Valokeilassa: Team Menace

Kirjoittanut: Livegamers

12.01.2013

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on Suomen menestynein Halo-tiimi Team Menace.

Tervehdys pojat ja tervetuloa valokeilaan.

Kiitos paljon.

Kertoisitteko hieman itsestänne ja mistä pelaamisenne on alkanut?

ZaoC: Juho ”ZaoC” Uusitalo. Opiskelen IT bisnestä Haaga-Heliassa ja iältäni olen 20-vuotias. Vapaa-aikaani kulutan pelaamalla ja salilla. Aloittelin Halo 2:n pelaamista vuonna 2005, ja MLG-muotoihin ja suomalaisiin tutustuin vuoden 2006 alussa. Tähän aikaan ihailtiin suuresti Suomen silloisia kovia luita, kuten: Zamzon, Cropolite, SuperKurppa, SloQwer, Pahat Pojat etc. Taisi myös tuolloin jäädä pääkoppaan tavoite päästä joku päivä samalle tasolle.

Halo 2:n jälkeen aloin pelata Gears of Waria, josta pääsin Invalid Mobiin pelaamaan. Saimme silloin jo menestystä, mutta matkamme tyssäsi joka turnauksessa FHC:n rattaisiin. Tämän jälkeen aloin pelata Shadowrunia, josta se ensimmäinen turnausvoitto tuli. Paras ja kilpailullisin peli, jota olen uudella boxilla pelannut! Tämän jälkeen haaveena oli todistaa, että pärjäisin siellä, missä on eniten kilpailua eli Halossa. Halo 3:ssa aloimme lopulta vuonna 2008 dominoida Suomi-skeneä.

Procis: Hei, olen Aleksi ”Procis” Rinta-Rahko, Ähtärissä asustelen. Pelaamiseni alkoi muistaakseni Gameboylta, jolla Mariot yms. maistui. Todellinen pelaaminen alkoi, kun sain Xboxin ja Halo 1:n. Sitä sitten tulikin pelattua XBC:n puolella jonkin aikaa.

Robba: Nimi on Robin Touray. Olen kotosin Turusta ja ikää on kertynyt 19 vuotta. Xboxin sain vasta kun Halo 3 julkaistiin. Kävin sitä Tiltissä kokeilemassa, ja pakkohan se oli kotiin hankkia. Kilpailullisiin sääntöihin tutustuin, kun oli MLG v4 ulkona, ja siitä alkoi mun nousu.

Iso J: Livessä minut tunnetaan Iso J -gamertagin takaa. J tulee nimestäni Juho, mikä ehkä saattoi olla jo arvattavissa. Pelaamiseni alkoi joskus Halo CE:n aikana kaverin luona pelaillessa, mikä sai minut itsekin hommaamaan boksin. Boksin saatuani Halo 2 olikin jo ilmestynyt, ja siitä asti on jatkettu Halon parissa.

Millaisilla kokoonpanoilla olette pelanneet vuosien saatossa?

ZaoC: Halo 3:ssa mentiin samalla kolmen kimpalla erittäin kauan (minä, Iso J, Procis) ja neljäntenä toimi mm. SloQwer, Soleez ja Robba. Reachissä oli vaikka minkälaista vipeltäjää olosuhteiden pakottamana. Hekin olivat hyviä tiimiläisiä mutta eivät olleet vielä oikein valmiita täyttämään Ison isoja kenkiä kokemuksen puutteen takia.

Procis: Erinäisillä kokoonpanoilla H2:sta lähtien, lähinnä oR-poikien kanssa. H3:ssa siirryin sitten enemmän panostavaan tiimiin, Zaocin, Soleksen ja Zalkkusen kanssa. Sen jälkeen muistaakseni pelailin Iso J:n, Hylsyn ja Erektuksen kanssa. H3:n loppupuoli meni lähinnä Zaocin, Iso J:n ja Robban kanssa. Ennen Robbaa SloQwer oli toki tiimissä mukana. Reach meni Zaocin ja Robban kanssa tiimatessa. Neljäs pelaaja vaihteli. Aluksi taisi olla Puupaa, sitten Mozelli. Tämän jälkeen Ropse tuli Mozellin tilalle ECL 2:een. EGL 8:aan menimme Backupin kanssa. H4:ssa ollaan palattu normaaliin päiväjärjestykseen. Eli nykyinen tiimi on: Zaoc, Robba, Iso J ja Procis. Jotkut tiedot saattavat olla hieman vääriä, ei voi muistaa näin montaa vuotta tarkasti.

Robba: Pääosin ZaoCin kanssa tiimannut sen ajan kun olen totisemmin hakannut, mutta on siinä käynyt useampi suomalainen pyörähtämässä. Päätettiin, että on paras luoda vanha H3-kokoonpano, sillä se on ollut meidän vahvin line-up tähän mennessä.
Reflexissä tuli myös tiimattua belgialaisen, sveitsiläisen ja yhden britin kanssa (Trojan, Gunner ja Fragby).

Iso J: Lähinnä tällä samalla kokoonpanolla olen pelaillut viime vuodet. Reachin aikana en hirveästi pelaillut, muuten kuin siinä Farewell Reach -turnauksessa, johon osallistuin Ropsen, Sloqwerin ja Mersun kanssa.

Käytättekö erillistä valmentajaa vai sovitteko taktiikat yhdessä?

ZaoC: Halo 3:ssa valmentajana toimi Velshu ja sen jälkeen Puupaa. Heidän hommansa ollut enimmäkseen aseiden ajastaminen tapahtumassa, mutta Velshu teki meille myös managerin hommia. Tarkoituksena olisi saada valmentajaa EGL 9:ään maaliskuussa. Katsotaan onnistuuko.

Procis: Koitetaan keksiä aina joku perusidea, ja siltä pohjalta lähdetään sitten pelaamaan. Mitään turhan tarkkoja taktiikoita on turha sopia, paitsi aloitukset tietysti. Valmentajaa emme käytä tällä hetkellä.

Robba: Takut käydään yhdessä läpi, mutta turnauksissa valmentajan rooli on aseiden kellotus. Tietysti se on suuri hyöty, jos mies tietää miten peliä kuuluu pelata.

Iso J: Taktiikoita ei niin hirveästi tarvitse sopia, mutta yhdessä ollaan yleensä katsottu sellaiset pääasiat mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Olette ensimmäinen Suomi-tiimi joka on pelannut ulkomaisessa LAN-tapahtumassa. Mistä saitte idean lähteä mittaamaan tasonne?

ZaoC: Alunperin oli jo Gears of Warin aikana siitä puhetta, mutta ei riittänyt oikein ikä tai rahat silloin. Halo 3:n aikoihin yritimme Soleezin kanssa kahdestaan tehdä ristiretkeä tapahtumaan parin muun eurooppalaisen kanssa, mutta ne suunnitelmat hajosivat muiden toimesta juuri ennen tapahtumaa. Lopulta kun kovalla vaivalla sain meidät TCM:ään, päästiin vihdoin ja viimein menemään. Tuleekin tästä mieleen Penan postaus Decertoon, jossa hän sanoi, että suomalaisia ei tule menemään sinne moneen moneen vuoteen.

Procis: Olimme pelanneet aika kauan yhdessä, pärjänneet tosi hyvin online-turnauksissa ja onnistuimme haalimaan loistavan organisaation. Ei ollut oikeastaan mitään syytä olla lähtemättä. Vielä kun tiesi, että ECL 1 tulee olemaan viimeinen ja ylivoimaisesti kovatasoisin H3-tapahtuma, niin ei siinä paljon tarvinnut miettiä.

Robba: MLG:tä kun muutaman turnauksen katsoi, niin se sai miehen haaveilemaan turnausvoitosta. Meidän tiimille kun oli kertynyt jonkin verran hypeä online-suoritusten perusteella, niin oli aika mennä näyttämään briteille, että kyllä me lanissakin pärjätään.

Iso J: Livessä kun sai kuulla niin usein, että pärjäämme vain yhteyksiemme avulla, niin olihan se pakko mennä näyttämään briteille, miten peliä pelataan.

Olette myös saaneet menestystä, miltä se on tuntunut?

ZaoC: Itse en näe meidän saavuttaneen vielä mitään mitään erikoista. Toivottavasti pystymme sen tekemään ennen kuin on aika lopettaa nämä hommat. Kaikissa turnauksissa se tosi kova sijoitus on aina ollut hilkulla, joten nyt haluaisi mennä loppuun asti. Tahtoisin henkilökohtaisesti myös jättää jonkinmoisen perinnön Suomen skenelle.

Procis: Totta kai menestys tuntuu aina kivalta. ECL 1 meni aivan nappiin, ECL 2 ja EGL 8 olisi hieman paremmin voinut mennä, mutta täytyy muistaa etteivät 5. ja 6. sijakaan itsestään selvyyksiä ole.

Robba: Tuntuuhan se ihan kivalta tietää ainakin, ettei ihan turhaan ole aikaansa tuhlannut.

Iso J: Ihan mukavaltahan se tuntuu, kun voittaa hyviä tiimejä ja sijoittuu turnauksissa hyvin.

Osallistuitte syksyllä EGL 8 -tapahtumaan, kuinka turnaus osaltanne sujui?

ZaoC: Oli aikamoinen pettymys. Perjantaina ennen tapahtumaa pelattiin ihan loistavasti, mutta peli oli aivan kadoksissa sunnuntaina. Placement-matsissa oleminen toistamiseen oli aika kurjan tuntuista. Toivottavasti saimme kallisarvoisen oppitunnin sieltä.

Procis: Eventti meni kohtuullisesti, vaikka 6. sija ei ollut sitä, mitä olimme tavoittelemassa. Mahdollisuuksia olisi ollut Top 3:een täydellisellä pelillä, joten ei se ihan putkeen mennyt.

Robba: Ihan ok suoritus se oli, vaikka ei ihan toivottuun sijotukseen asti päästy. Ensi kerralla paremmin sitten.

Turnauksen jälkeen tiputitte Backupin tiimistä, miksi? Kenet otitte tilalle?

ZaoC: Backup on yksi Suomen parhaista pelaajista, mutta miehen pelin sujumiseen liittyy aivan liikaa pääkopan sisällä tapahtuvat ajatukset. Päätimme mennä takaisin alkujuurille, Suomen parhaiten pärjäävään kokoonpanoon konsoliskenessä. Katsotaan minne rahkeet riittävät tällä kertaa.

Procis: Ajattelimme, että palaaminen vanhaan rosteriin voisi olla paras ratkaisu, varsinkin kun täysin uusi peli oli tulossa. Backup on yksi Suomen parhaista yksilöpelaajista, jos vain pää pysyy mukana. Sijoituksella Manchesterissä ei ollut vaikutusta Backupin tiputtamiseen. Eli siis Iso J tuli takaisin tiimiin. Nyt on sama tiimi, jolla pärjäsimme hienosti ECL 1:ssä.

Robba: Lauri on hieno mies ja hyvä peluri, mutta oltiin jo ennen Backupin tuloa vähän pohdittu, että voitaisiin vanha kokoonpano Halo 4:ää varten luoda, ja näin tapahtui. Eli vanha kunnon menninkäinen otettiin takaisin kuvioihin

Nyt kun olette tutustuneet uusiin sääntöihin, mitä mieltä olette niistä? Ovatko paremmat kuin edelliset?

ZaoC: Parhaimmat MLG-säännöt, jos mietitään minkälaista yleensä on tullut v1-muodoiksi. Toivotaan, että Ghost ei kyselisi massan mielipidettä, vaan kuuntelisi enemmän pro-pelaajia. Suuri osa ihmisistä sattuu yleensä olemaan väärässä.

Procis: Aluksi säännöt eivät näyttäneet kovin hyvältä paperilla, mutta kyllä ne ovat paremmat kuin edelliset. Siellä on muutama mappi/muoto, jotka eivät todellakaan kuuluisi olla pelissä. Kuten Solacen lippu, missä yritetään kilpaa juosta lipulle.

Robba: BR ollut käytössä julkaisusta asti, niin kyllä tämänhetkiset muodot ihan hyvin toimii. Ordinancet eivät tuo tullessaan mitään ylivoimasta vaan armor abilityjä. Se toimii tällä hetkellä hyvin. Harmi kun ei ole King of the Hilliä tai Oddballia. Patchia odotellessa..,

Iso J: Säännöt ovat ihan hyvät, ei valittamista.

Mitäs mieltä olette nykyisestä Suomi-skenestä?

ZaoC: Skenessä ei tulla ainakaan minun peliurani aikana takaisin H2/H3-aikaan, mutta jossain olemme sentään menneet eteenpäin. Pitää alkaa rakentaa skeneä muualtakin kuin pelkästään Livegamersistä käsin. Suomessakin riivaava elitismi pelottaa paljon uusia pelaajia pois. Haukutaan ja nauretaan uusille ja paskoille pelaajille ja sitten ihmetellään, kun he eivät osallistu turnauksiin tai saavu laneille. Hieman tekopyhästi asiasta sanon, koska itsellänikin menee customeissa välillä hermot. Pelaajien ja joukkueiden pitäisi olla yhtenäisiä, eikä heidän tulisi vääntää lapsellista paskaa toisista pelaajista ja tiimeistä. Harmillista on myös huomata, kuinka pelaajia ja tiimejä alkaa kaikota, kun skill-gap pelissä kasvaa.

Procis: Suomi-skene on parempi kuin aikoihin. Monta tiimiä, jotka pelaavat suhteellisen aktiivisesti.

Robba: Enemmän eloa kuin Reachin aikoina, joten se on positiivinen asia. Ei voi muuta kuin toivoa, että skene kasvaisi vielä enemmän, jotta saataisiin isompia tapahtumia aikaseksi.

Iso J: Paremmalta alkaa näyttää koko ajan.

Mitkä ovat tavoitteenne Lantrekissa?

ZaoC: Mikään muu kuin ensimmäinen sija olisi totta kai pettymys, mutta mitä vaan voi tapahtua. Pelin skill-gap on vielä niin pieni ja qG/TwO ovat molemmat kovia joukkueita sekä harjoitelleet hyvin turnaukseen. Meidän tiimillä on ehdottomasti eniten hävittävää turnauksessa verrattuna muihin joukkueisiin. Tiimit joilla ei ole mitään hävittävää, ovat aina pelottavia vastustajia. Ainakin pitäisi tulla mielenkiintoisia pelejä.

Procis: Turnaukseenhan lähdetään aina voittamaan. Näkisin, että nyt on kolme tiimiä, jolla on mahdollisuus voittaa turnaus, joten pitäisi tulla jännittäviä matseja.

Robba: Tavoitteena on ensimmäinen sija.

Iso J: Voitto olisi tarkoituksena napata.

Aiotteko osallistua Lantrekin jälkeen muihin turnauksiin?

ZaoC: EGL 9 Blackpoolissa on tähtäimessä ja toivottavasti Ruotsissa järjestettävä EEE-tapahtuma myöhemmin keväällä/kesällä. Toivottavasti muut suomalaiset pysyvät yhdessä näihin saakka ja osallistuvat edes jompaan kumpaan.

Procis: Tarkoitus olisi osallistua EGL-eventteihin, ensimmäisenä nyt EGL 9, joka pidetään Blackpoolissa nyt keväällä.

Robba: EGL 9 pitäisi käydä valloittamassa.

Lähdettekö tavoittelemaan kärkisijoja?

ZaoC: Jokaiseen peliin pitää mennä voittamaan, mutta ison LAN-turnauksen voittaminen Suomi-tiimillä tulee olemaan erittäin vaikeaa, koska briteillä on mahdollisuus parhaaseen mahdolliseen treeniin sekä osallistua jokaiseen LAN-tapahtumaan. Kokemuksella voi saada aikaan ihmeellisiä asioita Halossa.

Procis: Kyllä, Top 3:n joukkoon olisi nyt ensimmäistä kertaa mukava murtautua. Totta kai voitto mielessä, mutta katsotaan mihin rahkeet riittää tällä kertaa.

Robba: Ei sinne muutakaan mennä tavoittelemaan.

Iso J: Totta kai!

Loppuun terveiset käyttäjillemme?

ZaoC: Kiitokset Team Menace.fi sekä heidän sponsoreilleen: Blackstorm Gaming Cafe by ESPC, Ulti-Mat, Ducky Nordic, Pelaajan Valinta. Tietysti myös: oglibugli, Warrior, McMonkey, Anakin, Muse ja kumppanit! Seuratkaa meitä twitterissä: @ZaoCi @RRobba @TeamMenacefi

Procis: Kiitokset kaikille, jotka jaksoivat lukea loppuun asti.

Robba: Moi Vilpu ja kumppanit, Lauri ja kumppanit ja NaZu.

Iso J: Terveiset Zypykälle ja muille lolitiimiläisille 🙂 Jahonnekselle tietysti vaikka se onkin aika huono.

Kiitokset haastattelusta ja onnea tuleviin turnauksiin.