Valokeilassa: SFP-klaani

Kirjoittanut: Livegamers

17.10.2009

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Nyt on kuitenkin tapahtunut vallanvaihto ja haastattelijan hommaa loisteliaasti hoitanut Tiitu on delegoinut tehtävänsä Darien Fawksin harteille. Tällä kertaa Darienin piinapenkkiin istuutuukin sitten kokonainen SFP-klaani.
Terve, arvoisa SFP-klaani! Olette päässeet tämän kuun Valokeila-artikkelin päätähdiksi! Miltä nyt tuntuu?

Terve. Kiitos kysymästä, eipä kai tässä kummempaa. Kylmä on.

Klaaninne on ollut pystyssä jo vuodesta 2003 asti. Mikä on pitkäkestoisuutenne salaisuus tänä aikana, kun klaaneja tulee ja menee?

Klaani on tosiaan pysynyt suhteellisen samana ottaen huomioon klaanimme pitkän historian. Kai porukasta kerkesi tulla sitten niin tiivis, koska niihin aikoihin ei ollut kamalasti muita suomalaisia linjoilla, joten ainoa kotimainen peliseura oli melkeinpä oma klaani.

Samalla porukalla on sitten pelailtu eri peleissä aina, emmekä ole jaksaneet hajottaa klaaniamme aina jokaisen tappion jälkeen. Alkuaikoina pelaaminen meinasi mennä välillä ehkä liiankin totiseksi, mutta sekin asia korjaantui sitten äänenmurrosten ja ensimmäisten leukaan tulleiden maitohaiventen myötä. Tosin poikkeuksena tähän mainittakoon Papa – sille ei ole vielä tullut äänenmurrosta.

Henkilökohtaisesti muistan itsekin törmänneeni osaan jäsenistänne jo Return to Castle Wolfensteinissa ennen kuin Xbox Live saapui virallisesti Suomeen. Mikä merkitys RtCW:lla on ollut klaanillenne?

Siellähän se nykyäänkin yhdessä oleva ”ydinporukka” aikoinaan tosiaan muodostui. Kyllähän sillä oli suuri merkitys, edelleen tulee aika ajoin haikailtua sen pelin ja niiden aikojen perään jossain määrin. Niin yksinkertainen, niin toimiva. Ei mitään kuplasuojia.

Darien, osa meistä muistaa myös sinut. Tulit 1. klaanimatsiimme tuuraamaan jäsentämme, ja päätit koko matsin ajan korventaa tiimikavereitasi liekinheittimellä.

Heh, arvelinkin, että jaksaisitte yhä muistuttaa asiasta. 🙂 Tilannehan siis meni niin, että kaverit olivat mikin varressa ja noina villeinä nuoruusvuosina tuli sitten pidettyä hauskaa oikein urakalla.

Mutta nyt takaisin haastattelun pariin! Kuinka paljon klaaninne kokoonpano on muuttunut kuuden vuoden aikana? Entä millä perusteella olette rekrynneet lisää jäseniä joukkoonne?

Onhan niitä jonkin verran karissut pois, mutta klaanimme jäsenistä 7/10 on edelleen alkuperäiskansaa. Lisää porukkaa ollaan otettu sitä mukaa, kun on ollut tarvetta ja sopivan kiero tapaus on ollut halukas liittymään klaaniimme. Tosin kuten aika on osoittanut, ei valintajärjestelmämme ole aukoton.

Olette tulleet tunnetuiksi myös menestyksestänne Livegamers-liigoissa ja -turnauksissa. Kertokaa asiasta omin sanoin.

Silloin tuli vähän enemmän jonkinlaista menestystä, kun pelaajiamme vielä kiinnosti ja oli aikaa pelata aktiivisesti klaanimatseja. Myös turnauksissa pelaamista motivoi jonkin sortin palkinnot, josta hyvänä esimerkkinä NXL-liiga, jonka osakilpailuvoitosta sai mp3-soittimet ja jonkun X–Men-pelin. No, eihän ne X-Menin kaltaiset tusinapelit välttämättä kaikkein houkuttelevimpia palkintoja ole, mutta kuitenkin… Lisää palkintoja kansalle!

Harjoitteletteko paljon klaanimatseja varten?

Tätä on tapahtunut harvoin. Tai no, ollaan me leikitty joskus kokoontuvamme servulle katsomaan taktiikoita, mutta aikaa menee alle 5min, niin kaikki juoksevat sinkojen kanssa ammuskelemassa toisiaan. Lähinnä treeneistä on käyneet satunnaiset yhdessäpelailut, joissa ei tosiaan ole mitään sen hienompia suunnitelmia tai taktiikoita ikinä hierottu.

Mitä pelejä SFP pelaa tällä hetkellä?

Tällä hetkellä ei ole mitään yhteistä koko porukan peliä. Kassellaan seuraavan Modern Warfaren aikoihin. Joku hakkaa vielä neljättä Call of Dutya, joku pelailee uusinta Flashpointia.

Entä mitä uusia pelejä odotatte?

Tuleva, vielä julkistamaton Wolfenstein on todennäköisesti vasta seuraava koko klaanin yhteinen peli, eli meidät näkee kaikki yhdessä joskus hyvin pitkän ajan päästä, jos vielä silloinkaan. Nyt tulevista peleistä odotuslistan kärjessä taitavat olla Modern Warfare 2 ja Forza Motorsport 3.

Onko kuuden vuoden aikana tapahtunut mitään hauskoja kommelluksia, joista haluaisitte kertoa? 🙂

Aikamoista sirkusta ollut 6 vuotta, siihen aikaan mahtuu paljon asioita, omituisia kommelluksia ja typeriä nettiväittelyitä turhista asioista eri ihmisten kanssa. Tuskin kuitenkaan mitään sellasta, mikä ulkopuolisia niin kamalasti kiinnostaisi. Tai no, aluksi Mikzu luuli Papaa ihan oikeasti tytöksi. Papan äänessä oli jotain epäilyttävää. Mikzu eleli onnellisen tietämättömänä pari viikkoa, kunnes Petri Koo selvensi asiaa Mikzun mainittua, että ”enpä ole ikinä törmännyt yhtä hyvin pelaavaan tyttöön”.

Hahah! Itse asiassa taisin olla itsekin paikalla tuolloin… Voisitteko vielä kertoa hieman suhteestanne Livegamersiin?

(Tätä ei voi sanoa nätisti, mutta yritetään.) Nykyään tulee enimmäkseen keskusteltua enää pelkästään klaanin sisäisellä. Mitä enemmän livettäjien määrä Suomessa on kasvanut, niin sitä enemmän on taso laskenut niin pelikentillä kuin täällä Livegamersissakin. Turnaukset kiinnostavat edelleen, silloin kun niitä sattuu mieluisissa peleissä tulemaan. Kyllä täällä siis tulee käytyä edelleen harva se päivä tarkastamassa, että onko mitään mielenkiintoisia keskusteluja, mutta harvemmin tulee itse osallistuttua.

Kiitos paljon haastattelustanne! Millaisia terveisiä tahtoisitte lähettää käyttäjillemme?

Jos jotain älykästä ja rakentavaa täytyy jo tässä haastattelun lopuksi sanoa, niin näiltä Suomen ammattilaisklaaneilta toivoisi toisinaan hiukan nöyrempää ja asiallisempaa käytöstä vastustajiaan kohtaan.

Eipä kai muuta, kiitos tästä ja pelailemisiin!