

Kiitokset kaikille, jotka ovat tämänkin jaksaneet lukea läpi, ja Tiitulle, joka jutun teki.
Koittakaa käyttäytyä kunnolla vastustajia kohtaan pelatessa, niin varmasti on kaikilla mukavampi pelata.