Valokeilassa: SuperKurppa

Kirjoittanut: Livegamers

11.03.2012

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on kauan klaanitoiminnassa mukana ollut ja kilpailullistakin pelaamista harjoittanut SuperKurppa.

Tervehdys SuperKurppa ja tervetuloa valokeilaan.

Terve, mukavaa että LG muistaa vanhaa miestä tällaisella kunnialla.

Kerro hieman itsestäsi ja peliharrastuksestasi. Mistä pelaamisesi on alkanut?

Olen 22-vuotias insinööriopiskelija Espoosta. Kiinnostuksen kohteina, pelaamisen ohella, musiikki ja kaikennäköinen urheilu. Peliharrastukseni alkoi 90-luvun alussa tietokoneella. Käyttöjärjestelmänä toimi MS-DOS ja pelinä kaikkein parhaiten mieleen on jäänyt huikea Raptor: Call of the Shadows. Samoihin aikoihin tuli taloon myös 8-bittinen Nintendo, jolla tuli väännettyä perinteisten Super Mario Brothersin ja Duck Huntin lisäksi ainakin Castlevania II: Simon’s Questia ja hieman vähemmän tunnettua, mutta loistavaa Mr. Gimmickiä.

Kilpailulliseen pelaamiseen tuli tutustuttua jo 9-vuotiaana suomalaisen Housemarquen Supreme Snowboardingin myötä. Kyseisestä pelistä järjestettiin aikoinaan suomenmestaruuskisat Stockmannilla Helsingin keskustassa. Fiilis siellä oli aivan uskomaton ja kokemuksena kisat olivat sen verran mieleenpainuvat, että sen jälkeen pelejä ei tullut enää ajateltua muuta kuin kilpailumielessä.

Vuonna 2002 tuli sitten ostettua ensimmäinen Xbox ja pari vuotta myöhemmin paras koskaan tehty peli Halo 2. Halo 2:n myötä tuli myös tutustuttua Liven ihmeelliseen maailmaan. Seuraavat neljä vuotta menivätkin sitten enemmän tai vähemmän Haloa hakatessa. Tänä aikana tuli pelien merkeissä tutustuttua moniin hienoihin ihmisiin, joista harmillisen moni, mukaanluettuna allekirjoittanut, on nykyään lopettanut aktiivisen pelaamisen. Vuonna 2007 ilmestyi Call of Duty 4, joka paikkasi loistavasti Halo 2:n hiipumisen aiheuttamaa kilpailullisten pelien pulaa. CoD 4:ään loppuivatkin sitten hyvät Xbox-pelit. Niin Halo-, kuin CoD-pelisarjatkin muuttuivat niin hirveäksi kuraksi, että oli pakko vaihtaa takaisin sinne mistä aloitettiinkin, eli PC-puolelle. Nykyään tulee ne pienet hetket, mitä pelaamiseen ehtii laittaa, käytettyä Starcraft 2:n parissa.

Profiiliasi on LG:ssä katseltu kirjoitushetkellä peräti 3 044 kertaa ja maineesi on huippuluokkaa. Mistä tämä voisi johtua?

Suurin osa näistä 3000+ kerrasta on tullut todennäköisesti siitä, että olen käynyt itse katsomassa omaa profiiliani. Mainetta en osaa selittää. Kaipa sitä on tullut vuosien varrella tutustuttua niin moneen LG:läiseen, että kaverit käyvät säälistä laittamassa mittaria plussan puolelle. Miinukset taitavat jäädä vähiin, koska LG:n keskustelupalstat valloittaneita nykypäivän CoD-proita kiinnostaa ilmeisesti enemmän tapella keskenään Decerto-säännöistä kuin lukea oikeasti järkeviä tai millään tavalla keskustelua edesauttavia viestejä.

Yritän kyllä toisaalta nykyään postailla mahdollisimman asiallisesti ja aiheista, joista ainakin luulen tietäväni jotain. Jos kyseinen mainemittari olisi toisaalta ollut käytössä muutama vuosi sitten, voisi se näyttää aika pahasti punaista. Nuorempana, kun Livegamerssiin postailu oli vielä jokapäiväistä, tuli tuotua sitä omaa mielipidettä hieman jyrkemmin esille. Harvassa oli ne päivät, kun en ollut riidoissa jonkun Livettäjän tai LG:läisen kanssa. Se oli kuitenkin sitä ”hyvää vanhaa aikaa” ja päivääkään en vaihtaisi pois.

Olet ollut aktiivinen Livegamersin foorumeilla, ja sinulla on monia asiantuntevia kommentteja. Mistä ammennat tietosi?

Niin kuin tuossa äsken mainitsin, niin koitan postailla vain keskusteluihin, joihin minulla on ehkä jotain annettavaakin. Pitkän linjan LG:läisenä ja pelaajana tietoa kaikkeen pelaamiseen liittyvästä on väkisinkin tarttunut mukaan. Tämän lisäksi ihan perinteisellä maalaisjärjellä pärjää jo pitkälle.

Millä alueella keskustelet mieluiten?

Kaikkien aikojen lempithreadini Livegamersissa on ehdottomasti Halo 2 -keskustelu. Sen lukemiseen on tullut käytettyä helposti enemmän aikaa kuin kaikkiin muihin LG:n keskusteluihin yhteensä. Halo 2:n kulta-aikoina keskustelu kävi sen verran kuumana, että sieltä sai vähintään päivän naurut, jos ei muuta. Tämän lisäksi jonkunnäköisenä kitaristina Kitara-keskusteluun tuli aikoinaan osallistuttua suht aktiivisesti. Siellä sai keskustella hieman aikuisemman porukan kanssa pelkkää asiaa ja neuvoja ja apua sai, kun vain kehtasi pyytää.

Nykyään keskusteluista tulee seurattua, enemmän tai vähemmän aktiivisesti, lähinnä Metallimusiikki- ja Halo 4 -keskusteluja. Metallimusiikki on aina ollut lähellä sydäntä, ja kyseinen threadi on hyvä paikka bongata uusia artisteja ja bändejä. Halo 4 -keskustelua seuraan vain lähinnä siksi, että Halo 4 on todennäköisesti Xbox 360:n viimeinen mahdollisuus nousta keskinkertaisen tuuban suosta ja nousta taas vakavasti otettavaksi kilpalijaksi PC:lle kilpailullisten pelien ystävien silmissä. Ensimmäiset videot kyseisestä pelistä eivät kyllä toivoa hirveästi ole herättäneet, mutta ei ehkä pitäisi tuomita peliä ensimmäisen 10 sekunnin gameplay-pätkän perusteella. Ainoa keskustelu, johon nykyään seuraamisen lisäksi tulee myös itse kirjoiteltua, on erilaiset Starcraft 2 -keskustelut. Aktiivisin taidan olla Livegamersin oman Starcraft-yhteisön sisäisillä palstoilla, joihin tulee ehkäpä kerran viikossa postailtua omia mietteitä pelistä.

Miten eksyit aikoinaan Livegamersiin?

Aikoinaan Livegamersiin tuli eksyttyä vuoden 2005 alussa nykyisen Team RtK:n jäsenten kautta. Halo 2 oli juuri julkaistu ja tarve klaanimatseja ja turnauksia sisältävälle suomenkieliselle sivustolle oli kova. Livegamers täyttikin tämän tarpeen loistavasti, ja LG onkin ollut minulle jonkinnäköinen koti internetissä siitä lähtien.

Mitä mieltä olet Livegamersista ja sen kehityksestä nykyään?

Livegamers sivustona on kehittynyt huimasti siitä, kun ensimmäisen kerran tänne eksyin. Käyttäjämäärä on moninkertaistunut ja erilaisia turnauksia ja liigoja voidaan kokoluokkansa puolesta pitää jo suomenmestaruuskisoina. Lähes jokainen turnaus sisältää palkintoja vähintäänkin voittajalle, mikä ei todellakaan ollut mahdollista vielä muutama vuosi sitten. Sivustolla on myös tätä nykyä huomattavasti enemmän sisältöä kuin ennen erilaisten artikkeleiden ja arvostelujen muodossa. Sivuston ulkoasu on myös muuttunut selkeämpään suuntaan.

Kaikesta tästä huolimatta kaipaan vanhaa Livegamersia. Olin aikoinaan LG:n vanhan mustan ulkoasun suuri ystävä, ja kun se jokin aika sitten päätettiin vaihtaa, olin ensimmäisten joukossa osoittamassa mieltäni. Tämän lisäksi Livegamersin keskustelupalstoilta ovat hävinneet suurin osa suurista persoonista, joiden tarkoin mietittyjä ja hyvin kirjoitettuja viestejä oli ilo lukea. Ennen LG oli myös hieman pienemmän piirin juttu ja suurin osa keskustelupalstoilla kirjoittelijoista tunsi toisensa. Tämän voi nähdä myös negatiivisena asiana, mutta itse pidin enemmän siitä, kun tiesi hieman kenen kanssa siellä keskusteli.

Tämän lisäksi pienet muutokset, kuten oma profiilisivu, ovat menneet huonompaan suuntaan. Muistan ne ajat, kun uuden kommentin lisäämistä piti odottaa aina kolme kuukautta ja kommentteja tuli oikeasti mietittyä hieman ennen niiden kirjoittamista. Myös kommenttien saaminen tuntui joltain, koska niiden sisältöön oli panostettu hieman enemmän kuin nykyisiin ”Moi”-heittoihin. Voi ehkä olla, että olen tullut vain jo vanhaksi ja kaikki oli ”silloin ennen” muka paremmin. Aika kultaa muistot.

Olet aika kova luu Livegamersin SC2-pelaajien keskuudessa. Onko tämä totta?

Se oli ehkä totta vielä puoli vuotta sitten. Hieman hämmentää kuitenkin, että olen nykyään LG:ssä tunnettu vain Starcraftin pelaajana, vaikka oikeastaan kaikissa muissa ikinä pelaamissani peleissä olen pärjänny huomattavasti paremmin. No, Starcraft 2 onnistui kuitenkin herättämään taas intoni kilpailulliseen pelaamiseen ainakin hetkellisesti, ja sitä tulikin hakattua vuoden päivät ihan tosissaan. Harva PC- tai konsolipeli on yhtä tasapainoinen ja hyvin toteutettu ja sisältää yhtä hienon maailmanlaajuisen yhteisön kuin Starcraft. Turnauksia järjestetään tiuhaan tahtiin, ja niissä liikkuu erittäin suuret rahat. Starcraft-prot ovat suuria staroja, aivan kuin Halo 2 -prot aikoinaan, ja omia lempipelaajia tulee seurattua harva se päivä erilaisten streamien välityksellä.

Oma ”Starcraft-ura” alkoi lähes nollakokemuksella RTS-peleistä. Oppiminen tapahtui kuitenkin nopeasti ja pian sitä oltiinkiin vähän kovemmissa liigoissa vääntämässä. Pärjääminen vaati kuitenkin päivittäistä pelaamista ja erilaisten taktiikoiden kokeilemista sekä pro-pelaajien replayden tutkimista. Panostus kuitenkin palkittiin jossain vaiheessa, kun sain sopimuksen irlantilaiseen Ultraviolet Gamingiin. Ammattipelaaminen ei kuitenkaan ollut ihan niin hohdokasta kuin mitä oli vielä vähän nuorempana kuvitellut ja erosinkin Ultravioletista parin kuukauden jälkeen. Tämä yhdistettynä koulukiireisiin oikeastaan tappoi Starcraftin pelaamisen osaltani. Satunnaista pelaamista tuli harrastettua vielä vähän tämän jälkeen, mutta nykyään aika ei oikeastaan riitä siihenkään. Comebackia kilpapelaamistantereille ei tule todennäköisesti enää ikinä tapahtumaan, ellei Heart of the Swarm onnistu herättämään taas Starcraft-intoja. Tai jos Halo 4:stä jostain syystä tulee se messiaspeli, mitä on odotettu Halo 2:n kuolemasta lähtien. Epäilen kumpaakin kuitenkin vahvasti.

Kiitos haastattelusta. Mitä terveisiä tahtoisit lähettää käyttäjäkunnallemme?

En ole oikeastaan enää missään kosketuksissa Livegamersin nykyisen, nuoremman käyttäjäkunnan kanssa, joten käytän tämän tilan ”terveiset kotiin” -tyyliseen fiilistelyyn. Terveiset ennen kaikkea Team RtK:n jäsenille, jotka ovat vastuussa suurimmasta osasta hienoimmista, niin Live- kuin IRL-muistoistani. Pakko muistaa myös Out of Realityä ja Northern Battalionia, joiden riveissä tuli pelattua tärkeimmät, uskomattomimmat ja hienoimmat turnaukseni. SloQwerille kreditit siitä, että mies piti oikeastaan yksin huolen siitä, etten voittanut ikinä yhtäkään LG:n turnausta. Kyseinen mies on ainoa, jota tuli joskus ylimielisessä nuoruudessa arvostettua itseäni paremmaksi – helposti koko Euroopan paras ja lahjakkain pelaaja, oli kyseessä mikä peli tahansa. Terveiset kaikille Halo 2:n kulta-aikojen MLG-vääntäjille, tiedätte keitä olette. Ja nyt kun alettiin nimiä mainitsemaan, niin mainittujen klaanien ulkopuolelta PsychicToMaZ ja Puupaa. Hienoja miehiä. Nykyklaaneista pieni maininta valikoiduille KFORin, LMA:n ja Lowbobin jäsenille, joiden ansiosta Xbox 360 -pelaaminen oli vielä viime vuosina siedettävää. Kaikkia mainitsemisen arvoisia henkilöitä en maininnut. Tehkää sopimus sen kanssa.